![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Maseczka cynamonowa- co jest? Pomocy!
Dziewczyny ratunku!
przed chwila wyczytałam na wizażu o "maseczce" z wody mineralnej i cynamonu, ok, zrobiłam ja i nałożyłam punktowo na twarz w niewielkiej ilości w miejscach gdzie mam jakieś syfki (nie sa duze ale jutro ide na wesele i wolałabym żeby nie było ich tak widać) i co? zaczęło piec, szczypać a jak ściągnęłam to z twarzy to okazało się że jest jakby poparzona, w miejscach gdzie była maseczka skora jest czerwona i bardzo gorąca, w dodatku piecze. za chwile ide do fryzjera... z taka twarzą? czy któraś też tak miała? pomocy ![]() ![]() jest gorzej, twarz zrobiła się cała czerwona i piecze... po nałożeniu zatrważającej ilości korektora i jasnego pudru mogę wyjść z domu.. ale i tak nie wiem co dalej, skora i tak jest czerwona... ![]() ![]()
Mam 152 cm wzrostu, małe jest piękne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy! Edytowane przez guleczek Czas edycji: 2008-07-11 o 10:16 Powód: obserwacja zmian skornych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maseczka cynamonowa- co jest? Pomocy!
miałam podobnie, nałożyłam punktowo na parę wyprysków, bo juz nie miałam pomysłu jak sobie z nimi poradzić... Może i wyprysków nie było, ale poparzyło mi skórę w tych miejscach i jeszcze gorzej wyglądało niż tamte paskudztwa.. mam wrażenie że na tym polega działanie tej maseczki - na wypalaniu :/ Ja mam nauczkę, więcej się tak nie urządzę a Tobie radzę - lód na to, co czerwone, no i poza tym coś kryjącego.. bo cudów, żeby to znikło w 10 minut , to chyba nie ma...
może jakiś kremnawilżający, ew maść z wit. A.
wymiankowo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=428754 / książki walka z trądzikiem (teraz: Locacid+Yaz / było: Syndi35,Zorac,kwas salicylowy+borowy (borny?) ,DalacinT, Clindacne,Klindacin,Duac, Isotrexin,Benzacne,Zinery t,Tetralysal, Metronidazol, Differin,Epiduo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj wątki,bo sama mówisz,że są o tej maseczce.
Trochę wkładu własnego.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
wiesz Pink w takiej panice nie myśli sie o tym żeby czegoś szukać ale dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja miałam jeszcze fajniej, bo nałożyłam na całą twarz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Robilam ja kilka razy na wypryski
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ok cera zbladła więc chyba się poprawiło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cynamon ma wlasciwosci rogrzewajace i uczulajace,cery wrazliwei i naczynkowe powinny unikac cynamonu.
Polecam uwazna lekture https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=164956
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo wszystkim za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
JEJ... ja przed chwilą też zmyłam z siebie to paskudztwo ...
nałożyłam jeszcze kilka innych 'domowej roboty' siedzę teraz przed komputerem z twarzą zakrytą kremem., a po jakim czasie to znika? - troszkę piecze, ale nie to jest najgorsze, bo nałożyłam to na całą twarz, JAK SZYBKO TO ZNIKNIE ? - przez noc zdąży ? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- ojć... przepraszam za panike - już zeszło. xDD'
Zwariowana inspiracja ... ;] ---> przerabiam pokój ... xD "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem..." "Gdyby tak można sfotografować nasze sny!" Emil Cioran |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie próbowałam tej maseczki, ale mam peelig cynamonowo karmelowy z farmony i gdy wychodzę spod prysznica jestem cała czerwona i czuję przyjemne pieczenie. Po niecałej godzinie zaczerwienienie znika. Rozumiem, że twarz jest bardziej wrażliwa, ale zaczerwienienie też powinno zniknąć. Jakiś delikatny kremik, albo coś na podrażnienia (np. sudocrem) i będzie ok. Dobrze, że fryzura się udała
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
To ja tylko dodam od siebie, że nałożyłam kiedyś taką maseczkę z cynamonu na plecy. Dostałam tak koszmarnego uczulenia, że nie mogłam w nocy spać. Skończyło się na lekarzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Maseczka cynamonowa
Kurcze nie mam pojęcia czy był tu już taki wątek czy nie, ale muszę założyć bo zaraz umrę ze strachu ;(
Przed chwilą zrobiłam sobie maseczkę z cynamonu (1 łyżeczka) + ok 3 łyżeczki jogurtu naturalnego. Trzymałam ją tylko ok minuty. Mam okropnie zaczerwienioną, jakby poparzoną twarz !! Nalożylam sobie krem z dove czy to coś pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maseczka cynamonowa
Spokojnie - to przejdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zaczyna schodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja ją nakładam tylko punktowo,bo inaczej nie potrafię w niej wysiedzieć
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Maseczka cynamonowa - jak?
Witajcie
Nigdy nie robiłam żadnej maseczki. Ostatnio sporo mnie wysypało i przeczytałam że to całkiem dobra maseczka. Zrobiłam ją według polecenia 1 łyżka cynamonu 2 łyżki wody. Tylko jak ją nałożyć? Nakładam ją rękami to zlatuje z twarzy nawet jak leże. Wszyscy piszą że szczypie a Ja nawet nie czułam delikatnego szczypania. Może źle ją robię? Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maseczka cynamonowa - jak?
Znalazłam w internecie przepis to nie jest mojego autorstwa ale może ci pomoże
![]() Rzeczy, których potrzebujesz: cynamon w proszku (ilość zależna od tego jak dużą część twarzy chcesz pokryć , dla maseczki na całą twarz - około 3-4 łyżki stołowe) miód 1 Zmieszaj cynamon z miodem tak, by utworzyć jednolitą papkę. 2 Nałóż maseczkę na całą twarz lub tylko na miejsca dotknięte trądzikiem. 3 Pozostaw maseczkę na twarzy najdłużej jak się da. 4 Zmyj maseczkę ciepłą wodą. 5 Maseczka daje bardzo dobre rezultaty, nie są one jednak natychmiast widoczne. Z tego powodu powinno się często powtarzać ten zabieg. 6 Wiele osób ma uczulenie na cynamon, dlatego najpierw wypróbuj działanie maseczki na małym obszarze skóry. Ja osobiście lubię maseczkę z drożdży ![]() Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2012-03-30 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A dobrze ją mieszasz? U mnie powstawała z tego taka brązow0-czerwona maziaja. Ale ja stosowałam jeszcze w połączeniu z maślanką. Wg mnie powinna dać lepszy efekt wybielenia przebarwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Hm no nie wiem mieszam normalnie łyżką. A możesz dać mi przepis jak dodajesz tą maślankę? I ile tego wszystkiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
maseczka cynamonowa
Witam. Ostatnio zaczęłam stosować maseczkę z cynamonem na twarz, gdzieś tak od tygodnia. Z dnia na dzień nie działo się nic innego jak tylko poprawiała mi się skóra(miałam przeróżne plamy, pryszcze) plamy w większości znikły z czego jestem ogromnie zadowolona. Stosowałam to maseczkę codziennie wieczorem. Nie działo się nic nieprzyjemnego, żadnych pieczeń, uczuleń. Czy w związku z tym mogę nadal codziennie używać tej maseczki ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: maseczka cynamonowa
no ja Ci nie pomoge ale chetnie sie dolacze do pytania i poprosze o przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
cynamonowa??
ja też poproszę o przepis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
i ja też !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Przepis:
Szczypta cynamonu + łyżeczka jogurtu/wody. Z jogurtem mniej piecze. Co wytrzymalsze osobniki stosują większą dawkę cynamonu. Trzymać tyle, ile dasz radę, (5-10 minut?) po czym zmyć ciepłą wodą. Przestrzegam, iż jest to maseczka-hardcore. Niektórzy się po niej sparzają (dosłownie) po 1 razie, a niektórzy wielbią. Rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe, wygładza, ogólnie wybiela. Ja ze swojej strony -polecam, ale nie stosowałabym jej codziennie. Daj odpocząć skórze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Przepis wydaje się banalny, ale trochę się boję, że mi twarz wypali.
![]() ![]() PS. prettysimple, bardzo spodobała mi się Twoja strona. ![]()
![]() |
#27 |
EDUkator
|
Ja bym jej na pewno nie stosowała codziennie.
Myślę, że pojawią się problemy z naczynkami, a po jakimś czasie skóra przestanie reagować i na nią, chociaż jest dosyć mocna.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Przepis wydaje się ciekawy, ale z tego co piszecie w zaleceniach to raczej nie dla mnie. Nie potrzebuję wybielenia i nie mam wyprysków. Wygładza? A może działa jakoś na rozszerzone pory?
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to robię bez śmietany czy czegokolwiek. Po prostu wlewam do szklanki troszkę wody, tyle aby zakrywa dno, wsypuje szczyptę lub dwie cynamonu, wymieszam. Odkładam na 5 min i nakładam na twarz. Ale nie całą, tylko punktowo, tam gdzie potrzebuję. Trzymam do 2h, to zależy od humoru ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używałam tej maseczki jakiś czas temu, rzeczywiście mi się buzia wygładziła i poza tym baardzo wyczyściła moje pory, z czego się cieszyłam, gdyż od zawsze mam problem z rozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami. Ale efekt (jak to po maseczce) nie trzymał się długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.