|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mam kitkę włosów od brata iZEROpojęcia jak z niej zrobić pasemka do przedłużaniaHelp
Liczę na Waszą pomoc, Wizażanki!
Nie chciałabym zmarnować tak pięknego podarunku od braciszka. Wydębiłam od niego około 45-cio centymetrową kitę dziewiczych włosów, które ściął parę la temu jak szedł do woja- brat metal ![]() Napaliłam się na przedłużanie (przez to forum!!! ![]() ![]() Mogłybyście mnie poinstruować co należy zrobić z takimi surowymi herami? Jak je umyć (wysterylizować?), kiedy je umyć? Po zabezpieczeniu końców pasemek, czy przed? Jak w ogóle zrobić te keratynowe końcówki, żeby to miało ręce i nogi? Jakie grube robić pasma? Bo co do samego przedłużania- będę się martwić potem ![]() Bardzo, bardzo proszę o rady i sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Mam kitkę włosów od brata iZEROpojęcia jak z niej zrobić pasemka do przedłużani
.
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam kitkę włosów od brata iZEROpojęcia jak z niej zrobić pasemka do przedłużani
A nie szkoda włosów na taką jednorazową (chyba) imprezę? Moze lepiej zrobić z tego treskę? Można takie włosy oddać do perukarza i za opłatą zrobi z tego treskę, która będzie służyć wiele lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Przyczajenie
|
Mówiąc o zabezpieczeniu końcówek miałam na myśli wykonanie właśnie keratynowych sztyftów na końcówkach, oczywiście od strony cebulek. Jakiej powinny one być długości i grubosci? A co do mycia- jak przeprowadzic ta operacje, zeby mi sie wlosy nie rozsypaly? powinny pozostac zwiazane w kitke podczas mycia?
od tego w ogole zaczelam ![]() ![]() do keratyny mam pistolet, o ile taki pistolet do gorącego kleju sie nadaje. Ale ponoc sie nadaje do tych keratynowych "pałek". A takie moze głupie pytanie: skoro keratyna jest taka problematyczna: Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, kochana, że się przydał!
![]() Ale jeszcze bym Cię chętnie wypytala o.pare rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
,
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a właśnie z tym cieniowaniem to myslałam, zeby przed doczepianiem się porządnie pocieniować, zeby mi się ładnie nowe włoski wtopiły, a potem jeszcze raz isc do fryzjera i nadac kształtu fryzurce, podciąć zniszczone końcówki, wycieniowac przy twarzy... ale wtedy to 2 razy łazenie i 2 razy płacenie.. Myslisz, że wystarczy raz, po doczepieniu? nie wiedzialam, ze męskie wlosy inaczej reagują na farbowanie niz kobiece ![]() A gdybym się jednak podjęła farbowania, to jak to zrobić? Rozpuszczac ich chyba nie moge, bo by sie jeszcze pomieszaly.. a czy zwiazane w kucyku równomiernie mi się rozjaśnią/pofarbują? A moze uzyc tonera? ale to co 20 dni sie "tonerować" to majątek wydam na te wlosy. ![]() W ogóle to dziękuję Ci, Amethys, kochana, ze mnie prowadzisz za raczke przez ten nowy dla mnie swiat ![]() A jeszcze ogólnie do wszystkich: kto słyszał o metodzie przedłużania "Brazilian Knot"? Polega ona na łączeniu naszych włosów z "nowymi" za pomocą gumeczki ciętej z metra, którą oplata się oba kosmyki, tworzac taką gumeczkowa tulejkę, że tak powiem, a na końcu związuje się to pare razy na supełek. Bardzo mnie to zainteresowało, bo efekt ponoć taki sam jak przy ringach czy keratynie, ale właśnie nie trzeba się męczyc ani z tą problematyczną keratyną (jak juz Amethys wspominałaś), ani z metalem we włosach. i nie trzeba nawet robić tych keratynowych sztyftów. co Wy na to? Miała to któras z Was? Jak wrażenia? Pozdrawiam!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
,
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
O, a doszywałaś/doczepiałaś sobie tasmy? zastanawiam sie jeszcze, czy rzeczywiscie, tak jak mowila Wampierz, nie isc do perukarza i nie przerobic ich na tasme. ale skoro meskie wlosy krócej mi posłużą, to nie wiem, czy warto i w ogole ile taka usluga u profesjonalisty moze kosztowac? No i jak się nosi tasmy? czy to jest wygodne? czy mozna sobie upiąć wysokiego koka?
A zdjęcia postaram się wkleić, jak trochę ogarnę jak się to robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
,
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Są firmy, które zajmują się profesjonalnie obróbką włosów przeznaczonych do doczepienia. Sama chcę kupić naturalną kitkę i potem dać ją do przerobienia na micro ringi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej jak chcesz przerobić Ci włoski. Od 6 lat przedłużona włosy i też robię końcówki. Pozdrawiam
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Ah ten słownik... wrrr...
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A robisz tylko końcówki mikroringi? czy też na przedłużanie włosów innymi metodami? I najważeniejsze, gdzie to robisz?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-08 o 22:42 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.