![]() |
#1 |
💑🐱📚👶
|
![]() Eurowizja 2018Eurowizja 2018! ![]() ![]() ![]() 63. Konkurs Piosenki Eurowizji zostanie zorganizowany 8, 10 i 12 maja 2018 roku w Lizbonie przez Europejską Unię Nadawców (EBU) i portugalskiego nadawcy publicznego Radio e Televisao de Portugal, dzięki wygranej Salvadora Sobrala, reprezentanta kraju podczas konkursu piosenki w 2017 roku. Konkurs po raz pierwszy zostanie zorganizowany w Portugalii. 37 krajów udział weźmie w półfinałach, które odbędą się 8 i 10 maja. Z każdego z półfinałów awansuje po 10 krajów do finału. Udział w finale zagwarantowany mają tradycyjnie: Francja, Hiszpania, Niemcy, Włochy i Wielka Brytania oraz ubiegłoroczni zwycięzcy, czyli Portugalia. Finał odbędzie się w sobotę, 12 maja. 1 PÓŁFINAŁ Pierwsza połowa: 1. Albania - Eugent Bushpepa - "Mall", UTWÓR 2. Azerbejdżan - Aisel - "X my heart", UTWÓR 3. Belgia - Laura Groesenneken - "A Matter Of Time", UTWÓR 4. Białoruś - Alekseev - "Forever", UTWÓR 5. Bułgaria - wykonawcę i utwór poznamy 12 marca 6. Czechy - Mikolas Josef - "Lie to me", UTWÓR 7. Estonia - Elina Nechajeva - "La Forza", UTWÓR 8. Islandia - Ari Olafsson - "Our Choice", UTWÓR 9. Izrael - Netta Barzilai - "Toy", UTWÓR 10. Litwa - wykonawcę oraz utwór poznamy 11 marca Druga połowa: 1. Armenia - Sewak Chanaghjan - "Qami", UTWÓR 2. Austria - Cesar Sampson - "Nobody but You", UTWÓR 3. Cypr - Eleni Fureira - "Fuego", UTWÓR 4. Chorwacja - Franka Batelić - "Crazy", UTWÓR 5. Finlandia - Saara Aalto - "Monsters", UTWÓR 6. Grecja - Gianna Terzi - "Oniro Mu", UTWÓR 7. Irlandia - Ryan O'Shaughnessy - "Together", UTWÓR 8. Macedonia - Eye Cue - "Lost and Found" 9. Szwajcaria - Zibbz - "Stones", UTWÓR 2 PÓŁFINAŁ Pierwsza połowa: 1. Australia - Jessica Mauboy - "We Got Love", UTWÓR 2. Dania - Rasmussen - "Higher Ground", UTWÓR 3. Holandia - Waylon - "Outlaw in 'Em", UTWÓR 4. Mołdawia - DoReDos - "My Lucky Day", UTWÓR 5. Norwegia - Alexander Rybak - "That's How You Write A Song, UTWÓR 6. Rosja - Julija Samojłowa - utwór poznamy w marcu 7. Rumunia - The Humans - "Goodbye", UTWÓR 8. San Marino - Jessika & Jennifer Brening - "Who We Are", UTWÓR 9. Serbia - Sanja Ilić & Balkanika - "Nova deca", UTWÓR Druga połowa: 1. Czarnogóra - Vanja Radovanović - "Inje", UTWÓR 2. Gruzja - Iriao - "Szeni gulistwis" 3. Łotwa - Laura Rizzotto - "Funny Girl", UTWÓR 4. Malta - Christabelle Borg - "Taboo", UTWÓR 5. Polska - Gromee & Lukas Meijer - "Light me up", UTWÓR 6. Słowenia - Lea Sirk - "Hvala, ne!", UTWÓR 7. Szwecja - Benjamin Ingrosso - "Dance You Off", UTWÓR 8. Ukraina - Melovin - "Under the Ladder", UTWÓR 9. Węgry - AWS - ""Viszlat nyar", UTWÓR FINAŁ 1. Francja - Madame Monsieur - "Mercy", UTWÓR 2. Hiszpania - Amaia Romero i Alfred Garcia - "Tu cancion", UTWÓR 3. Niemcy - Michael Schulte - "You Let Me Walk Alone", UTWÓR 4. Portugalia - Claudia Pascoal - "O Jardim", UTWÓR 5. Wielka Brytania - SuRie - "Storm", UTWÓR 6. Włochy - Ermal Meta i Fabrizio Moro - "Non mi avete fatto niente", UTWÓR Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2018-03-11 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Dot.: Eurowizja 2018
Melduję się w nowym wątku.
![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
💑🐱📚👶
|
Plotki jakieś już krążą na pewnych portalach, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "eurowizja 2018" i pojawią się odpowiednie informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie ja jeszcze nie szukałam żadnych newsów odnośnie tegorocznego konkursu (czekam aż to one mnie znajdą, tj. wyświetlą mi sie na Facebooku ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
hej, hej
![]() ![]() ![]() Z przecieków dotyczących naszego reprezentanta, to gdzieś wyczytałam, że Lidia Kopania (reprezentowała nas, ale nie pamiętam w którym roku) ma napisaną piosenkę przez jakiegoś Szweda (?) specjalizującego się w piosenkach eurowizyjnych. No i dużo osób zastanawia się nad nową piosenką Szpaka, bo teledysk ma dokładnie 3 minuty, mi się osobiście podoba ten kawałek ![]() Aha no i Margaret w tym roku startuje w szwedzkich eliminacjach
#8 |
Zakorzenienie
|
Chcialabym czegos z jajem. Wygrac i tak nie wygramy ale mozna chociaz zapasc w pamiec.Bylam przeciwna Cleo i Donatanowi ale ze wszystkich artystow, ktorzy nas reprezentowali, tylko na ich wystepie lza mi sie w oku kręci. Wizualizacja i piosenka mega. Kolejnym balladom z patosem- mowie NIE
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
💑🐱📚👶
|
Jestem tego samego zdania.
Przydałoby się coś, na co można by było przyjemnie popatrzeć, posłuchać i po prostu dobrze się bawić. Przejmującym piosenkom mówię NIE, są smętne i szybko mnie usypiają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja mam różnie. Czasami te przejmujące piosenki do mnie trafiają. Do dzisiaj słucham wygranej Ukrainy. Donatan I Cleo ja od początku byłam na tak. Z takich naszych występów to jestem dumna właśnie z tego występu oraz z tego jak Michał Szpak również siebie rozpromowal I ładnie zaśpiewał. Jak dobrze pamiętam to Ich Troje też ładnie siebie reklamowala przy piosence Żadnych granic i wtedy też dobrze wypadli. Żadnych innych naszych występów nie pamiętam
![]() Powyżej ktoś przypomina Kasię Mos, już nawet o niej zapomniałam. Byłam przekonana, że rok temu to właśnie Michał był ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- A, jeszcze Isis Gee (nie pamiętam czy tak się pisze) w niebieskiej sukience pamiętam, ale to chyba z innych powodów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A to nawet nie wiedziałam. Dawno temu było, wtedy jeszcze nie sledzialam tego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
💑🐱📚👶
|
Ja tam do dzisiaj się dziwię wygranej Ukrainy i tak samo wygranej Portugalii. Nie widziałam w tych utworach nic pięknego, no ale to moje subtelne zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie piosenkę Ukrainy uwielbiam, ale wygranej Portugalii nie rozumiem
![]() Ciekawe, czy znowu będzie Orlos prowadzić i te jego subiektywne sugestie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wyroznialy sie, bo byly inne. Takie nie festiwalowe. Calkiem czesto takie wygrywaja, Lordi np. Z naszych lubilam tez wystep Jopek, gdyby byla lepiej ubrana i nie miala zlamanej nozki, kto wie? Michal to wiadomo, piosenka do mnie co prawda nie trafia ale trudno nie zwrocic na niego uwagi i jest autentuczny w tym co robi. Klasa to Gorniak. Widzialam ten wystep, ona w takiej skromnej, prostej sukience, wiotka jak lania. Prawie czulam jak cala sala wstrzymuje oddech, to bylo doskonale. Michal jest podobnie emocjonalny i wrazliwy jak Edyta. Byle mu tylko nie odbilo jak jej
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2018-01-06 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez P0m Czas edycji: 2018-01-07 o 02:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Australia chyba będzie z jakąś balladką. Wytypowali piosenkarkę, która ma takie wolniejsze utwory, ale jest bardzo znana w Australii
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Zgadzam się.
![]() No powiem Wam, że jestem bardzo ciekawa kto to od nas pojedzie.. mam nadzieję, że to nie będzie jakaś totalna klęska.
#22 |
Zakorzenienie
|
A coś już wiadomo kiedy nasze eliminacje i kto wystartuje? Lidia Kopania była beznadziejna, liczyłam w tym roku na Margaret, a tu taki news
![]() Co do ostatnich wygranych- Portugalia średnia (kibicowalam Węgrowi) ale za to Jamala ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Widzialam w propozycjach Akcent i Slawomira. Boszsz...tylko tego brakowalo
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa kogo w tym roku wystawi Polska
![]()
#29 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo już, na jakiej zasadzie zostanie wybrany nasz reprezentant?
#30 |
hayat güzeldir ₊⋆ ☽
|
Eurowizja 2018
Zerkałyście może na kanał Eurovision Poland na YouTube? ja przejrzałam te filmiki o zgłoszeniach. Nie wiem, które są tymi oficjalnymi, ale widziałam w komentarzach dużą aprobatę w stronę Isabell Otrębus i piosenki Delirium i w stronę ELYSY (Estonki, która podobno zgłosiła się najpierw do San Marino i jej nie wzięli, a potem do nas i została przyjęta - nie wiem ile w tym prawdy) i piosenki Famous. Słuchałyście może? co myślicie?
Od razu mówię, że nie wiem czy one się już oficjalnie zgłosiły czy jak. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.