Praca w Wielkiej Brytanii - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-11, 19:26   #1
pauulkax
Przyczajenie

Praca w Wielkiej Brytanii

hej szukam pracy na wakacje , najlepiej wlaśnie w Wielkiej Brytanii by podszkolić język przed maturą i ogolnie zarobić więcej niż w Polsce. tylko niestety nie mam tam rodziny i wielu znajomych.. czy taki wyjazd samemu jest niebezpieczny? ewentualnie z jedną kolezanką? jak stoją oferty mieszkaniowe? myślalam o pracy w MCDonaldzie. gdzie moge złozyc podanie? czekam na rady i opinie Wasze, pozdrawiam!
pauulkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-16, 01:34   #2
201701160947
Konto usunięte

Dot.: Praca w Wielkiej Brytanii

Jasne, że jest niebezpieczny, w końcu byłabyś tam sama, nie znając nikogo. Lepiej już jechac z koleżanką. Zawsze większe poczucie bezpieczeństwa no i miłe towarzystwo.

Moja kuzynka, która rok temu wyjechała do UK,a konkretniej do Londynu dopiero co mnie odwiedziła, więc mogę Ci udzielić paru informacji, choć szczegółów nie znam.

Ona pracuje jako kelnerka, natomiast jej mąż jako szef kuchni. Ona mówi, że stać ich w tej chwili na bardzo dużo, że przez pierwsze miesiące chodziła ciągle na zakupy. Ale... gdyby mieli swoje własne mieszkanie, byłoby ciężej, ponieważ płaciliby o wiele więcej, a tak mają tylko duży pokój, więc płacą mniej.
Rozważali przeprowadzkę do innego miasta, bo tam jest taniej, ale mówiła, że nie ma to jak Londyn mimo wszystko, no i jest mnóstwo rodaków.
Musisz znaleźć po prostu tanie mieszkanie-to bardzo ważne. Co do ofert, to są różne stronki z ogłoszeniami, choć pewniej byłoby załatwić to może z jakąś sprawdzoną agencją?Nie wiem sama.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 15:43   #3
pauulkax
Przyczajenie

bylabym wdzięczna za jakieś informacje. może znasz Ty, lub Twoja kuzynka adresy tych sprawdzonych stron z ofertami pracy? maj to ostatni dzwonek na załatwienie tych spraw, a bardzo zależy mi na tej pracy.
Stary 2008-05-19, 15:48   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Spróbuj załatwić coś przez biuro podrózy organizującego tzw. Work and Travel. Przynajmniej nie trafisz do jakiejs speluny.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 16:33   #5
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pauulkax Pokaż wiadomość
bylabym wdzięczna za jakieś informacje. może znasz Ty, lub Twoja kuzynka adresy tych sprawdzonych stron z ofertami pracy? maj to ostatni dzwonek na załatwienie tych spraw, a bardzo zależy mi na tej pracy.
Wiesz, tak naprawdę nie ma sprawdzonych stron, bo i tak mogą znaleźć się jakieś wkręty w ogłoszeniach.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Spróbuj załatwić coś przez biuro podrózy organizującego tzw. Work and Travel. Przynajmniej nie trafisz do jakiejs speluny.
Aggie ma rację, lepiej załatwić coś przez biuro podróży.

Pauulkax, mąż mojej kuzynki kilka razy zmieniał tam pracę biorąc oferty z kilku stron i ona mi je zapisała,ale gwarancji nie mogę Ci dać, że jest na pewno wszystko OK. Zresztą nie wiem czy mogę je tu podać?

Aggie mogę?Nie będzie to reklama?
Stary 2008-05-19, 16:40   #6
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Silva, możesz

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-19, 16:46   #7
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Silva, możesz
Ok.

Podam dwie, bo z tej trzeciej jakoś nie mogę się rozczytać.

http://www.gumtree.com/ ->tu jest nie tylko praca, ale i mieszkania i wiele innych, zresztą strona jest popularna i ma wiele odpowiedników w innych państwach

http://londynek.net/

Stary 2008-05-25, 11:06   #8
Anariel
Wtajemniczenie

Spróbuje w job centre. Wpisz w wyszukiwarce Job Centre plus i Ci wyskoczy, tam wpiszesz region i jaka praca Cie interesuje. Co do mieszkania to najlepszym rozwiazaniem jest wynajecie pokoju.
Anariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 19:45   #9
pauulkax
Przyczajenie

Smile Dot.: Praca w Wielkiej Brytanii

dziękuję Wam znalazlam nawet coś ciekawego, jako opiekunka do dzieci, jedyne tak wygladajace wiarygodnie, ze zdjeciami rodziny i przyjaznym przedstawieniem sytuacji. poważnie sie nad tym zastanowie. pozdrawiam serdecznie )
Stary 2008-05-27, 05:33   #10
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pauulkax Pokaż wiadomość
dziękuję Wam znalazlam nawet coś ciekawego, jako opiekunka do dzieci, jedyne tak wygladajace wiarygodnie, ze zdjeciami rodziny i przyjaznym przedstawieniem sytuacji. poważnie sie nad tym zastanowie. pozdrawiam serdecznie )
Nie ma za co, oby Ci się udało i uważaj na siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości