Czy mój związek ma szansę na przyszłość? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-02-11, 15:43   #1
minimini12345
Przyczajenie

Czy mój związek ma szansę na przyszłość?

Witam wszystkich. To mój pierwszy post tutaj. Choć już od paru miesięcy podczytuję to forum. Potrzebuję Waszych obiektywnych opinii dotyczących mojego związku, bo sama już nie wiem co mam o tym myśleć.
Więc tak. Mam 35 lata, jestem po rozwodzie, mam 7,5letniego syna. W lipcu na portalu randkowym poznałam faceta, 40 lat. Też po rozwodzie, ma 15 letnią còrkę. Jestesmy ze sobą od 7 miesięcy. Od razu między nami zaiskrzyło, bardzo się sobie spodobaliśmy, super nam sie razem rozmawia,( skończylismy ten sam kierunek studiòw ) po tygodniowym pisaniu się spotkaliśmy na kawę, było bardzo miło. Więc zaczęliśmy się co jakiś czas spotykać. Niby ustaliliśmy że zostaniemy parą. W sumie szybko spędziliśmy razem noc, po 3 randce. I tu chyba był mòj pierwszy błąd. On na początku mówił, że chce się często spotykać, że będziemy wspólnie spędzać czas. I w sumie na początku tak było. Po 2 miesiącach poznał mnie że swoją mamą, ja mu swoją potem też przedstawiłam.Starałam się być w miarę do tego wszystkiego zdystansowana ale po prostu z każdym dniem, każdym spotkaniem zaczęło mi coraz bardziej zależeć aż się w końcu zakochałam. Myślałam, że on też, ale niestety nie Chyba za bardzo zaczęłam mu nadskakiwać, dogadzać, prosić o spotkania, marudzić że coraz rzadziej się widujemy, bo zaczął się chyba wycofywać. Choc nie narzucałam się jakoś bardzo, nie wydzwanism do niego, on w 90% do mnie dzwoni, potrafimy i godzine gadac przez tel. Na fb tez raczej on pierwszy pisze, jak tam mi mija dzień. Od grudnia zaczął kończyc budowę swojego domu, i przez to nasze spotkania zaczęły sie ograniczać do 1 w tyg, w styczniu nawet i rzadziej. Wiem ze był zajęty swoim domem, ja zresztą też mam.swoje ròżnie sprawy. W tamtym tygodniu się w końcu wprowadził do siebie. ( choć jeszcze ma bardzo dużo roboty do zrobienia). W ten weekend mnie zaprosił do siebie po 2 tyg przerwie. Trochę rozmawialiśmy o nas, wierdzi że mu zależy, że jestem piękna, i że mnie uwielbia, ale boi się więcej zaangażować często mi mòwił że mam się skupić na sobie. Wcześniej ustaliliśmy że nie myślimy o żadnym małżeństwie, żadnych dzieciach, wspólnie też nie będziemy mieszkać, ja mieszkam w mieście w mieszkaniu, on teraz w swoim domu 15 km od mojego miasta. Ogólnie mi to pasuje ale są rzeczy ktòre mnie martwią i zaczynam myśleć że jestem dla niego tylko weekendowym umilaczem czasu i dziewczyną do seksu, nie chce mnie poznać że swoją còrką, ( mojego syna poznał bo mieszka ze mną, więc nie było wyjścia). Na każdym naszym spotkaniu jest sex, w sumie zawsze wolny nasz czas spędzamy sami, głòwnie leżąc na łóżku, trochę gadamy, jakieś gotowanie no i potem sex. Chciałabym to.zmienić. Głòwnie bywało tak że nasz weekend wyglądał tak, że on przyjeżdżał w sobotę wieczorem, o 17.00-18.00 I potem już w niedzielę przed obiadem jechał bo twierdził że musi odpocząć i nie ma to jak u siebie w domu... Dopiero pierwszy raz odkàd się spotykamy spędziliśmy wspòlnie weekend od 17.30 w piątek do niedzieli do 15.00 u niego w domu.( sam.to zaproponował) ale pewnie długo tak znòw nie nastąpi. Ja już zupełnie nie wiem co mam o nas myśleć. Czy dać sobie spokòj, odpuścić na jakiś czas, czy może pozwolić się rozwijać naszej znajomości. Może z czasem i on poczuje do mnie to co ja? Nie wiem czy drążyć dalej tematy naszej przyszłości czy odpuścić?
Przepraszam ze tak chaotycznie i może problem się wydawać błachy ale to jest mòj pierwszy związek od rozwodu, a wcześniej miałam tylko jednego faceta ( mojego byłego męża) i on zupełnie inaczej się zachowywał na początku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
minimini12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 16:28   #2
paczanga
Zadomowienie

Dot.: Czy mój związek ma szansę na przyszłość?

Ja nie widze problemu, ustaliliscie ze Wasz zwiazek nie bedzie prowadzil do wspolnej przyszlosci, wiec po prostu chcecie milo spedzic czas i oderwac sie od szarej rzeczywistosci? Czy dobrze rozumiem? Na zakochanie nic nie poradzisz, mozesz przeczekac albo sie rozstac, jemu sie pewnie podejscie nie zmieni.

paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 16:41   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ale co ty właściwie chcesz zmienić?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 16:55   #4
ChanLee
Raczkowanie

Bardzo możliwe, że córka wie o twoim istnieniu, ale nie ma najmniejszej ochoty cię poznać. Twój syn nie miał za bardzo wyjścia, ale piętnastolatka jak najbardziej. A jak on w ogóle reaguje na twojego faceta?

Nie wiem czego oczekujesz od tego faceta? Jasno się chyba wyraził: on nie chce nawet wspólnie mieszkać, więc pogodzisz się z tym co jest, porozmawiasz z nim o byciu "umilaczem czasu" lub się rozstaniesz.

Krótka piłka.
ChanLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 16:58   #5
minimini12345
Przyczajenie

Tak naprawdę to chodzi o to że zmieniło się moje podejście do naszego związku. Odkąd się zakochałam chciałabym żeby było coś więcej niż spotkanie raz na tydzień, chciałabym poczuć że jednak jestem dla niego ważna, że też mu bardzo zależy, że czuje do mnie coś więcej niż to że mnie uwielbia. Tym bardziej po tak cudownie spędzonym całym weekendzie. Aż mi przed sobą głupio że takie mam myśli, ale wcale mi się nie chciało wracać do mojego mieszkania i też zła jestem na siebie że nie potrafię się tak do tego wszystkiego zdystansować jak on.

Stary 2019-02-11, 17:16   #6
jamayka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minimini12345 Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to chodzi o to że zmieniło się moje podejście do naszego związku. Odkąd się zakochałam chciałabym żeby było coś więcej niż spotkanie raz na tydzień, chciałabym poczuć że jednak jestem dla niego ważna, że też mu bardzo zależy, że czuje do mnie coś więcej niż to że mnie uwielbia. Tym bardziej po tak cudownie spędzonym całym weekendzie. Aż mi przed sobą głupio że takie mam myśli, ale wcale mi się nie chciało wracać do mojego mieszkania i też zła jestem na siebie że nie potrafię się tak do tego wszystkiego zdystansować jak on.

Trochę piszesz jak 20-latka, a nie 35-letnia dojrzała kobieta. Przecież on Ci powiedział wprost, że nie chce związku i mieszkania z Tobą. Jaśniej się nie da. Nie wiem co ma Ci doradzić internet. Albo zgodzić się na bycie czasoumilaczem, albo zerwać kontakt, trochę pocierpieć i zapomnieć. Nie ma tu innych dróg niestety
jamayka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 17:21   #7
Konto usunięte

Cytat:
Czyli chodzi ci o to, żeby dostał motylków w brzuchu, czy o co? Bo nadal nie rozumiem co ma się w praktyce zmienić. Chcesz częstszych spotkań? Mieszkania razem?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 17:55   #8
cassey123
Raczkowanie

"boi się więcej zaangażować często mi mòwił że mam się skupić na sobie. Wcześniej ustaliliśmy że nie myślimy o żadnym małżeństwie, żadnych dzieciach, wspólnie też nie będziemy mieszkać" Przecież jasno Ci powiedział jak traktuje waszą relację. Sama widzisz, że teraz skupia się na kończeniu domu, swoich sprawach. Do Ciebie należy decyzja czy pasuje Ci układ miłe spędzanie wolnego czasu, którego jak sama widzisz on nie ma za wiele. Bez oczekiwania czegoś więcej z Twojeji angażowania. Ale jeśli wiesz, że nie dasz tak rady, to w takim wypadku radziłbym odpuścić.
cassey123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 18:19   #9
minimini12345
Przyczajenie

Wiem macie rację, on jasno powiedział czego oczekuje od naszego związku, choć liczyłam że z biegiem czasu zmieni zdanie i zła jestem na siebie że tak to wszystko przeżywam, analizuję, liczę na więcej, właśnie jak jakaś małolata A nie dorosła kobietaale dziwi mnie to że nie chce poznać mnie ze swoją còrką? Nie wiem czemu? Bo to że jeden weekend czy dwa w miesiącu chce tylko z nią spędzić czas to mogę rozumieć. Tak miał ciężki okres, ale już teraz powiedział że postara się częściej widywać. Najgorsze z budową domu ma za sobą. Więc chyba dam nam czas, bo naprawdę mi na nim zależy

Stary 2019-02-11, 18:26   #10
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem macie rację, on jasno powiedział czego oczekuje od naszego związku, choć liczyłam że z biegiem czasu zmieni zdanie i zła jestem na siebie że tak to wszystko przeżywam, analizuję, liczę na więcej, właśnie jak jakaś małolata A nie dorosła kobietaale dziwi mnie to że nie chce poznać mnie ze swoją còrką? Nie wiem czemu?
No ale w sumie dlaczego miałby poznawać cię z córką i wprowadzać dodatkowy zamęt do życia nastolatki dla kogoś, z kim on nie wiąże poważniejszych planów? Jesteście ze sobą niewiele ponad pół roku. Ja bym się zdziwiła gdyby przedstawiał "umilaczkę czasu" swojemu dziecku i narażał je na zawód emocjonalny jeśli ten krótki związek nie wypali.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 18:45   #11
minimini12345
Przyczajenie

No tak, ale swojej mamie mnie przedstawił jako swoją dziewczynę, swoim kolegom z pracy też, nie unika spędzania czasu ze mną i moim synem ( syn też musiał się przyzwyczaić do nowej sytuacji). Wiem że z nią rozmawia o mnie, wie że jesteśmy razem, spotykamy się.

Stary 2019-02-11, 18:55   #12
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale swojej mamie mnie przedstawił jako swoją dziewczynę, swoim kolegom z pracy też, nie unika spędzania czasu ze mną i moim synem ( syn też musiał się przyzwyczaić do nowej sytuacji).
Spoko, ale jego matka i koledzy są dorośli, dojrzali emocjonalnie (zakładam) i nie przeszli niedawno przez rozwód rodziców. Obowiązki twojego faceta wobec matki i kolegów są inne od jego obowiązków wobec nieletniej córki. Rozmowa to jedno, a wprowadzanie nowej osoby do życia dziewczyny to drugie.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-11, 19:08   #13
minimini12345
Przyczajenie

No fakt, chyba tak jest. Choć on jest po rozwodzie już ponad 4 lata, jego còrka myślę że się już oswoiła z tym, że rodzice nie będą razem. Tym bardziej że jego eks mieszka z kolejnym facetem i nią.

Stary 2019-02-11, 19:17   #14
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
No tak, ale swojej mamie mnie przedstawił jako swoją dziewczynę, swoim kolegom z pracy też, nie unika spędzania czasu ze mną i moim synem ( syn też musiał się przyzwyczaić do nowej sytuacji). Wiem że z nią rozmawia o mnie, wie że jesteśmy razem, spotykamy się.

Przykro to pisać, szczególnie że sama tego nie widzisz, ale wydaje mi się, że córka po prostu jest dla niego najważniejsza (i to w sumie bardzo dobrze), i nie chcę wprowadzać do jej życia swojej kochanki. W stosunku do innych nie ma żadnych zobowiązań, swojej matce pewnie powiedział, żeby nie mówiła nic córce bo ta relacja to nic poważnego i nie ma co jej do tego mieszać.
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-12, 07:20   #15
Fortuna1
Zakorzenienie

Według mnie zachowujesz się jak bluszcz. Pewnie zaczął się trochę wycofywać jak zaczęłaś go osaczac i wymagać coraz więcej uwagi. Nie jest tak, że chciałabyś szybko wejść w nowy związek? Dlaczego się rozpadło twoje małżeństwo?

Stary 2019-02-12, 07:40   #16
patusiaa23
BAN stały

Dlaczego Ty zakładasz, że córka w ogóle chce Cie poznać?
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-12, 09:49   #17
Vanir410
Wtajemniczenie

Cytat:
No fakt, chyba tak jest. Choć on jest po rozwodzie już ponad 4 lata, jego còrka myślę że się już oswoiła z tym, że rodzice nie będą razem. Tym bardziej że jego eks mieszka z kolejnym facetem i nią.

Facet podkreślił, że nie chce z Tobą wiązać przyszłości, więc to logiczne, że nie chce Cię poznawać z córką. Znajomi i mama to zupełne coś innego ( co wyżej ktoś już napisał).

Albo z nim pogadaj i postaw wszystko na jedną szalę, albo zrezygnuj z tego układu, skoro Cię to boli. Czekanie, aż on może coś poczuje to głupota. Skoro teraz Ci źle, z czasem będzie jeszcze gorzej.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-12, 10:44   #18
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Ale o jakim niby związku tu mowa? Przecież to tylko relacja towarzysko- seksualna, układ z terminem ważności, tylko bez określenia konkretnej daty końca. Autorko, duża z Ciebie dzuewczynka i chyba umiesz słuchać ze zrozumieniem, a facet Ci konkretnie powiedział co i jak.
Stary 2019-02-12, 11:10   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Dlaczego Ty zakładasz, że córka w ogóle chce Cie poznać?
No właśnie też się nad tym zastanawiam.
Ma 15 lat, więc raczej potrafi już się odezwać i wyrazić własne zdanie. Mogła powiedzieć, że ją nie interesują żadne spotkania ze znajomymi ojca i tyle. I co on miałby z tym zrobić? Na siłę ją ciągnąć?
Stary 2019-02-12, 11:41   #20
stewardesa
BAN stały

Jaki związek?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-12, 11:57   #21
prezent_od_losu
Zrodzona z burzy

Cytat:
Napisane przez paczanga Pokaż wiadomość
Przykro to pisać, szczególnie że sama tego nie widzisz, ale wydaje mi się, że córka po prostu jest dla niego najważniejsza (i to w sumie bardzo dobrze), i nie chcę wprowadzać do jej życia swojej kochanki. W stosunku do innych nie ma żadnych zobowiązań, swojej matce pewnie powiedział, żeby nie mówiła nic córce bo ta relacja to nic poważnego i nie ma co jej do tego mieszać.

Do tego Twój syn może go wcale nie obchodzić, jak Cię zostawi to Twój problem co młodemu powiesz zdecydowanie nie jego.

A prawda jest taka (mam 14-latkę), że jakby dziewczynce mówił dobre rzeczy o Tobie (o ile cokolwiek mówi) to chciałaby Cię poznać. Trochę to wszystko smutne.
Stary 2019-02-12, 11:59   #22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez prezent_od_losu Pokaż wiadomość
A prawda jest taka (mam 14-latkę), że jakby dziewczynce mówił dobre rzeczy o Tobie (o ile cokolwiek mówi) to chciałaby Cię poznać. Trochę to wszystko smutne.
Na jakiej podstawie orzekasz czego by chciała obca tobie 15 latka?
Stary 2019-02-12, 22:03   #23
Valtamerii
Zadomowienie

A moim zdaniem to nie jest kwestia tego ,czy córka chce poznać Autorkę ,czy nie.
Dla niego jest to układ seks bez zobowiązań więc kogo ma przedstawić swojej córce ?

Możliwe ,że co jakiś czas ma takie "przyjaciółki" więc po co ma się spowiadać dziecku ?
Córeczko, to jest Ania, moja nowa FF... Może do końca nie wiesz co to znaczy to sprawdź sobie na "internetach"

Nie odpowiada Ci taki układ i naiwnym jest wierzenie ,że on się nagle zakocha. W większości przypadków nie zakochuje się i jest płacz.
Valtamerii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-14, 07:25   #24
Karena 73
Kobieta z klasą

On jest cztery lata po rozwodzie, wiec takich koleżanek mógł ju mieć kilka. Sądzisz, że wszystkie poznawał z córką? Ilu wujków Ty przedstawisz synkowi?
Moje dziecko poznałoby nowego faceta dopiero po deklaracji bycia razem i zamiaru budowania trwałego związku. Siedmiolatek nie powinien poznawać Twoich facetów do seksu, a póki co on tylko tym jest i nie zanosi się inaczej.
Wyciągnij wnioski i nie popełniaj tego błędu.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości