|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
cena prądu w AngliiHej dziewczynki! mam do was bardzo ważne pytanie, mam nadzieje ze mi pomożecie
Moi rodzice zastanawiają się czy nie otworzyć piekarnii w Anglii, ale nie mamy zelonego pojęcia o kosztach stałych typu woda, prąd. Jakbyście mogly chociaz w przyblizeniu napisac cos o tym, aha i jeszcze orientacyjne ceny pieczywka w UK ![]() Bede wam bardzo wdzieczna! I jeszcze czy Anglicy lubią jeść pieczywo? tak jak unas na sniadaniu zawsze jest, to czy u nich tez? Pozdrawuam i dziekuje za odp! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: cena prądu w Anglii
Oczywiscie ze Anglicy lubia chlebek, a poniewaz ich rodzimy jest niezbyt smaczny to tym bardziej doceniaja polski. Tutaj szczegolnie popularne sa chleby tostowe, ich ceny wahaja sie od £0.60 do £1.50. Bulki nie z paczki tylko na sztuki to wydatek okolo £0.16 do £0.86 za cos bardziej wyszukanego. Ceny polskiego chleba wahaja sie miedzy £1 a £1.50 ale bywaja tez i drozsze odmiany.
Co do rachunkow to jest tu wielu dostawcow pradu i gazu. Glownym dostawca wody jest Thames Water, przynajmniej w Londynie. Jesli chodzi o prad i gaz to sa rozne taryfy, ktore mozna sobie dopasowac ze wzgledu na zuzycie, forme platnosci itd. Przyznam sie ze nie wiem jaki jest koszt litra wody bo place ryczaltowo. Jesli zas chodzi o prad i gaz to czesto instaluje sie liczniki dwutaryfowe. Tu znowu problem bo prad mam wliczony w czynszu. Ale na postawie rachunku z konca zeszlego roku: 1 taryfa 14.220 pensa za kWh, 2 taryfa 6.30 pensa, srednio wychodzilo jakies 8.42 pensa za kWh - dotawca NPower. Pod koniec zeszlego roku koszt gazu od British Gas ksztaltowal sie na poziomie 2 pensow za kWh. Ceny jednak sie wahaja w granicach rozsadku. Zycze powodzenia w zakladaniu biznesu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: cena prądu w Anglii
7,557 p za 1kWh od Scottish Power
I powodzenia zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.