|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Turban na głowie niszczy włosy????!!!
czy to prawda,ze ręcznik na włosach mokrych zaraz po umyciu zawiązany w turban niszczy włosy?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Turban na głowie niszczy włosy????!!!
hmmm.... ja o tym nie słyszałam...
ale najwidoczniej nie skoro nawet w zakładach fryzjerskich panie fundują nam takie cuś!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
o takim to nieslyszalam, ale wiem ze ponoc wycieranie glowy recznikiem szkodzi wlosom
pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Też to kiedys słyszałam. Że zbyt długie trzymanie włosów w takim szczelnym turbanie sprawia, że włosy się pocą, otwierają się łuski.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zwiazuje wlosy zawsze w turban po umyciu i czasem trzymam nawet pol godziny ,a to dlatego ,ze nienawidze kiedy cieknie mi po plecach i mam na nich zimne wlosy,albo kiedy mocza mi bluzke
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego teraz już tylko zawijam włosy w mniej szczelny turban i na góra 5 minut chyba ze stosuję wax ale w sumie wiekszej różnicy nie zauwazyłam stosując turban dłuzej i krócej
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ależ.. nie może tak być absolutnie, chyab ze spisz w turbanie,wtedy moze sie glowa zapocić
![]() wycieranie ręcznikiem tak, jeżeli włosy sie trze w ręcznik niszczy włosy, ponieważ mokre włosy należy wygniatać w ręcznik
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba że sie w nim śpi Albo co Ale 5-10 min mi nigdy nie szkoddziło. Przynajmniej nie zauważyłam I jakim cudem włosy mogą sie pocic? Skóra głowy-racja
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Wlosy sa narazone na wiele szkodliwych czynnikow z zewnatrz takich jak chlor, grzebienie, stylizacja, ba nawet zanieczyszczenia srodowiska, ale zeby tak podchodzic do tej kwesti to czlowiek bal by sie ich kwiatkiem dotknac
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Cytat z dodatku do jakiejś gazety z fryzurami: "Umytych włosów nie należy wycierać ręcznikiem. Mokre włosy są szczególnie narażone na uszkodzenia. Po umyciu, nie trzyj ich mocno. Włosy osusz miękkim ręcznikiem frotte, przyciskając go bardzo delikatnie do głowy. Następnie starannie owiń go okół głowy, jak turban i pozostaw na kilka chwil (nie dłużej niż dwie minuty)." Nie napisali dlaczego, ale przez to chyba włosy mogą matowieć.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
o matko a ja wczoraj siedzialam chyba 30 in bo zasiedzilam sie przed kompem i zapomnialam
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
wlosjest nsaczony woda, łuska włosa jest rozchylona wiec podczas wycierania trac sie o siebi poprostu sie wyłamuje , wlos robi sie ciekni w nmiektorych miejscach, pzrez to jest tam narazony na szybsze uszkodzenia
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
suszarka szkodzi, trzymany za długo turban szkodzi, chodzenie z mokrymi cieknącymi włosami szkodzi... więc co nie szkodzi??
jakbym miała się martwić tym co szkodzi to byłabym niezwykle nieszczęśliwa ![]() EDIT: o! i ja jeszcze nie powinnam spać, bo zauważyłam, że moje włosy trą o poduszkę i tak więcej niż pewnie, że dużo na tym tracą
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak od dobrych kilk lat robię i mnie nie szkodzi.
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety...nie moge czytac wizazu ,bo przez to dowiaduje sie ile rzeczy szkodzi mnie i moim wlosom ,ze potem czlowiek sie stresuje
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(schylanie się do wanny bardzo obciąża kręgosłup - wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy, teraz gdy myję włosy bez przerwy o tym myślę) miałam na myśli raczej fakt, że co by nie zrobić i tak jest źle.taki OT: kilka lat temu mówiło się o tym, żeby nie używać wody utlenionej, BO SZKODZI a teraz mówi się, aby rany KONIECZNIE przemywać wodą utlenioną. przynajmniej ja mam takie wieści z turbanami i suszarkami może być podobnie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
A ja słyszałam, że w turbanie należy właśnie posiedzieć 5-8 minut, bo wtedy temperatura włosów się podnosi i łatiwej przyjmują składniki szamponów/odżywek/masek których użyłam... Ja zwykle zawijam w turban na minutę, dwie, dopóki nie wyjdę z łazienki, potem to już paraduję z ręcznikiem na plecach, żeby woda mi nie ściekała, bo to jest strasznie nieprzyjemne uczucie, jak dla mnie. O wycieraniu wiem, że powinno się wygniatać, a tak w ogóle to, moim zdaniem, im mniej się przy włosach majstruje (w sensie wycierania, prostowania, kręcenia, suszenia, lakierowania, używania pianek, spinania metalowymi klamrami itd. itp.) tym sa ładniejsze. Szampon, odżywka i jakaś maska raz na jakis czas i moje są w porządku
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
nie !! to nie niszczy włosów !! wlosy niszczy to, jak ktos np po umyciu wyciera mokre włosy ręcznikiem. poprostu je "szoruje" tym recznikiem a one robia sie wtedy łamliwe.
pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

pozdrawiam

Albo co

MIŁEGO DNIA
(schylanie się do wanny bardzo obciąża kręgosłup - wcześniej nie zdawałam sobie z tego sprawy, teraz gdy myję włosy bez przerwy o tym myślę) miałam na myśli raczej fakt, że co by nie zrobić i tak jest źle.