|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
i po świętach ... + 2 kg ;/
Hmm a Wy ile przytyłyście przez święta
?? ja ważyłam już 55 kg a niestety mam 57 kg przy pelnym brzuszku,rano 56 kg...masakra;/ od jutra znowu jak myślicie przy zdrowej diecie zrzuce wage do 50 kg?? mam czas do czerwca... eh
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: i po świętach ... + 2 kg ;/
te 2 kg to treści żołądkowe zalegające w układzie pokarmowym(szczególnie w jelitach) oraz gazy powstałe po ciężkostrawnych potrawach. Max 3 dni racjonalnej diety to wszystko się strawi i wyprostuje, i śladu po tych kg nie będzie.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
mam taka nadzieje ;* podtrzymałas mnie na duchu
!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadza się
Dlatego dziewczyny Nie załąmywać się! Buziaki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
To prawda. Ja też weszłam na wagę a tu 64
Rano wstaję i już 61 Ale i tak jestem na diecie, bo ważyłam 59 kiedyś tam...
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Jak sie przytyje przez swieta te 2 kg, to nie ma tragedii, nie trzeba nawet jakiejs dietki, wystarczy, ze swieta sie koncza i po tygodniu waga jaka byla.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najważniejsze, żeby przestać jeść " świątecznie" i wszystko wróci do normy
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
tak..takie wahanie wagi koło 2 kilo to nawet normalne jest. Na przykład przed okresem organizm magazynuje więcej wody i czuję sie taka ociężała. jak chcesz podkręcić trochę metabolizm to musisz jeść więcej błonnika np. w pieczywku zdrowa linia z ziarnami i błonnikiem, może spróbuj pić rano na czczo wodę z cytryną - mi te rzeczy pomagają...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

?? ja ważyłam już 55 kg a niestety mam 57 kg przy pelnym brzuszku,rano 56 kg...masakra;/ od jutra znowu

Dlatego dziewczyny
Nie załąmywać się! 

Rano wstaję i już 61