|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Do Pana Doktora i innych wtajemniczonych-thermo speed a tabletki???
Witam wszystkich,
biorę tabletki Yasmin juz prawie rok i ostatnio zdecydowalam sie zakupic spalacz Thermo speed mega caps, po to by zredukowac tkanke tluszczowa, biore go od wczoraj i chcialabym wiedziec czy istnieje prawdopodobienstwo obnizenia skutecznosci tabletek podczas zazywania thermo speed. Podaje sklad thermo speed: (tyle miesci sie w 2 kapsulkach ktore biore codziennie): Green tea extract (EGCG 55%)500 mg Ekstrakt zielonej herbaty w tym EGCG 275 mg ,Citrus Aurantium extract (6,0%)334 mg ekstrakt z gorzkiej pomarańczy, Guarana extract 182,0 mg w tym kofeina 40,0 mg,Caffeine anhydrous 160 mg Kofeina, Bioperine® (piper nigrum extract-Piperine 95%)5,0 mg Ekstrakt pieprzu czarnego, Tyrozyna1000,0 mg Wydaje mi sie, ze nie ma tu skladnika ktory by mial jakis wplyw na skutecznosc ale pewna nie jestem...prosze o odpowiedzi, z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do Pana Doktora i innych wtajemniczonych-thermo speed a tabletki???
Podbijam wątek, może jednak ktoś wie coś na ten temat... czekam na odpowiedzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
jedyne co mnie "niepokoi" to tyrozyna
Tyrozyna spełnia ważne biologiczne zadania jako wewnątrzkomórkowy przekaźnik (może być fosforylowana przez kinazy białkowe), a także jest prekursorem ważnych hormonów i biologicznie czynych substancji tyroksyna, trójjodotyronina, adrenalina, noradrenalina oraz dopaminy. Jest on aminokwasem endogennym, tzn. organizm ludzki (i ogólnie większości zwierząt) jest w stanie go syntetyzować pod warunkiem dostatecznego zaopatrzenia w fenyloalaninę, od której tyrozyna różni się tylko jedną grupą hydroksylową. Tyrozyna jest bardzo istotna dla prawidłowego funkcjonowania funkcji tarczycy i przysadki. Brak tego aminokwasu jest związany z nadczynnością tarczycy, co może objawiać się w postaci zmęczenia i wyczerpania. Zmniejszenie ilości tyrozyny powoduje brak norepinefryny, co może spowodować depresję. Jest ważnym składnikiem w produkcji kolagenu, głównego włóknistego białka ustroju). Tyrozyna posiada łańcuch boczny w postaci pierścienia aromatycznego z dołączoną grupą hydroksylową, która powoduje, że aminokwas ten charakteryzuje się dosyć dużą reaktywnością chemiczną. ale nie jestem farmaceutką ani lekarzem więc nie wiem czy to wpływa na tabletki.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Podbijam jeszcze raz bo jestem w kropce po ostatnim poscie..Moze Pan doktor sie wypowie w tej sprawie? Za jakiekolwiek dane na ten temat bede bardzo wdzieczna.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak na dobrą sprawe, czy ekstarkt z zielonej herbaty razem z kofeiną i ekstaraktem z pomarńczy może powodowac realną utratę tluszczu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Marilyn, dzieki za odpowiedz, jestem juz spokojniejsza choc tez mi sie tak wydawalo, bo najpozniej kapsulke thermo speed biore ok 19 a zwykle wczesniej, a tabsy dopiero o 23 takze spory odstep jest. Co do tego tluszczu to przekonam sie po jakis 2 miesiacach ale z tego co wiem,inni chwala, oczywiscie nic bez cwiczen sie nie osiagnie wiec jest to tylko taki dodatek, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
troche nie zwiazane z tematem ale spytac musze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mozesz kupic w sklepach z odzywkami dla sportowcow, czesto tez w sklepach sportowych mozna sie spotkac, albo w sklepie internetowym( ja tak zamawialam bo to najtansza opcja), mozna jeszcze oczywiscie na allegro, ja dalam za sam produkt ok 42zł za 120 kapsulek, bo byla akurat promocja, normalnie jest 90 w tej cenie+przesylka jakies 12 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Nie widzę ryzyka niekorzystnych odziaływań specyfiku w przypadku doustnej antykoncepcji.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja brałam spalacza o nazwie Thermal Pro przez ok 60 dni i jednocześnie anty Triqiular. Po 60 dniach wystąpił taki brunatny śluz i się wystraszyłam i odstawiłam. Co do skuteczności - kilka kg schudłam, w ciążę nie zaszłam. Ale spalacza nigdy juz nie wezmę, lepiej regularnie na areobik chodzić, nie chcę nawet myśleć jak moje zdrowie ucierpiało na tej kuracji:-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.