|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podniesione wloski ...
Dziewczyny ... znacie jakis sposób na podniesienie włosów u nasady?? Mam poldlugie wloski.. proste ..ktore maja duuuza tendencje do przyklegania do skóry ... Jesli znacie jakies sposoby to bede bardzo wdzieczna za podzielenie sie nimi ..
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Podniesione wloski ...
W sklepach fryzjerskich można dostać specjalne kosmetyki, które mają podnosić włosy u nasady. Ja sama stosowałam dwa: jeden z nich to pianka Loreal Proffesional odbijająca własy u nasady, a drugi to Matrix Amplifity Root Lifter (ma takie samo zadanie). Oba bardzo dobre, może nie najtańsze, ale myslę, że warto zainwestować.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja mama też ma problem z "oklapniętymi"włosami i z racji takiej że jestem na drugim roku fryzjerstwa to mam na kim ćwiczyć modelowanie:P wiec Uzywam do tego pianki z Welli (do kupienia tylko w salonach fryzjerskich które pracują na welli)no i robie tak:włosy umyte spryskuje lotonem do układanie włosów i pasmo po psmie susze na grubej szczotce i kiedy jestem w partki od ucha w zwyż to spryskuje tą pianką włosy u nasady i susze chwilke (uważaj zeby sie nie popażyc ciepłyn nawiewem suszarki) i tak robie z kolejnymi pasmami... myśle ze zrozumialas o co mi chodzi
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
do podnoszenia włosów u nasady dobre są chyba szczotki tego typu:
(a tak na marginesie, można chyba też spróbować założyć na kilka minut gruby wałek... tylko trudno teraz dostac jakieś fajne duże wałki, które nie byłyby tymi na rzepy)
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Podniesione wloski ...
Ja mam pytanko co do matrixa root lifter - mianowicie w jaki sposób go aplikować ? Zakupiłam go bowiem ale szczerze nie widzę zadnego efektu- być może oczekiwałam burzy włosów a tu nic
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podniesione wloski ...
tutaj jest podobny wątek.Poczytaj napewno cos znajdziesz
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117954 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.