|  2009-04-15, 00:04 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | lista najlepszych produktów na odchudzanie

Hej!na pewno kazda z nas ma jakąś swoją magiczną żywność, którą chętnie polecilaby innym. wiec do dziela! Oto moja biała lista żywności, którą sporządziłam ze względu, że dają duze uczucie sytości, sa niskokaloryczne,tanie, i latwo z nich cos przyrzadzic: 1.kotlety sojowe 2.fasolka straczkowa zielona(gotowana i posolona jest niemal jak frytki tylko ze ma 35 kcal/100g  ) 3.piers,udko kurczaka 4.twarog chudy 5.dorsz wedzony 6.jajka(niby 85kcal/jajko ale 27 z nich to bialko czyli wlasciwie niegrozne, a syca na bardzo dlugo) 7.wszystkie warzywa i owoce ale w szczegolnosci: fasola, groszek, kapusta | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 08:59 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Dot.: lista najlepszych produktów na odchudzanie

na chcice słodyczową- śliwki suszone, migdały(meega zdrowe!!!), kilka rodzynek a tak w ogóle z dodatków bardzo zdrowych: słonecznik, pestki dyni, siemie lniane- to wszystko np. prażone- pycha i zdrowe! soki Vega dużo jabłek hmm... jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napisze aha jedzcie zupy! 
				__________________ http://www.youtube.com/watch?v=xavFb4WH7o0 Bardziej niż cokolwiek innego - przygotowywanie się jest sekretem do sukcesu. h. ford Geniusz to wynik 1 procenta natchnienia i 99 procent wypocenia. t. edison Twój los zależy od Twoich nawyków. b. tracy just do it   | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 11:27 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Gdzieślandia 
				 | 

serki wiejskie tunczyk | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 11:45 | #4 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

produkty mozna interpretowac tez jako 'wspomagacze' czyli te wszystkie linee itd jecie takie suplementy codziennie i zauwazylyscie ze pomagaja wraz ze zdrowa dieta i cwiczeniami schudnac?

| 
|     |   | 
|  2009-04-15, 14:53 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Suwałki 
				 | 

Serki białe  tunczyk owoce warzywa chleb ciemny ananasy z puszki herbata zielona czerwona itp | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 14:59 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

ryż .. ciemny chyba jest bardziej zdrowszy   
				__________________ 67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:06 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Tak ja też gotuje raczej brązowy ryż,,nie wiem czy jest zdrowszy ale na pewno smaczniejszy. Zastanawia mnie jednak soja i te wszystkie produkty sojowe. np kotlety takie gotowe czy one rzeczywiście są po pierwsze zdrowe i czy jest to produkt, który powinnam jeść jeśli próbuje zrzucić parę kilo ? pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:19 | #8 | 
| Raczkowanie | 

Hm, u mnie to przede wszystkim: ananas świeży - przyspiesza ruch robaczkowy jelit, wspomaga odchudzanie jabłka herbata czerwona - odchudza, rozgrzewa herbata zielona - oczyszcza Skrzyp polny płatki owsiane z rodzynkami, suszonymi śliwkami i wiórkami kokosowymi - pycha orzechy ciemny chlebek własnej roboty - mniam  Woda, woda, woda  zupki rybki  i wsio   | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:20 | #9 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

bardzo bardzo fajny temat ja dorzucam : -jogurty naturalne -musli (polecam jednorazowe z fitelli) -grejfruty -warzywa(np marchewka zeby zaspokoic maly glod) -platki owsiane gotowane na mleku (chyba ze mniej kaloryczne na wodzie ale jak ktos lubi  ) - kalafior mmmm   | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:22 | #10 | 
| Raczkowanie | 

Aniu, soja uchodzi za produkt zdrowy i nietuczący, ale nie jest odpowiednia dla każdego. Jaką masz grupę krwi?

| 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:27 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-03 Lokalizacja: Zawsze tam gdzie Ty:* 
				 | 

jak dla mnie najlepsze i co za tym idzie chyba zdrowe  to: -chleb ciemny najlepiej z ziarnami wszystkimi jakie tylko mozliwe -bialy ser -warzywa konkretnie pomidory, ogorki, rzodkiewka, fasola, groszek, marchewka ale surowa(mniam) - owoce: jablka(lobo), śliwki, truskawki, pomarancze - bialko z jaja -zupki (szczawiowa, ogorkowa, krupnik) - pierś z kurczaka grilowana - rybka grilowana - wszysto co z grilka  tzn. chude mieso i ryby i warzywa ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- i zapomnialam o najlepszym płatki kukurydziane na cieplym mleku zmiksowane czyli papka jak dla dziecka  pycha tylko nie wiem czy tuczy czy nie ale raz na jakis czas jako rarytas  jak dla mnie 
				__________________ Było: 80kg Lato 2009r: 63kg Jest: 69kg Zaczynamy--> 22.02.2010 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-04-15, 15:30 | #12 | 
				 | 

Moja grupa to ARh+  ja w sumie to bardzo lubię soje, tylko nie wiem czy  nie robię sobie wywrotowej roboty spożywając te wszystkie kotleciki i paszteciki sojowe bo słyszałam ,że soje ma w sobie dużo tłuszczu?

| 
|     |   | 
|  2009-04-15, 16:15 | #13 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: krk 
				 | 

gotowe kotlety sojowe ze sklepu maja wysokie IG (70),natomiast samodzielnie robione z soi mysle, ze sa jaknajbardziej odpowiednie.

| 
|     |   | 
|  2009-04-15, 16:39 | #14 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

witajcie, super jest ta wasza lista  chcialam Was spytac bo pisalyscie o migdalach, a ja uwielbiam morele suszone, tez moga byc zamiast slodyczy? 
				__________________ http://suwaczki.slub-wesele.pl/20091003580517.html Nasz ślub      ^^^^^^ 03.10.2009r. "całe życie z wariatami i niech tak już zostanie  " | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 16:48 | #15 | 
				 | 

A to akurat nie najlepiej bo te gotowe są szybsze w przygotowaniu, a ja raczej z tych  leniwych jestem  , ale jak mus to mus , bo parę kilo  (8 dokładnie) zrzucić muszę, chce i zrobię to!  Jadłospis to; -warzywka  -owoców się trochę boje- więc raczej nie za dużo! -jogurt naturalne i te wszystkie papki z błonnikiem -mięso raczej nie - po prostu nie lubię! -pieczywo chrupkie - w prawdzie kocham biały pachnący chlebek , ale nie jest on dla każdego! -ciemny ryż i makaron- jestem mączniara i nic na to nie poradzę , a to taka zdrowsza alternatywa . | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 20:33 | #16 | 
				 | 

-danio warzywne mają ok 130 kcal całe opakowanie -flipsy- są leciutkie więc dużo można zjeść -płatki do mleka z firmy Dobra kaloria -dorsz (pieczony super!) - z mięs jeszcze polędwica sopocka ma dość mało kcal, ale jak jakościowo to nie jestem przekonana | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 21:35 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Bełchatów 
				 | 

wieśniak (rewelacja wręcz się nim zajadam) warzywa na patelnie oczywiście smażone na oliwie z oliwek w niewielkiej ilosci jabłka które ubóstwiam jogurt z płatkami owsianymi  pierś z kurczaka pod każdą postacią dżem słodzony fruktozą a nie cukrem kuskus kasza gryczana buraczki kapusta kiszona brokuły jogurt naturalny z ziarnami zbóż z danona Jeśli mi się coś przypomnij to oczywiście napiszę  BEAUFYFOOL mam pytanko gdzie kupujesz te płatki z firmy Dobra kaloria ?? Ja osobiście jem Fitnesy ale słyszałam, że nie są najlepsze na dietę bo mają dużo cukru  ) Edytowane przez karciocha2 Czas edycji: 2009-04-15 o 21:37 | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 21:49 | #18 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Toruń 
				 | 

U mnie przede wszystkim: -płatki owsiane -otręby -serek wiejski lekki(najlepszy z Piątnicy) -serek homogenizowany naturalny -twaróg chudy 0% tłuszczu (najlepszy z Łowicza) -jogurty naturalne(najlepsze z Łowicza) -owoce za wyjątkiem bananów (przede szystkim jabłka,pomarańcze i grapefruity) ,ale należy je jeść wyłącznie przed południem i nie za dużo do 2 szt.dziennie -warzywa,a w szczególności:kapusta kiszona,kapusta zwykła,kapusta pekińska,sałata,brokuły,k alafior,rzodkiewki,pomido ry,szpinak,marchewka surowa ( należy nikać natomiast marchwi gotowanej,selera gotowanego,buraków,kukury dzy ze względu na duże IG), -ryby świeże przyrządzone bez tłuszczu lub na oliwce z oliwek -tuńczyk w sosie własnym ( z puszki) -pierś z kurczaka lub indyka przyrządzone bez tłuszczu lub na oliwce z oliwek -ryż tylko brązowy -makaron tylko pełnoziarnisty,żytni lub z pszenicy durum i tylko ugotowany aldente ( dłużej gotowany ma duże IG) -pumpernikiel pełnoziarnisty -z tłuszczów to należy używać jedynie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub orzechów najlepiej włoskich,laskowych lub nerkowca( źródło tłuszczu) lub oliwek - w przypadku nieodpartej ochoty na słodkie można od czasu do czasu zjeść kostkę gorzkiej czekolady,śliwki suszone,morele suszone | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 22:42 | #19 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

popping i rozne otreby ktore dodaje do activii    | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 23:30 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Europejska Stolica Kultury 2016 ;) 
				 | 

> serek wiejski lekki > jajecznica na mleku ( od ilości mleka zależy jak zwiększy objętość  ) > suszone morele (pyszne i zdrowe) > zamiast masła - cienka warstwa b. serka typu 'bieluch'  > jogurt naturalny 0% lub kefir + banan/ truskawki/itp. = pyszny koktajl  > przy wielkim kryzysie  : muesli + serek waniliowy  pychota > kapuśniak  i wszelkiego rodzaju zupy > ogórek kiszony na razie tyle   | 
|     |   | 
|  2009-04-16, 10:22 | #21 | |
| Raczkowanie | 

Cytat: 
  . Podobno nasza grupa krwi wręcz powinna spożywać produkty sojowe (nie jestem tylko przekonana, czy gotowe kotleciki sojowe, to dobre rozwiązanie). Nie łącz z białkiem i tłuszczami - dodawaj do warzyw  . Inne produkty, które sprzyjają utracie wagi, w przypadku osób z grupą krwi A to m.in: Oleje roślinne (poprawiją trawienie, zapobiegają zatrzymywaniu płynów), warzywa (poprawiają metabolizm, przyspieszają ruch robaczkowy jelit), ananas (przyspiesza zużytkowanie kalorii, przyspiesza ruch robaczkowy jelit). Przybieraniu na wadze sprzyja: nabiał, mięso, pszenica w nadmiarze - oczywiście do tego trzeba podejść z wyczuciem. Białko zwierzęce jest nam bardzo potrzebne, podobnie produkty nabiałowe, tak więc jeść - ale z umiarem  . | |
|     |   | 
|  2009-04-16, 12:31 | #22 | 
| Zadomowienie | 

W mojej lodówce staram się zawsze mieć: -serek wiejski -serki homo naturalne -jogurt naturalny -chudy twaróg -mleko 0,5 lub 1,5% -jajka -filet ze śledzia w sosie pomidorowym (uwielbiam go  ) -tuńczyk w sosie własnym -surówka Grześkowiak  najlepsza żydowska i meksykańska -musli z orzechami i suszonymi owocami -otręby -rzeżucha, kiełki -oliwa z oliwek -kakao, imbir, cynamon -czekolada gorzka 81%  -pieczywo chrupkie -suszone morele, migdały... -batoniki musli- świetny sposób na małego głoda  -warzywa na patelnię -kasza gryczana hmmmm... pewnie o czymś zapomniałam   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-04-16, 12:33 | #23 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

moimi podstawowymi produktami w diecie sa: wszelkie warzywa (brokuły,rzodkiewki,ogóre k,papryka,pomidory) owoce (jabłka,kiwi,pomarańcze grejfruty,brzoswinie,mali ny,truskwaki) nabiał (serek wiejski z Piątnicy,kefir,maślanka naturalna,jogurt naturalny Zott) mięsko (ryby wszelkich odmian,kurczak) suszone owoce (morele,śliwki) orzechy,pestki dyni,słonecznika,które dodaje do jogurtów i mnóstwo ziół Edytowane przez shalimar Czas edycji: 2009-04-16 o 12:37 | 
|     |   | 
|  2009-04-16, 19:21 | #24 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-04-16, 19:28 | #25 | 
| Raczkowanie | 

Hej chciałam zapytać w zasadzie to co to jest ten "wieśniak" ?

__________________ 90-85-80-77-75-70-66 www.calawtrawie9.fbl.pl   | 
|     |   | 
|  2009-04-16, 20:06 | #26 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Europejska Stolica Kultury 2016 ;) 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-04-16, 23:27 | #27 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2009-04-17, 00:38 | #28 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-04-17, 06:23 | #29 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2009-04-17, 16:22 | #30 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Toruń 
				 | 

Ja uwielbiam chudy twaróg,który ma 0% tłuszczu ,ale tylko z Łowicza,dołączam jego fotkę i spisuję z opakowania(ponieważ dobrze nie widać na zdjęciu) wartość odżywcza 100g produktu: 96 kcal,białko 21,9 g,węglowodany 2,2 g,tłuszcz 0 g.Ten twaróg jest rewelacyjny,naprawdę bardzo dobry,mokry,kupuję go w Polo-Markecie. Poza tym bardzo dobre są jogurty naturalne z Łowicza i serek wiejski lekki z Piątnicy. Dołączam również fotki dla zainteresowanych   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.