![]() |
#1 | ||
Mrs Mrau
|
"Hmm co by tu zrobić?...Wiem.Sprzedam się!"
Jestem idealistką.Wierzyłam,że twierdzenie "wszystko jest na sprzedaż" nie jest do końca prawdziwe.
Tymczasem przed chwilą dotarło do mnie,że w tej kwestii mogę tylko i wyłącznie mówić za siebie.Ludzie są naprawdę różni.Ta różnorodność mnie fascynuje....i przeraża. Cytat:
Cytat:
http://media.wp.pl/kat,50316,wid,9990479,wiadomosc.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Hmm co by tu zrobić?...Wiem.Sprzedam się!"
Dziewczyna sprzeda się
![]() ![]() ![]() Czy moje rozumowanie jest dobre ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja pomyslałam,że kto wygra może ją zabić,ale skoro zacznie od nowa,to pewnie chodzi o życie wcześniejsze.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nudzi jej się i chce sobie zrobić "reklamę".
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ludzie chyba za dużo bzdurnych filmów oglądają. Pewnie myśli taka, że ją jakiś książę kupi
![]() ![]() Ludzie, co za czasy. Angielskie dzieci z nudy albo robią sobie dzieci, albo popełniają samobójstwa, inni sprzedają się na aukcjach. Nie chcę wiedzieć, co jeszcze niektórzy są w stanie wymyślić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze to proba zwrocenia na siebie uwagi albo dla "kariery' albo szuka w ten sposb pomocy.
sprawa Swiaja -zwrocily na niego uwage media -ma prace,znajomych,wozek -mozna bylo ?mozna tylko trzeba zrobic szum . smutne tylko ze bez otoczki mediow tak trudno pomoc innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie takie postępowanie jest niezroumiałe. Takie zachowanie mnie przeraża ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tutaj (czyli w Bawarii i w całych Niemczech) jest afera, bo kobieta wystawiła na sprzedaż swoje paromiesięczne dziecko (zreszta wspomniano o tym w notatce która wkleiła cattt). Dziecko na razie zostało rodzicom odebrane, oni sami są przesłuchiwani i podejrzewam, że zostana przykładnie ukarani.
Oni twierdzą, ze to miał byc żart... Coraz częsciej stwierdzam, że raczej nie mam poczucia humoru, nie smieszą mnie takie żarty.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, sama kiedyś miałam opisy na gg, że sprzedam dziecko na allegro, ale to właśnie na gg, do przyjaciół i znajomych i wszyscy wiedzieli, że to typowy żart, kiedy młody dawał mi mocno w kość.
Niedawno w jakiejś Uwadze, czy czymś w tym stylu było głośno o parze, która chyba sprzedała swoje dzieci. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, bo słuchałam jednym uchem przy myciu naczyń, ale ogólnie ludzie zgłosili zaginienie dziecka, że niby zniknęło spod sklepu, a potem się okazało, że na przestrzeni lat pogubiły im się dzieci, których zaginięcia nie zgłaszali. Może dokładnie tak nie było, bo właśnie kiepsko słuchałam, ale coś w ten deseń. Koszmar jakiś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe i szokujące zarazem. Ja sądziłam, że ta dziewczyna mówiąc że sprzeda swoje życie ma na myśli swoje organy - wyprzeda je po prostu. To była moja pierwsza myśl gdy nie doczytałam do końca jeszcze.
Moim zdaniem to już jest desperacja ze strony tej dziewczyny. A co do rodziców - to jest okropne, żeby usiłować sprzedać swoje dziecko bo płacze ciągle? Pozostawię to bez komentarza.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no to ja również nie mam poczucia humoru...mało zabawne co do tej dziewczyny...chciała zainteresowac ludzi swoją sprawą i może w końcu ktoś pomożejej w problemie....ale kurczę w taki sposób???
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze ta dziewczyna musi byc chyba skrajnie zalamana i zdesperowana... albo zwyczajnie glupia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A mi się wydaję, że to jakaś zbuntowana nastolatka. I jak było napisane w artykule to tylko próba zwrócenia na siebie uwagi. Bardzo skuteczna próba
![]() A tak w ogóle to nie zdziwił mnie ten artykuł... juz chyba mało co na świecie mnie dziwi.
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ja mysle, ze fajnie byloby gdyby sie czyms dziewcze zajelo, bo jak widac z nudow przychodza do glowy czasem naprawde idiotyczne pomysly.
nie mowie juz o poszukiwaniu siebie, pasji, zainteresowan, ale ot o takich codziennych sprawach jak pomoc przy zmywaniu naczyn, czy myciu okien rodziciom. na pewno bedzie z wiekszym pozytkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Wiecie co? Nie wiemy co siedzi w jej głowie. Ale głownie tak jak piszecie to jest rozpaczliwy krzyk o pomoc, a jednocześnie pomysł na swoje dalsze życie.
Ona ma dość swojego życia, więc ma nadzieje je odmienić. Pewnie myśli, że kupi ją jakiś zagraniczny biznesmen, który zapłaci za leczenie i będzie ją utrzymywał. Co w zamian? Nie wiadomo, bo chyba w aukcji nie podała. Ale skoro sprzedaje siebie, tzn. że oddaje całą siebie - ktoś pomoże być jej panem i zadecydować o tym czy będzie dalej żyć. Przykre. Uważam, że takie aukcje od początku powinny być usuwane, bo to farsa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mrs Mrau
|
Jakkolwiek to zabrzmi, ale mam nadzieje,że jest to wyłącznie wołanie o pomoc,zwrócenie na siebie uwagi mediów aby tą pomoc otrzymać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Dziewiętnastoletnia Polka z małej miejscowości na Lubelszczyźnie wystawiła na internetowym portalu aukcyjnym eBay swoje życie. Cena wywoławcza to 1 cent amerykański.
Może przyłączę się do licytacji, 1 cent to niewygórowana cena ![]() Pożytek z takiego niewolnika byłby niezły, kazałabym pójść do jakiejś pracy, a cała miesięczna pensja na moje konto ![]() Cytat: Moim zdaniem ta pani nie wierzy naprawdę, że ktoś mógłby ją kupić. Ona chce wyjść z cienia. Sprzedaż siebie i swojego losu na aukcji to przykład mentalności transakcyjnej i erozji norm u osoby, która składa taką ofertę. Ale - muszę przyznać - to również i nowatorska forma autopromocji- tłumaczy socjolog i specjalista ds. nowych mediów prof. Kazimierz Krzysztofek. I o to tak naprawdę chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem sytuacja tej dziewczyny jest dramatyczna. Rodzice zabraniają się jej leczyć, a choroba, na któą cierpi, jest... jest taka, że czasem się odechciewa wszystkiego i faktycznie trzeba mieć kupę kasy, czasu i znajomości żeby się leczyć. Myślę, że to desperacka próba zwrócenia na siebie uwagi, bo... bo poza tym nie pozostaje już nic. I tyle. Natomiast nazwanie diewczyny pustą, głupią i żarty z niej wydają mi się okrutne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
... choć nie Westwood
|
ukrycior, też właśnie zwróciłam uwagę na to, że jest chora, a rodzice nie chcą jej pomóc... Wydaje mi się, że po prostu szuka pomocy, a pieniądze są jej ostatnią deską ratunku, więc się jej chwyta.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na całe szczęście ja poczucie humoru mam całkiem inne. Co do tej dziewczyny. Ludzie w akcie desperacji robią różne dziwne rzeczy.Moim zdaniem to jest właśnie wołanie o pomoc, chęć zwrócenia na siebie uwagi, pragnie aby ktoś wreszcie ją zauważył, skoro w rodzicach nie ma oparcia. Poświęci swoje życie, podda się nawet "niewolnictwu", byleby tylko ktoś się ją zajął. Nieważne w jaki sposób. Niewiarygodne i..smutne.
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ludzie w trudnych (niekiedy tragicznych) sytuacjach są zdolni uczynić wszystko, byleby przetrwać.
Taka jest ludzka natura i nie należy tego potępiać. Moim zdaniem to krzyk po pomoc. Prośba o zauważenie i wsparcie. Mam nadzieję, że ludzie dobrej woli pomogą jej. Natomiast uważam,że sprzedawanie dzieci jest aktem nieludzkim i przerażającym. Hyh, smutne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to forma autopromocji,to...brak słów...jeśli wołanie o pomoc-nie ma już innych sposobów?
Też nie bawią mnie żarty typu:"sprzedam dziecko"... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Autopromocji? Uważasz, że otyła dziewczyna ma ochotę próżnie popromować się w necie? Szczerze wątpię...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co ta dziewczyna sobie wyobraża. Skąd takie pomysły biorą się w głowach ludzi? Świat zwariował.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, czy cierpicie na zaburzenia hormonalne skutkujące otyłością, a nie macie kasy na leczenie? Jeśli nie, to naprawdę nie ma o czym mówić. Tak, swiat zwariował. Ale to stwierdzenie niekoniecznie tyczy się dziewczyny, której dotyczy wątek. Może ta dziewczyna naprawdę nie ma pieniędzy na leczenie, może chciała się złapać ostatniej deski ratunku, bo niestety, nie wiem, czy wiecie, ale na to się umiera, jeśli się tego nie leczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy by rozmawiać o genetycznie modyfikowanej żywności sama muszę być jej twórcą? Dziewczyna straciła szacunek do siebie i przekroczyła pewną granicę, nawet nie wiedząc, co jej hipotetycznie grozi. Na własne życzenie wystawiona może być na ogromne upokorzenie. Jest wielu ludzi w podobnej sytuacji, ale czy robią to, co ta dziewczyna?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka jest ludzka natura i nie należy tego potępiać. Moim zdaniem to krzyk po pomoc. Prośba o zauważenie i wsparcie. Mam nadzieję, że ludzie dobrej woli pomogą jej. [/quote] W jej przypadku to nie jest walka o przetrwanie tylko o ładną figurę. Nie ma dobrych stosunków z rodzicami więc chwyta się wszelkich możliwych sposobów by zwrócić na siebie uwagę. Cytat:
Nie może iść do pracy i zarobić w normalny sposób? Tak jak to codziennie robi większość społeczeństwa? Nie może zgłosić się do jakiejś fundacji zajmującej się tego typu schorzeniami? Skoro naprawdę jest chora, a nie jest to wymysł znudzonej nastolatki, to pieniądze na leczenie zobowiązani są (moralnie i prawnie) dać rodzice. No, ale o wiele łatwiejszym sposobem jest udzielanie wzruszających wywiadów oraz wystawianie frywolnych aukcji ![]() Swoją drogą jakoś nie widziałam jeszcze, żeby schorowani emeryci, którzy muszą co miesiąc pół swojej marnej emerytury wydawać na leki niezbędne do przeżycia odstawiali takie numery. Uważasz, że otyłe dziewczyny nie lubią się promować w necie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może w rzeczywistości prawda wygląda całkowicie inaczej albo to fake lub durny dowcip. Edit: będzie więcej w 'Uwadze" na tvn, będzie się można konkretniej ustosunkować.
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Polka twierdzi, że cierpi na zaburzenia hormonalne, które powodują u niej chorobliwą otyłość. Rodzice nie pozwalają jej się leczyć, a ona nie ma pieniędzy na wizyty u lekarza.
Też mogę popuścić wodze fantazji ![]() Wizyty u lekarza są w Polsce refundowane przez NFZ, a więc nieodpłatne dla pacjenta. Chyba, że chodzi o chirurga plastyka i nowe silikony, wtedy to inna sprawa. Biedna dziewczyna umiera, a źli rodzice nie pozwalają iść do lekarza ![]() Coś mi się ta historia kupy nie trzyma. ps. brak wykształcenia nie jest przeszkodą w znalezieniu pracy, ludzie bez mgr też pracują i jakoś żyją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.