|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Zbyt wczesne krwawienie przy tabletkach
Biorę Harmonet od 5 miesięcy, nie mialam nigdy żadnych krwawień, a okres zawsze dostawałam w 22 drugim dniu (czyli dzien po zakonczeniu opakowania), dzisiaj zażyłam 19 tabletkę...i dzisiaj dostałam okres!!! jestem delikatnie mówiąc zdezorientowana, nie wiem co o tym myśleć. Błagam pomóżcie!! może wiecie o co tu może chodzić?
z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: O co chodzi??
hmmm dziwne... a nie pominelas na pewno zadnej tabletki wczesniej?? moze harmonet ma za małą ilość hormonów i dlatego wystąpiła taka sytuacja...? ale z drugiej strony gdyby tak było to miałabyś plamienia wcześniej ... ja przy braniu harmonetu dostawałam okres 4 dnia po zakonczeniu opakowania
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Nie zapomniałam o rzadnej tabletce, i do tero każdą przyjmowałam z dokładnością prawie że do minuty, wiec powinno być wszystko ok...ale nie jest, dlatego się martwię :/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
dziwna sprawa. powinnas skonsultowac to z lekarzem, powiedziec o tym. ale moge cie pocieszyc, ze przy tabletkach niekiedy dzieja sie cuda. to sa jednak hormony, szcztuczna ingerencja w organizm. ja np mialam tak, ze po kilku latach podczas brania dostawalam plamienia. moj gin stwierdzil, ze tak sie zdaza. wiec mopze u ciebie jest podobnie. ale upewnij sie... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
tak się zastanawiam czy jest możliwe że te tabletki (w moim przypadku Harmonet) mogły przestać u mnie działać, może mają za mały poziom hormonów czy coś? no bo to jest troche dziwne, jeżeli wszystkie tabletki zażywałam regularnie, nie miałam wymiotów, ani jakiś biegunek a tu nagle dostaje okres pod koniec opakowania :/ martwi mnie to, i zamierzam się wybrać do lekarza (jak się wkońcu dopcham do kolejki, bo na kase chorych chodzę, a niestety recepcjonistka powiedziała mi, że zapisuje dopiero po 20 stycznia) postatnowiłam, że nie będę robić przerwy między kolejnymi dwoma pudełkami i jeżeli w tym czasie dostane okres no to na pewno Harmonet na mnie nie działa.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to dziwna sprawa bo tak zdaża sie przy pominięciu tabletki , ja na Twoim miejscu poszłabym kontrolnie na wizyte do ginekologa
![]() pzdr asia27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.