|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Błędy merytoryczne w recenzjach
Witam!
![]() Często natykam się na błędne informacje podawane przez recenzentki. Zauważyłam to zwłaszcza w dziale "ultrawysoka ochrona anty-UV". Wizażanki piszą np., że jakiś produkt zawiera fotostabilny filtr podczas, gdy tak nie jest, albo zachwalają produkt jako "wydajny", co w wypadku filtrów jest niemożliwe, o ile ktoś stosuje filtr zgodnie z zaleceniami - wiadomo, że aby produkt gwarantował deklarowaną przez producenta ochronę, należy nałożyć przepisową ilość (np. 2,5 ml na twarz i szyję). Czy nie byłoby dobrym pomysłem zgłaszać do poprawki takie recenzje? Wprowadzają one w błędne mniemanie o danym kosmetyku osoby z nim nieobeznane.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błędy merytoryczne w recenzjach
Fotostabilność jest jak najbardziej do poprawki, ale wydajnosć nie, bo to kwestia nie mierzalna i indywidualna ocena, której nie jestesmy w stanie zweryfikować
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Rozumiem.
![]() Gdzie w takim razie zgłaszać takie recenzje? W wątku "recenzje do usunięcia"?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie się wtrącić co do wydajności. O ile zgadzam się, że to indywidualna sprawa ile sie u kogo czego wchłania i co nazywa wydajnością
![]() To jednak to co pisze Selekcjonerka rzuciło mi się w oczy przy czytaniu recenzji o filtrach właśnie. np dosłowne stwierdzenie że jest wydajny "bo wystarcza odrobina aby pokryc calą twarz" no ale co z tego kiedy trzeba te 2 ml nałożyc - to 50 ml przy codziennym stosowaniu starcza na ok. 25 dni i nie ma inaczej :/ Niby każdy kto pokopał na biochemii wie ile trzeba filtra nałożyć i świadomie nie każdy się stosuje ![]() Choć rozumiem, ze wyszukiwanie i poprawianie takich recenzji to mrówcza robota ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że wątek o recenzjach bedzie ok
![]() Prettycow, nie poprawiamy recenzji, nigdy nie ingerujemy w ich treść - możemy jedynie poprosić recenzentkę o edytowanie swojej wypowiedzi ![]() Nadal uważam, ze kwestia wydajności jest uboczna w tym wypadku. I raczej nie bedziemy ingerować w przypadku takich recenzji (chyba, ze z recenzji jasno wynika, że filtr nie chroni z powodu niedostatecznej aplikacji i recenzentka niesłusznie zaniżyła tym ocenę), bo musielibyśmy pisać do połowy recenzentek w KWC.
![]() |
#6 |
Żandarm na emeryturze
|
Krakowskim targiem (czyli na zasadzie i wilk syty i owca zeżarta
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.