Rozstanie z ch³opakiem z ChAD - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2023-06-30, 12:17   #1
Nowanaforum15
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Rozstanie z ch³opakiem z ChAD

Cze¶æ. Potrzebuje porady, wy¿aliæ siê i obiektywnej oceny bo przyjaciele patrz± tylko na moje „dobro”. Zacznê od tego ze jestem bardzo wstydliw± i skryt± dziewczyn±. Swojego ch³opaka pozna³am w wieku prawie 26 lat. I by³ moim pierwszym. Od pocz±tku by³a miêdzy nami nic porozumienia, wzajemny szacunek i…. Jego problemy z g³ow±. Zawsze mówi³am mu ¿e bêdê go wspieraæ. I ¿e kiedy¶ znajdziemy przyczynê. On jednak d³ugo siê otwiera³ i dopiero po dwóch latach zwi±zku stwierdzi³ ¿e chce leczyæ siê na depresje. Mia³ wiele problemów zawodowych. Nie utrzymywa³ pracy. Ostatecznie zgodzi³am siê na kilkumiesiêczny wyjazd za granicê. Gdy tam by³ by³o ogromnie ciê¿ko. Nie chcial z mn± rozmawiaæ. Momentami my¶la³am ¿e manipuluje. Jednak przesta³ o siebie dbaæ. Je¶æ. I tak dalej. By³o tak ¼le ¿e kiedy wraca³ do mnie z zagranicy mia³ straszne ataki paniki i p³aczu i mówi³ ¿e nie wytrwa w zwi±zku i nie wie co z nami. Ostatecznie nagle i z dupy zostawi³ mnie przez telefon. Po jego rzeczy przyjecha³ jego brat. Pisa³ mi do tego bardzo chamskie rozstaniowe wiadomo¶ci które strasznie mnie zrani³y i w które trochê nie wierze. Pó³ toku temu szuka³ dla mnie pier¶cionka zarêczynowego… powiedzia³a mi o tym jego znajoma. Pomy¶la³am o tym wszystkim. O jego niestabilno¶ci w czymkolwiek. Dodam ¿e zmienia samochód ¶rednio co 3 miesi±ce twierdz±c ¿e to pasja. Jednak to ci±g³y brak stabilno¶ci. Pomy¶la³am… mo¿e to ChAD. Mo¿e te tabletki na depresje które dosta³, sprawi³y co¶ niedobrego. I powiem Wam tak: bardzo kocham tego cz³owieka i naprawdê chce spêdziæ

Z nim ¿ycie. Gdy by³ na codzieñ to uwa¿am ¿e ¶wietnie siê dogadywali¶my. Teraz pisze mi te chamskie rzeczy. Ze ma ode mnie spokój, ¿e jest szczê¶liwy, ze nie chce nikogo w ¿yciu. A wiem ¿e to nie on. Totalnie. Nie wiem co zrobiæ bo nie umiem odpuszczaæ i jestem pewna jego dobrego serca i tego ¿e chce z nim byæ. Jego rodzina nie wie i nie widzi jego problemów. Wiem ¿e on szuka ¼ród³a problemów i chce siê leczyæ. Napisa³am mu ¿e mo¿e ma dwubiegunowo¶æ ale wiem ¿e potraktowa³ to jako atak. Czy kto¶ by³ w podobnej sytuacji i jest w stanie mi co¶ doradziæ? Wszytscy mi mówi± „waliæ typa”, ogarnij siê. Ale nie umiem bo go kocham. Mieli¶my budowaæ dom za rok… to wszytsko nie mie¶ci mi siê w g³owie. Wiem ¿e mówi przez niego jaka¶ choroba…. 😞
Nowanaforum15 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 12:33   #2
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiadomo¶ci: 5 437
Dot.: Rozstanie z ch³opakiem z ChAD

Raz, ze ch³opak nie ma zdiagnozowanej CHAD. Dwa, ze od d³u¿szego czasu jak przyje¿d¿a³ to mówi³ ci, ze nie chce tego zwi±zku, trzy - pewnie znalaz³ kogo¶ nowego za granica. Ca³e szczê¶cie, ze ¿adnych zarêczyn ani domku nie by³o, bo mia³aby¶ du¿o wiêcej do ogarniêcia po rozstaniu.
Nuova jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 12:46   #3
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
Napisane przez Nowanaforum15 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ. Potrzebuje porady, wy¿aliæ siê i obiektywnej oceny bo przyjaciele patrz± tylko na moje „dobro”. Zacznê od tego ze jestem bardzo wstydliw± i skryt± dziewczyn±. Swojego ch³opaka pozna³am w wieku prawie 26 lat. I by³ moim pierwszym. Od pocz±tku by³a miêdzy nami nic porozumienia, wzajemny szacunek i…. Jego problemy z g³ow±. Zawsze mówi³am mu ¿e bêdê go wspieraæ. I ¿e kiedy¶ znajdziemy przyczynê. On jednak d³ugo siê otwiera³ i dopiero po dwóch latach zwi±zku stwierdzi³ ¿e chce leczyæ siê na depresje. Mia³ wiele problemów zawodowych. Nie utrzymywa³ pracy. Ostatecznie zgodzi³am siê na kilkumiesiêczny wyjazd za granicê. Gdy tam by³ by³o ogromnie ciê¿ko. Nie chcial z mn± rozmawiaæ. Momentami my¶la³am ¿e manipuluje. Jednak przesta³ o siebie dbaæ. Je¶æ. I tak dalej. By³o tak ¼le ¿e kiedy wraca³ do mnie z zagranicy mia³ straszne ataki paniki i p³aczu i mówi³ ¿e nie wytrwa w zwi±zku i nie wie co z nami. Ostatecznie nagle i z dupy zostawi³ mnie przez telefon. Po jego rzeczy przyjecha³ jego brat. Pisa³ mi do tego bardzo chamskie rozstaniowe wiadomo¶ci które strasznie mnie zrani³y i w które trochê nie wierze. Pó³ toku temu szuka³ dla mnie pier¶cionka zarêczynowego… powiedzia³a mi o tym jego znajoma. Pomy¶la³am o tym wszystkim. O jego niestabilno¶ci w czymkolwiek. Dodam ¿e zmienia samochód ¶rednio co 3 miesi±ce twierdz±c ¿e to pasja. Jednak to ci±g³y brak stabilno¶ci. Pomy¶la³am… mo¿e to ChAD. Mo¿e te tabletki na depresje które dosta³, sprawi³y co¶ niedobrego. I powiem Wam tak: bardzo kocham tego cz³owieka i naprawdê chce spêdziæ

Z nim ¿ycie. Gdy by³ na codzieñ to uwa¿am ¿e ¶wietnie siê dogadywali¶my. Teraz pisze mi te chamskie rzeczy. Ze ma ode mnie spokój, ¿e jest szczê¶liwy, ze nie chce nikogo w ¿yciu. A wiem ¿e to nie on. Totalnie. Nie wiem co zrobiæ bo nie umiem odpuszczaæ i jestem pewna jego dobrego serca i tego ¿e chce z nim byæ. Jego rodzina nie wie i nie widzi jego problemów. Wiem ¿e on szuka ¼ród³a problemów i chce siê leczyæ. Napisa³am mu ¿e mo¿e ma dwubiegunowo¶æ ale wiem ¿e potraktowa³ to jako atak. Czy kto¶ by³ w podobnej sytuacji i jest w stanie mi co¶ doradziæ? Wszytscy mi mówi± „waliæ typa”, ogarnij siê. Ale nie umiem bo go kocham. Mieli¶my budowaæ dom za rok… to wszytsko nie mie¶ci mi siê w g³owie. Wiem ¿e mówi przez niego jaka¶ choroba…. 😞

wydaje mi sie ze to raczej ty masz wiekszy problem z glowa niz twoj facet
on od dawna mial watpliwosci co do waszego zwiazku ty nie chcialas przyjac tego do wiadomosci i tak jest do dzis
on nie chce z toba byc,napisal ci to jasno i wyraznie,zaakceptuj ze jest to wolny czlowiek i ma prawo rozmyslic sie i wyjsc z relacji z kims kto mu nie odpowiada,nie wmawiaj mu chorob tylko dlatego ze jest szczesliwy bez ciebie

daj mu spokoj,on wie lepiej co jest mu do szczescia potrzebne a z tego co tu napisalas to napewno nie jest z wiazek z toba
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 12:49   #4
Nowanaforum15
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

No w³a¶nie wiem, ¿e nie ma nikogo... jest teraz w Polsce od kilku tygodni. Nie to, ¿e nie chcia³ zwi±zku, tylko ¿e nie daje mi tego co potrzebuje. a mimo tego mówi³ mi ¿e podobam mu sie jak nigdy. To by³o w kwietniu. jak wyjecha³ na maj to przed wyjazdem powiedzia³, ¿e bedzie sie staraæ. Wymy¶li³ wakacje... na które pojecha³am z siostr±... jak zapyta³am po co te starania odpowiedzia³: nie dr±¿ do cholery... inna kobieta - na bank nie... i jak wtedy chcia³ sie rozstawaæ to stwierdzi³ ¿e musi odnale¼æ siebie ale ¿e jakkolwiek nie bedzie to tylko ze mn± móg³ u³ozyc ¿ycie. jak to nie wyjdzie to zostanie na zawsze sam. I ¿e za 5 lat mo¿e spotkamy sie na nowo i wtedy na bank we¼miemy ¶lub.... co to za dziwne gadanie...
Nowanaforum15 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 12:49   #5
Aelora
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 550

Mam wra¿enie, ¿e trzymasz siê go tak kurczowo i pozwalasz siê poniewieraæ bo to Twój pierwszy partner i wydaje Ci siê, ¿e ju¿ nikogo innego nie poznasz. Tymczasem musisz mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e nie uzdrowisz ch³opaka swoj± mi³o¶ci±, on sam powinien nad sob± pracowaæ i choroba nie mo¿e byæ wymówk±, aby traktowaæ w ten sposób drug± osobê. Jak Ty w³a¶ciwie wyobra¿asz sobie wspólne ¿ycie, skoro on wprost mówi ¿e Ciê nie chce? Krzywdzisz sam± siebie tym podej¶ciem "nie umiem odpuszczaæ", kiedy czasem w³a¶nie odpuszczenie jest rozs±dn± decyzj±.
Aelora jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 13:02   #6
Harmonia_95
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 319

Cytat:

a kto?

Eckhart Tolle
Harmonia_95 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 13:08   #7
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 16 083

Cytat:
No w³a¶nie wiem, ¿e nie ma nikogo... jest teraz w Polsce od kilku tygodni. Nie to, ¿e nie chcia³ zwi±zku, tylko ¿e nie daje mi tego co potrzebuje. a mimo tego mówi³ mi ¿e podobam mu sie jak nigdy. To by³o w kwietniu. jak wyjecha³ na maj to przed wyjazdem powiedzia³, ¿e bedzie sie staraæ. Wymy¶li³ wakacje... na które pojecha³am z siostr±... jak zapyta³am po co te starania odpowiedzia³: nie dr±¿ do cholery... inna kobieta - na bank nie... i jak wtedy chcia³ sie rozstawaæ to stwierdzi³ ¿e musi odnale¼æ siebie ale ¿e jakkolwiek nie bedzie to tylko ze mn± móg³ u³ozyc ¿ycie. jak to nie wyjdzie to zostanie na zawsze sam. I ¿e za 5 lat mo¿e spotkamy sie na nowo i wtedy na bank we¼miemy ¶lub.... co to za dziwne gadanie...
te wszystkie teksty ze moze za 5 lat ,ze musi odnalesc siebie to sa typowe wymowki kogos kto juz nie wie jak sie ciebie pozbyc
spokojne proby odejscia byly nie akceptowane przez ciebie,zadawalas milion pytan ,nie dopuszczalas do siebie tego co mowi ,w koncu zaczal byc agresywny w swoich wypowiedzial bo widzi ze bycie kulturalnym nic nie daje- ty nadal uczepiona jak rzep psiego ogona

daj mu spokoj,niech sobie uklada zycie po swojemu ,nie da sie zmusic kogos do tego zeby ciebie kochal i chcial z toba byc,to nie choroba

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2023-06-30 o 14:38
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 13:45   #8
Miss_Suze
(=^‥^=)

Wiadomo¶ci: 2 616

Z tym, ¿eby diagnozowaæ komu¶ choroby psychiczne, bo nie chce ze mn± byæ siê jeszcze nie spotka³am.
Miss_Suze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 13:54   #9
XmasVvir
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Wydaje mi siê, ¿e najlepsze co mo¿esz w takiej sytuacji zrobiæ to odpu¶ciæ. Nie namówisz nikogo na leczenie je¿eli sam tego nie chce. On w tym momencie ma postanowione, ¿e nie chce z tob± byæ i niewa¿ne czy bêdziesz go b³agaæ, prosiæ, przedstawiaæ mu logiczne argumenty albo mówiæ rzeczy w stylu "obieca³e¶/mieli¶my wspólne plany". A tym bardziej jak bêdziesz do niego pisaæ, to bêdzie o tobie my¶la³ w coraz bardziej negatywny sposób i bêdzie siê czu³ przyt³oczony.

Po kontek¶cie wiadomo¶ci zak³adam, ¿e jeste¶my w podobnym wieku. Ze mn± tak kiedy¶ zerwa³ facet po kilku miesi±cach zwi±zku, 2 tygodnie po tym jak przygarnêli¶my wspólnie kota z ulicy i mieszkali¶my razem. Rozmowy nic nie pomaga³y. Argumenty nie przemawia³y. By³am wrakiem. Przesta³am siê do niego odzywaæ i zgadnij co. 2 miesi±ce pó¼niej sam zacz±³ do mnie wypisywaæ i wrócili¶my do siebie. Ale po 4rech latach zwi±zku ja zerwa³am w³a¶nie przez takie problemy z niestabilno¶ci±. Oszczêd¼ sobie zdrowia psychicznego - nic nie dzieje siê bez przyczyny. Nie ¿a³ujê, bo du¿o mnie ta relacja nauczy³a, ale nie bêdzie to szczê¶liwa relacja na d³u¿sz± metê dopóki on sam nie ogarnie swoich problemów ze sob± - a mo¿liwe, ¿e to nigdy nie nast±pi. Nikt nie ma wp³ywu na jego leczenie tylko on sam. ¦ciskam mocno!
XmasVvir jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 14:25   #10
kokolins
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 172

To mo¿e byæ ró¿nie dobrze ADHD, mo¿e byæ Bordeline, narcyzm albo jeszcze co innego, ale to nie ma znaczenia w tym kontek¶cie. Znaczenie ma to, ¿e ten facet nie chce z Tob± byæ, natomiast najwiêkszym problemem wydaje siê byæ to, ¿e to kompletnie do Ciebie nie dociera. Zamiast przyj±æ to do wiadomo¶ci i zaopiekowaæ siê sob± w tej sytuacji, Ty szukasz mu na si³ê chorób psychicznych i snujesz wizje, w których niczym anio³ z nieba przybêdziesz mu z pomoc±.

Wys³ane z mojego SM-A536B przy u¿yciu Tapatalka
kokolins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 14:31   #11
Norluka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 048

Ten facet to jeden wielki problem, co za ró¿nica dlaczego. Na dodatek ciê nie chce. Po co ci on?
Serio chcesz mieæ ca³e ¿ycie flejê, która siê nie myje, nie je, co chwilê jest bez pracy, wiecznie ma ataki paniki i p³aczu?
Norluka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 21:26   #12
9d7efb0b31499efa0772d873c6283eaebd15653c_64ab3bf2c5f61
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 199

Cytat:
Napisane przez Norluka Poka¿ wiadomo¶æ
Serio chcesz mieæ ca³e ¿ycie flejê, która siê nie myje, nie je, co chwilê jest bez pracy, wiecznie ma ataki paniki i p³aczu?
¯yczê trochê wiêcej empatii w stosunku do osób z problemami psychicznymi.

Niemniej jednak, autorko, Twój partner ewidentnie nie radzi sobie z ¿yciem i codzienno¶ci±, a w dodatku sprawia, ¿e sama jeste¶ nieszczê¶liwa. Zastanów siê, czy dalej chcesz siê tak czuæ. Nikogo nie uleczysz na si³ê.
9d7efb0b31499efa0772d873c6283eaebd15653c_64ab3bf2c5f61 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-06-30, 21:48   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;89617531]te wszystkie teksty ze moze za 5 lat ,ze musi odnalesc siebie to sa typowe wymowki kogos kto juz nie wie jak sie ciebie pozbyc
spokojne proby odejscia byly nie akceptowane przez ciebie,zadawalas milion pytan ,nie dopuszczalas do siebie tego co mowi ,w koncu zaczal byc agresywny w swoich wypowiedzial bo widzi ze bycie kulturalnym nic nie daje- ty nadal uczepiona jak rzep psiego ogona

daj mu spokoj,niech sobie uklada zycie po swojemu ,nie da sie zmusic kogos do tego zeby ciebie kochal i chcial z toba byc,to nie choroba[/QUOTE]

Do-k³a-dnie.

Autorko, daj mu spokój. On nie chce z Tob± byæ. Powody nie s± wa¿ne. Liczy siê efekt, wynik. Nie zmierzaj w stronê bycia upierdliw± stalkerk±.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss_Suze Poka¿ wiadomo¶æ
Z tym, ¿eby diagnozowaæ komu¶ choroby psychiczne, bo nie chce ze mn± byæ siê jeszcze nie spotka³am.
Wydaje mi siê, ¿e jednak nie pierwszy raz przewija siê na tym forum w±tek "on nie chce ze mn± byæ = co¶ z nim nie tak" i pod±¿anie tropem, ¿e to mo¿e choroba lub zaburzenie.
Stary 2023-07-01, 06:45   #14
Norluka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 048

[1=9d7efb0b31499efa0772d87 3c6283eaebd15653c_64ab3bf 2c5f61;89617863]¯yczê trochê wiêcej empatii w stosunku do osób z problemami psychicznymi.

Niemniej jednak, autorko, Twój partner ewidentnie nie radzi sobie z ¿yciem i codzienno¶ci±, a w dodatku sprawia, ¿e sama jeste¶ nieszczê¶liwa. Zastanów siê, czy dalej chcesz siê tak czuæ. Nikogo nie uleczysz na si³ê.[/QUOTE]Nie ma danych, ¿eby która¶ ze stron mia³a problemy psychiczne.
A nawet je¶li ma, to niczego to nie zmienia. Z osob± z takimi problemami ¿yje siê bardzo ciê¿ko i mo¿na z tego wyj¶æ tylko poharatanym.

Wys³ane z mojego 23049PCD8G przy u¿yciu Tapatalka
Norluka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-07-01, 06:52   #15
cava
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 22 121

Cytat:
Napisane przez Norluka Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma danych, ¿eby która¶ ze stron mia³a problemy psychiczne.
A nawet je¶li ma, to niczego to nie zmienia. Z osob± z takimi problemami ¿yje siê bardzo ciê¿ko i mo¿na z tego wyj¶æ tylko poharatanym.

Wys³ane z mojego 23049PCD8G przy u¿yciu Tapatalka
To jedno.
A drugie to ze osoba takimi problemami mo¿e rzeczywi¶cie nie chcieæ byæ z kim¶ d³u¿ej, siê odkochaæ, rozmy¶liæ, podj±æ decyzjê.
I tez trzeba zrozumieæ a nie na si³ê kogo¶ do zwi±zku ciagn±æ.
Nie znaczy nie.
Mêskie nie, znaczy tak samo nie, jak kobiece nie.

Z salamandr± w d³oni szed³em przez powierzchniê komety.
Liz Williams
cava jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2023-07-01, 07:47   #16
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 250

Bêdzie pro¶ciej gdy zrozumiesz, ¿e nie to nie, a nie byæ mo¿e.

Wys³ane z mojego M2102J20SG przy u¿yciu Tapatalka
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2023-07-01 08:47:44

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.