|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje największe marzenie- GITARA ELEKTRYCZNA
Witam!
Ostatnio zainteresowała mnie gitara elektryczna. Moim największym marzeniem jest posiadać ją i umieć na niej grać 1. Ile kosztuje gitara elektryczna? 2. Koleżanka mi mówiła, że trzeba najpierw nauczyć się grać na klasycznej, aby móc grać na elektrycznej. Czy to prawda? 3. Można samemu nauczyć się grać nie chodząc do szkoły muzycznej? 4. Są jakieś programy komputerowe do nauki gry na gitarze elektrycznej? 5. No i tak z ciekawości: Ile kosztuje gitara klasyczna? BARDZO MI ZALEŻY NA ODPOWIEDZIACH!
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje największe marzenie- GITARA ELEKTRYCZNA
1. zalezy jaka, jakiej firmy
2. nie trzeba, ale dobrze umiec ![]() 3 oczywiscie! 4. nie wiem 5. zalezy jaka, jakiej firmy ![]() no to odpowiedziałam |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
m-i-s-i-a czyżby kolejny skutek fascynacji Brajankiem?
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
1 i 5. Ceny wszystkich/różnych gitar znajdziesz na allegro. Klasyczna to już nawet od 150 zł
...2. Szczerze mówiąc, uważam, że lepiej zacząć od klasycznej. Można. 3. Można. 4. Nie znam. struny są tanie, w stówie zmieścisz się z wysyłką ) o proszę (:http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=114267399 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=114524816
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
do gitary elektrycznej musisz doliczyć koszt wzmacniacza.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
m-i-s-i-a, tak się składa, że kiedyś pogrywałam trochę
![]() Na początek zdecydowanie polecam klasyczną. Wyrobisz palce, opuszki stwardnieją, nauczysz się o co w tym chodzi, a potem to już prosta droga do elektrycznej .Przyzwoitą gitarę klasyczną (ale taką na początek) kupisz do 300 zł. Ale i za sto można trafić fajny towarek . Popytaj znajomych i ich znajomych. Najlepiej puścić wici. Okaże się, że wiele osób grało lub gra na gitarze i na pewno ktoś ma do sprzedania. Można nauczyć się grać samemu, choć trudne to, no chyba, że masz wrodzony talent . Ja trochę chodziłam się uczyć. Z tych oficjalnych lekcji to umiałam pokazać, gdzie jaki dźwięk znajduje się na gryfie . Nieoficjalnie uczyli mnie znajomi (kumple ) i to od nich nauczyłam się chwytów, piosenek itp.Co do programów, to masz wybór: Desktop Guitarist 2.0 i Guitar Pro (z tym, że Guitar to chyba do odtwarzania tabów). Osobiście nie używałam, ale podpytałam znajomych ![]() powodzenia
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję wam za odpowiedzi
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie polecam na początek klasycznej. Na klasyku gra sie zupełnie inaczej niż na elektrycznej. Inne jest ułozenie ręki, inny jest gryf, inne odległości miedzy strunami. Na elektrycznej łatwiej się gra. Klasyczna jest trudna do grania akordami, elektryczna wręcz przeciwnie.
Elektryczną made in china możesz kupić już za ok 350 zł (mój znajomy sprzedaje za taką kasę). Tylko że w tych tańszych akurat sprawdza się zasada- im droższe tym lepsze. Przede wszystkim gitara musi być z drewna, nie z plastiku czy sklejki - nie będzie brzmieć. No i musi stroić. Jeśli nie będzie stroić od samego początku, to potem będzie juz tylko0 gorzej. Idź do sklepu z jakimś gitarzysta, najlepiej po szkole muzycznej- usłyszy czy gitarę da sie nastroić czy nie. Ja polecam Ci firme Stagg- fajne gitarki, całkiem przyzwoicie zrobione, za małą kasę ![]() Ile czasu zajmuje nauka gry? Około 2 tygodni to nauka chwytów (codziennie trzeba ćwiczyć ok 1,5 goidzny). Potem uczysz się np. słuchając muzy z płyt i próbując podgrywać, grać to co grają gitarzyści... Możesz się nauczyc tego całkiem sama Znajdź w sieci tabelki z chwytami.Na pewno w sieci są szkółki i programy do nauki gry. Poszukaj na torrentach czu e-mulu szkółek gitarowych w formie filmów. Świetna rzecz ![]() A gitara klasyczna- która stroi to koszt od ok 350 zł. Tańsze to kartonowe badziewie. I zeby nie było, że się wymądrzam.. na gitarze gram, a właściwie grałam, no i jestem przyszłą nauczycielką muzyki I jakieś tam pojęcie chyba mam.Jak masz jeszcze jakies pytania to śmiało
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się marzyła kiedyś elektryczna gitarka, ale jedynie "odziedziczyłam" po tacie gitarę jazzową
![]() Uczyłam się na niej grać, ale w końcu zrezygnowałam Paluchy mnie okropnie bolały od strun
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurczę...Już zaczynam kasę zbierać na elektryczną Jak narazie mam dopiero 250 zeta
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2.Tak to prawda. Ja osobiscie mam 3 gitary w domu z czego dwa elektryki i to na nich uczyłam się grać. Miałam słabą chwytność podstrunicy, wtenczas kupiłam sobie akustyka...palce bolały jak cholera, ale nauczyłam się dobrej chwytności, szybkości poruszana i zmieniania akordów. Elektryczna ułatwia nam to, że ma cieńsze strunki i płytszą podstrunicę... 3.Jasne a myślisz, że mnie kto uczył.Na dwie lekcje poszłam do takiego faceta, apotem stwierdziłam, ze sama się nauczę. Brat tylko pokazał co i jak, a ja dalej sama, nie lubię jak ktos na począku słucha mojego rzepolenia, dopiero jak się naucze chodze po pokoju i gram Kup sobie książke o gitarze tam jest wszystko pokazane krok po kroku, jakie bicia itd. Na internecie jest mnóstwo informacji, sa nawet lekcje...i odpowiedni program do grania tzw. Pro Guitar...4.O tym wspomniałam wyzej, tak Pro Guitar, ale to nie tylko do elektyrcznej... 5.Klasyka dostaniesz juz od 50 zł. ale pozycz sobie od kogoś, nie warto kupować, chyba, że chcesz(klasyk i akustyk ma duszę) ![]() Powodzenia zycze
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
tak właściwie to pieca nie trzeba wystarczy kabel i można podpiąć do kompa
również z przesterkiem na wzmacniacz to mozna zbierać i zbierać tak jak robie to ja
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
No to odp na wszystkie pytania
Gitara elektryczna taka zwykla nie zła ale tez nie najlepsza ok 1000 zł To nie prawda ze trzeba nauczyc sie grac najpierw na klasycznej chociaz wiele osob tak robi no bo w szkole muzycznej nie ma gitary elektrycznej ale powiem Ci ze na gitarze elekrycznej gra sie podobno łatwiej niz na klasycznej mam wielu kolegow gitarzystow sama gram na skrzypcach . Mozesz wpasc na stronke guitarnet.pl i tam poszperac . Mozna nauczyc sie samemu grac chociaz napewno dokladnie techniki sama nie wycwiczysz i bedizeszm usiala raczej poprosic kogos o pomoc . Mozna chodzic na lekcje prywatne . Gitare klasyczna mozna kupic dla początkujących za niewiele nawet 100 zł tylko ze taka jest tylko dla początkujących napewno nie ma ładnego dzwięku itp . Poszperaj na allegro tam mozesz zobacyzc jakie są ceny . Zycze powodzenia w nauce gry muzyka to swietna sprawa szczegolnie od tej drugiej strony czyli muzyków
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)