Jak pozbyć się wody z brzucha? Proszę o pomoc. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 18:46   #1
mollyanderson
Przyczajenie

Jak pozbyć się wody z brzucha? Proszę o pomoc.

Witam!
Mam 17 lat i problem z gromadzącą się non-stop wodą w brzuchu i nie tylko. Do niedawna miałam tak tylko przed okresem, potem 1, 2 dnia woda mi schodziła. Ale już od okołu 2 miesięcy właśnie cały czas się gromadzi. Kiedy mam niezapełniony żołądek przy wydechu bardzo głośno przelewa się i "bulgota". Brzuch zrobił mi się teraz duży i bardzo miękki. Dodam, że zawsze byłam przewrażliwiona na jego punkcie i dużo ćwiczę (m.in. od 5 miesięcy a6w), ale efektów nie widać głównie chyba przez tą wodę. Nie mam pojęcia, czy ma to jakieś znaczenie, ale ostatnią miesiączkę miałam bardzo bolesną, przez 4 dni miałam silne skurcze i wyraźne uczucie "pękania".
Nie solę dużo i nie jem produktów słonych, dużo piję 2-3 l dziennie wody mineralnej, herbaty z pokrzywy. Właściwie cały czas chce mi się bardzo pić. Czasami boli mnie już brzuch, ale dalej mi się chce. Nawet w nocy wypijam jakieś 2 szklanki wody.
Mam również problem z wypróżnianiem. Piję specjalnie rano trochę kawy na przeczyszczenie, bo jeśli mi się nie uda wypróżnić rano, to cały dzień mam tak wypchany brzuch, że muszę mało jeść i męczę się z zaparciami. Poza tym wystarczy, że zjem naprawdę mało, a już mam balon, a to bardzo utrudnia mi życie.Jakby tego było mało co jakiś czas przez parę dni mam bóle i pieczenie cewki moczowej. W tej chwili na szczęście nie.
Prosiłam mamę, by poszła ze mną do lekarze z problemem gromadzenia się wody, ale nie wiem czy to internisty, czy lekarza o jakiejś konkretnej specjalizacji. Bardzo proszę o pomoc. Jestem już naprawdę zdołowana wszystkimi problemami z moim organizmem.
mollyanderson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 18:55   #2
oineso
Raczkowanie

Dot.: Jak pozbyć się wody z brzucha? Proszę o pomoc.

Do lekarza, trzeba sprawdzić pozion cukru we krwi.
oineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 19:18   #3
201606280916
Konto usunięte

Na moje oko to nie jest żadna woda, tylko problemy z jelitami, układem pokarmowym. Do lekarza pierwszego kontaktu idź i opisz wszystko dokładnie, on Cię dalej pokieruje. Da Ci skierowania na badania, albo do specjalisty.
201606280916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 19:46   #4
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
Na moje oko to nie jest żadna woda, tylko problemy z jelitami, układem pokarmowym. Do lekarza pierwszego kontaktu idź i opisz wszystko dokładnie, on Cię dalej pokieruje. Da Ci skierowania na badania, albo do specjalisty.
Zgadza się i może to być grzybica jelit przy której jest charakterystyczne burczenie i przelewanie w brzuchu.

Poczytaj o grzybicy i oczywiście idź do lekarza
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-08, 23:03   #5
iwantyou99
Zadomowienie

Tak jest! Biegusiem do lekarza! Candida lubi dawac takie objawy. Musisz zrobic badania.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 08:15   #6
NellN
Raczkowanie

Miałam podobne objawy, połączone z bardzo ostrym bólem górnej części brzucha w nocy (pomagał tylko termofor i nospa). Początkowo błędnie zdiagnozowano zgęstnienie źółci i woreczku (podobne objawy), a koniec końców okazało się że to wrzody spowodowane stresem i nie najlepszą dietą. Pomogło całkowite odstawienie kawy, herbaty (nawet zielonej) i ostrych przypraw.
NellN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 10:45   #7
jarzo83
Zakorzenienie

Hej byc moze masz po prostu zespol jelita drazliwego, ja mam podobne objawy jakie Ty opisujesz+wzdecia, i zdiagnozowano mnie wlasnie z tym
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-12, 14:32   #8
mollyanderson
Przyczajenie

Byłam już u lekarza 2 tygodnie temu i od tego czasu zażywam tabletki i krople. Ale wcale nie jest lepiej. Codziennie ćwiczę, ale efektów nie widać przez problemy z żołądkiem tą wodę,która ciągle się zbiera. Gdzieś czytała, że dzieję się tak. kiedy codziennie się ćwiczy i drażni się splot słoneczny, taka jest jego reakcja obronna. Jest w tym jakaś prawda?
mollyanderson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-05, 23:23   #9
klaudia151510
Przyczajenie

Cześć 😉 mam podobne objawy w chwili obecnej od roku .. mogę wiedzieć co u Ciebie stwierdzono po badaniach i co Ci pomogło?
klaudia151510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-07, 01:50   #10
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Ja ciagle mialam nabrzmialy, ogromny brzuch, ciagle wzdecia i na przemian biegunki i zaparcia oraz przelewanie w brzuchu, gfy jeszcze nie wiedzialam ze mam nietolerancje laktozy.
Tez mialam kiedys zespol jelita drazliwego i objawy byly bardzo podobne, szczegolnie wlasnie takie ciagle uczucie przelewania, mdlosci, wzdecia i naprzemienne zaparcia i buegunki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Czas edycji: 2018-03-07 o 01:52
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości