|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jaka jest w miare dobra ochrona anty UV ?
Otóż pytanie brzmi:jaka wysokość filtrów UV-A UV-B w kremie jest konieczna by skóra nie uległa poważniejszym uszkodzeniom tzn.takim jak głębokie zmarszczki lub zwiotczała skóra w przyszłości
Przepraszam za banalne pytanie(jestem nowa).nie stać mnie na używanie super drogich filtrów.CZy przez większą część roku używanie np.filtra z ochroną UV-B 20 i UV A-10 nie będzie zbrodnią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaka jest w miare dobra ochrona anty UV ?
taki niski filtr nic ci nie da tak naprawdę. Jeśli chcesz uniknąć uszkodzeniom skóry najlepszy będzie filtr min 40 i w górę.
Tutaj możesz sobie wiecej o tym poczytać ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=113148 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=99094
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Przede wszytskim muszą to byc filtry fotostabilne aby chroniły porządnie przed UVA, czyli: Iwostin, L'oreal, Garnier, LRP, Bioderma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam na forum Biochemia Kosmetyczna- to skarbnica wiedzy o filtrach, dziewczyny wiedzą chyba wszystko na ten temat
![]() Przeniosę tam Twój wątek- pomogą ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zakupiłam kiedys Garnier Anbre Solaire spf 20, więc chyba może być? Jest fotostabilny,ale nie pisze jaka ochrona uv-a i właśnie CZy taki krem reaplikowany co pare godzin będzie? Bardzo zależy mi aby był w miare dobry lecz tanim ,bardzo pojemnym więc nie mam dużego wyboru...Jeszcze,jest Solecrin,solar Expertise ,może nivea-za 20-30zl200ml(bo umnie cięzka bida..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Z Nivei w Polsce nie znajdziesz filtra w miarę z wysoką ochroną. Jak juz pisałam wczesniej najtaniej wychodzi Iwostin spf40/100 ml. kosztuje ok. 35 zł. Teraz w Aptece w sieci jest promocja filtrów Bioderma, i np: filtr spf 40 pojemność 400 ml. kosztuje ok. 60zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.