|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Zatrucie jadem kiełbasianym?
Witam,
Temat trochę śmieszny a trochę straszny, postanowiłam, że założę wątek bo co mi szkodzi. Otóż w sobotę zjadłam dwie łyżki kaszy bulgur z hummusem, papryką i oliwkami, opakowanie było nabrzuszone - wzdęte, ale mąż zawsze mówił, że to pewnie jakaś różnica ciśnień i nic takiego, więc skosztowałam te dwie łyżki i niestety produkt był bardzo kwaśny w smaku, taki gazowany, pachniał na ferment... termin był jeszcze dobry, produkt był tydzień w lodówce - wcześniej parę godzin w aucie gdy transportowaliśmy go ze sklepu, problem w tym , że ja trochę tego zjadłam.. resztę wyrzuciłam, ale teraz strasznie boję się zakażenia jadem kiełbasianym. Na internecie pisze, że produkty w szczelnych zamknięciach bez dostępu tlenu są na to szczególnie narażone. Zjadłam tego mało, ale jednak zjadłam. Od soboty wieczór źle się czuję na układzie pokarmowym - miałam lekką biegunkę, czuję osłabienie, bóle brzucha, ciągle mam mdłości.. Wzięłam węgiel, odrobinę pomógł, ale minimalnie. Ale najgorszy jest jednak ten strach, że faktycznie był tam ten jad, bo opakowanie /wieczko było wybrzuszone (wszędzie pisze, że to jest charakterystyczny objaw). Na razie mijają 72 godziny od zjedzenia, ja wciąż mam dolegliwości układu pokarmowego, ale najgorszy jest ten strach, że faktycznie się tym zatrułam. Podobno objawy mogą wystąpić nawet do dwóch tygodni od zarażenia. Chciałam prywatnie zrobić badania na tą toksynę, ale nigdzie w prywatnych laboratoriach nie wykonują , chyba jedynie w szpitalach. Nie wiem czy udać się do lekarza czy czekać, mąż się ze mnie śmieje a ja naprawdę się boję? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zatrucie jadem kiełbasianym?
Cytat:
![]() Zjadlas tego malo, obstawiam, ze juz nie masz zadnych objawow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zatrucie jadem kiełbasianym?
Nadal mam, do tego biegunkę, ale to pewnie z czegos innego, w każdym razie produkt był na pewno nieświeży/sfermentowany więc coś tam było i cokolwiek było to się zatrułam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.