|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Emulgatory
Jestem w trakcie przeczesywania forum w celu znalezienia wszelakich informacji o kręceniu mazideł
![]() ![]() Same przepisy mazidłowe nie zaspokajają mnie w pełni i marzy mi się takie inwencyjne mazanie jak to robi kilka znanych biochemicznych osobistości ![]() ![]() Mam pewne zadatki do zmianotwórczyni (tak myślę) ale brakuje mi wiedzy na temat emulgatorów. Jestem ciekawa skąd ją czerpiecie. I chodzi mi tu nie tylko o zwyczajne zastosowanie, które jest dostępne w opisie na mazidłach ale o to jaki emulgaor kiedy stosować, w jakiej ilości, jak przeliczać liczby HLB itp. troszke teoretycznej wiedzy mam ale nie mam zielonego pojęcia jak to zastosować ![]() Liczę na WAS ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emulgatory
Podstawowe informacje znajdziesz tutaj :
http://www.jaworek.net/kosmetyki/surowce_emulgatory.php A co do bardziej szczegółowego opracowania,to sprawdz skrzynke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Emulgatory
Dziękuję Thanatosie
![]() Strona bardzo fajna godna polecenia jednak wiadomości są bardzo podstawowe... Może ma ktoś jeszcze ogólnodostępne informację na temat Emulgatorów? Mogą być książki, czasopisma naukowe, strony internetowe (polskie, angielskie) ogólnie cokolwiek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.