Czy jestem dla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-26, 13:03   #1
Agata1es
Przyczajenie

Czy jestem dla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy

Witam, mam na imię Agata i mam 24 lata. Od pół roku spotykam się z 26 letnim facetem. Bardzo potrzebuje rady i sama nie wiem co robić. Mój facet mimo wyglądu i pewności siebie nigdy wcześniej nie miał dziewczyny, ani nie był w związku. Mówił ze miał masę znajomosci z kobietami ale nigdy nie przerodziło się to w coś więcej, żadna mu nie pasowała co dla mnie tez było dziwne. Widziałam ze jest mną mocno zainteresowany, zaczęliśmy często rozmawiać, spotykać się i jakoś tak zostaliśmy parą. Tyle w słowach wstępu.

Na początku byłam dla niego osoba wyjątkową, natomiast zauważyłam teraz jakbym ja do końca jemu nie odpowadała. Przyjeżdża do mnie, trochę km do mnie ma, widać ze chce się spotykać ale od jakiegoś czasu skuszę często negowanie moich pomysłów, komentowanie wszystkiego.

Np siedzimy sobie na kanapie, ja jestem raczej żywa dziewczyna ale z umiarem, znam się na wielu rzeczach, lubie rozmawiać. W pewnym momencie on mi mówi prosto w twarz coś takiego „ale kto to widział żeby kobieta była taka wygadana, Ty za dużo mówisz, ja nigdy nie spotkałem dziewczyny która tyle mówi, kobiety to z reguły ciche i spokojne są”. Moje pomysły są negowane. Dostałam w prezencie IPhona i widziałam ze coś jest nie tak. Stwierdził, ze on mógłby żyć bez telefonu a teraz ludziom się w tyłkach przewraca. W miejscu mojego stażu poproszono mnie abym pojechała razem z pracownikiem do pewnego Pana który ma duże przedsiębiorstwo spisać dane. Usłyszałam „ale kto to widział aby atrakcyjna dziewczyna gdzieś tak jeździła, Agatko jesteś niepoważna”

Jest wiele innych takich sytuacji. Dodam ze nie ma w nim takiej euforii jak mnie widzi, tego błysku w oku. Jest zaabsorbowany sobą. Kiedy mówię ze coś mi nie pasuje lub sprawił mi przykrość on wtedy uważa ze mam do niego pretensje, ze się czepiam i to dla niego dziwne żeby dziewczyna taka nerwowa była.

Co ja mam robić, on teoche mnie od siebie uzależnił, ale to nie jest ten sam człowiek co dawniej. Kobietki pomocy!

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Przepraszam za wszelkie literówki, ale pisałam post na telefonie i widzę ze nie mogę edytować
Agata1es jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 13:08   #2
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Dot.: Czy jestem sla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy

Pewnie nie wie jak zakończyć wiec liczy na Ciebie.
Chce zrazić Ciebie do siebie.

Ja to tak widze
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 13:13   #3
Agata1es
Przyczajenie

Dot.: Czy jestem sla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy

Tez myślałam o tym, ale kiedy on widzi ze się oddalam, lub nie odzywam się do niego cały dzień to jest zakłopotany, do rany przyłóż.
Agata1es jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 13:14   #4
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata1es Pokaż wiadomość
Witam, mam na imię Agata i mam 24 lata. Od pół roku spotykam się z 26 letnim facetem. Bardzo potrzebuje rady i sama nie wiem co robić. Mój facet mimo wyglądu i pewności siebie nigdy wcześniej nie miał dziewczyny, ani nie był w związku. Mówił ze miał masę znajomosci z kobietami ale nigdy nie przerodziło się to w coś więcej, żadna mu nie pasowała co dla mnie tez było dziwne. Widziałam ze jest mną mocno zainteresowany, zaczęliśmy często rozmawiać, spotykać się i jakoś tak zostaliśmy parą. Tyle w słowach wstępu.

Na początku byłam dla niego osoba wyjątkową, natomiast zauważyłam teraz jakbym ja do końca jemu nie odpowadała. Przyjeżdża do mnie, trochę km do mnie ma, widać ze chce się spotykać ale od jakiegoś czasu skuszę często negowanie moich pomysłów, komentowanie wszystkiego.

Np siedzimy sobie na kanapie, ja jestem raczej żywa dziewczyna ale z umiarem, znam się na wielu rzeczach, lubie rozmawiać. W pewnym momencie on mi mówi prosto w twarz coś takiego „ale kto to widział żeby kobieta była taka wygadana, Ty za dużo mówisz, ja nigdy nie spotkałem dziewczyny która tyle mówi, kobiety to z reguły ciche i spokojne są”. Moje pomysły są negowane. Dostałam w prezencie IPhona i widziałam ze coś jest nie tak. Stwierdził, ze on mógłby żyć bez telefonu a teraz ludziom się w tyłkach przewraca. W miejscu mojego stażu poproszono mnie abym pojechała razem z pracownikiem do pewnego Pana który ma duże przedsiębiorstwo spisać dane. Usłyszałam „ale kto to widział aby atrakcyjna dziewczyna gdzieś tak jeździła, Agatko jesteś niepoważna”

Jest wiele innych takich sytuacji. Dodam ze nie ma w nim takiej euforii jak mnie widzi, tego błysku w oku. Jest zaabsorbowany sobą. Kiedy mówię ze coś mi nie pasuje lub sprawił mi przykrość on wtedy uważa ze mam do niego pretensje, ze się czepiam i to dla niego dziwne żeby dziewczyna taka nerwowa była.

Co ja mam robić, on teoche mnie od siebie uzależnił, ale to nie jest ten sam człowiek co dawniej. Kobietki pomocy!

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Przepraszam za wszelkie literówki, ale pisałam post na telefonie i widzę ze nie mogę edytować
Koleś ma jakieś dziwne podejście i przeświadczenia nt. kobiet. O cokolwiek mu chodzi - nie warto się męczyć.

A o IPhone miał pewnie ból tyłka .

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 13:25   #5
853a0c023c8a9e5f803a016f611fdc89ff0c353a_61296e91a3ed2
Konto usunięte

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;79165231]Pewnie nie wie jak zakończyć wiec liczy na Ciebie.
Chce zrazić Ciebie do siebie.

Ja to tak widze[/QUOTE]

Raczej nie.
Koleś ma takie poglądy, że powinien się związać z własną babcią i robi się powoli patologiczny

Cytat:
Napisane przez Agata1es Pokaż wiadomość
nigdy wcześniej nie miał dziewczyny, ani nie był w związku. Mówił ze miał masę znajomosci z kobietami ale nigdy nie przerodziło się to w coś więcej, żadna mu nie pasowała

pewnie nigdy nie miał dziewczyny, bo jak tylko zaczynał pieprzyć takie bzdury to wszystkie od niego uciekały ,
co i Tobie polecam uczynić
853a0c023c8a9e5f803a016f611fdc89ff0c353a_61296e91a3ed2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 13:35   #6
mariamalaria
BAN stały

Autorko, on z tym swoim "kto to widział " i podejściem do kobiet, jak do dzieci, jest nienormalny. Ja bym uciekała.
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 14:02   #7
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e
Konto usunięte

Przy kolejnej żenującej uwadze powiedz mu, żeby w takim razie zajął się dziewczynami, które danej rzeczy nie robią, a Tobie dał spokój.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-26, 14:30   #8
Hultaj
BAN stały

Dla mnie to jest po prostu idiota.
Ego wielkości kupy słonia, mówienie komuś jak powinien się zachowywać i żyć, a sam mądrości normalnie że odlot.

Cytat:
W pewnym momencie on mi mówi prosto w twarz coś takiego „ale kto to widział żeby kobieta była taka wygadana, Ty za dużo mówisz, ja nigdy nie spotkałem dziewczyny która tyle mówi, kobiety to z reguły ciche i spokojne sąâ€.
Byzydura.

Cytat:
Dostałam w prezencie IPhona i widziałam ze coś jest nie tak. Stwierdził, ze on mógłby żyć bez telefonu a teraz ludziom się w tyłkach przewraca.
No i co w związku z tym. Może niech w ogóle zamieszka w szałasie i podciera się liściem.

Cytat:
W miejscu mojego stażu poproszono mnie abym pojechała razem z pracownikiem do pewnego Pana który ma duże przedsiębiorstwo spisać dane. Usłyszałam „ale kto to widział aby atrakcyjna dziewczyna gdzieś tak jeździła, Agatko jesteś niepoważna”
haha, ordynarny seksizm.

Cytat:
żadna mu nie pasowała
prędzej bym się nie zdziwiła, że jeśli były inteligentne, to szybko się orientowały z kim mają do czynienia i mówiły mu papa.
Ty już też to wiesz, tylko żal Ci zerwać.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 14:37   #9
żurawinka
Zakorzenienie

A co on jest już starym dziadkiem ze tak narzeka? Jak na rok związku to dopiero zaczną wychodzić różne kwiatki Też bym temu panu podziękowała, chyba że lubisz być umniejszana, napominana, uważana za głupiutką, masz ochotę się bardzo zmienić dla szanownego pana w przyszłości lub też sama jesteś masochistką

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 17:28   #10
lady666macbeth
Zakorzenienie

autorko, ten koleś jest jakiś dziwny. Mówi takie rzeczy w Twoją stronę?Po co ? może wolałby żebyś była cichą szarą myszką. Wydaje mi się że nie zależy mu na Tobie.
Stary 2017-11-26, 18:55   #11
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Czy jestem dla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy

A mi sie wydaje, że koleś znalazł pannę, która pasuje mu w jakichś tam aspektach (wizualnie plus moze uznał, że łatwo będzie mu urobić dziewoję) i teraz probuje tego na niej.
Bada teren. Na ile da się pannę przerobić z powiedzmy 60% pasujacej mu na "żonę" w taką, ktora bedzie pasować w 100%.

Mam w dalszej rodzinie takiego przygłupa(bardziej znajomh niż rodzina, ale jakas 5woda po kisielu to jest). Jak był na studiach- wydawał się normalnym introwertykiem...potem spotkał calkiem rzeczową dziewczynę. Często jak się z nimi szło na piwo, to ona więcej mówiła, ona opowiadała co u nich słychać, a on tylko siedział i przytakiwał.. po paru latach wzięli ślub.
Na ślubie u nich juz było ciut dziwnie, bo panna młoda mogła tańczyć na wlasnym weselu tylko z koleżankami, albo mężczyznami z rodziny! Jak ją kolega poprosił- to jej mąż podszedł i powiedział, że nie, teraz ona będzie z mężem tańczyć.

Po ślubie- pan dziwaczał coraz bardziej, albo po prostu przestal sie kryć.
Zawsze do niej mowilismy ksywką, która wzieła się od jej panieńskiego nazwiska np.coś jak Kwiatuszku, bo miała na nazwisko Kwiatkowska.
Na którymś tam piwie powiedział, że "ona teraz ma na nazwisko tak jak ja, więc nie ŻYCZĘ sobie, zebyście do mojej żony się tak odzywali!"
Takich szopek było coraz wiecej...a dziewczyna dosłownie marnieje w oczach. Tj jak się spotykamy (obecnie 2x do roku tk max) ona nie odzywa się wcale! Jak sie zapyta ją o coś wprost- najpierw patrzy na niego, jak jej kiwnie głową- to odpowiada ona, ale najczęściej on mówi za nią! Myśmy się już praktycznie wymiksowali z tej znajomości, bo widać, że coś jest nie hallo, ale ona zadnej pomocy nie chce.

Co ciekawe- skończyła 2 prestiżowe magisterki, ma grubo ponad 30lat i ani dnia po zamążpójsciu nie przepracowała. A przed slubem- miała piękne plany co do kariery.
Nie wiem jak tam u nich jest, moze to decyzja obopulna, ale wygląda to nieciekawie.
W kazdym razie Autorko, jak przeczytalam twoj post, tak mi się tamta koleżanka od razu skojarzyła.
Jakoś tak...podobnie się to zaczynało u nich (nie żebym ci zyczyła)

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

Edytowane przez la'Mbria
Czas edycji: 2017-11-26 o 18:59
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-26, 22:21   #12
Shawtty
Zakorzenienie

Dot.: Czy jestem dla partnera kołem zapasowym czy raczej chce mnie zmienić? Pomocy

Szowinista, nic dziwnego, że nie był wcześniej w bliskich relacjach z żadną kobietą.
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-26, 23:57   #13
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Szowinista, nic dziwnego, że nie był wcześniej w bliskich relacjach z żadną kobietą.
Bo wszystkie od niego uciekaly

Po pol roku zwiazku sa jeszcze rozowe okulary, tecza i jednorozce, a facet juz pokazuje, ze mu kompletnie nie pasujesz. Traktuje kobiety stereotypowo, ma bardzo szowinistyczne podejscie i probuje ustawic ciebie na swoja wizje. Nie wroze dobrego zwiazku z takim kandydatem.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 05:06   #14
mellitus
Wtajemniczenie

Kontynuuj to, to za parę lat zamknie Cię w domu, zabierze iPhona, żebyś czasem nie miała z kimś kontaktu, i zabroni odzywać się niepytana
Stary 2017-11-27, 09:17   #15
Rybiorek
Zakorzenienie

A co go do Ciebie przyciaglo? Wlasnie chyba to wygadanie. Niestety ten typ tak ma, niby go przyciaga a potem ma problem ze kobieta ma swoje zdanie, zna sie na paru rzeczach i do tego umie sie wygadac.

Moj facet nie narzeka, 3 lata minelo i on uwielbia moje gadanie, jak mam gorsze dni i siedze cicho to mu tego brakuje
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 10:15   #16
ythas
grumpythas

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Autorko, on z tym swoim "kto to widział " i podejściem do kobiet, jak do dzieci, jest nienormalny. Ja bym uciekała.

Też na to zwróciłam uwagę, trochę creepy, jeśli te jego odzywki tak faktycznie wyglądają.
Mi to wygląda jakby chciał sobie ciebie "wychować" i podporządkować. Stopniowo i niby na początku delikatnie i subtelnie, ale kto wie czy z tego się nie urodzi jakiś despota.
Stary 2017-11-27, 12:12   #17
201711301501
Konto usunięte

Jak czuje, że traci, to robi się dobry i taki szlachetny. Jak "panience foszek minie", wszystko jest jak dawniej. Klasyka.

Edytowane przez 201711301501
Czas edycji: 2017-11-30 o 13:24
201711301501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-27, 12:51   #18
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_w_kropce Pokaż wiadomość

Mam własnie takiego kolegę, który uwielbia moje gadanie, gdy nie odzywam się dłużej niż 1-2 dni to pyta czy wszystko ok, bo to do mnie niepodobne. Z kolei szanowny pan małżonek miał o to pretensje, gdy napisałam mu lub wypowiedziałam kilka krókich zdań.
Ja trafiam zawsze na takich co lubia moje gadane (z jednym wyjatkiem). Tych co uwazaja ze kobieta to worek pokutny powinna wlozyc, milczec i isc pare krokow za facetem eliminuje od razu.
I to gadanie to z urodzenia, w pracy jak mnie nie slychac to pytaja czy wszystko ok
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości