nocne odwiedziny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-25, 02:58   #1
delfin86
Przyczajenie

Angry

nocne odwiedziny

czesc dziewczyny, to co wlasnie przeszlam to normalnie przechodzi ludzkie pojecie. to poprostu uświadcza mnie w tym ze ludzie sa glupi i nierozważni. no wiec mieszkam w poznaniu z moja siostra i jej kumpela . no i dzisiaj o godzinie 2 w nocy budzi mnie dzwonek domofonu. no to oczywiscie sie zdenerwowalam, bo tylko jakies zle naprawde zle wiadomosci moga o 2 w nocy przyjsc. tak wiec wpuszczam kogos do bloku i niewiem kogo bo nasz domofon jest zepsuty (myslalm ze to moj tata idzie przekazac jakas zla wiadomosc). nie moglam poszukac kluczy zeby odkluczyc te wszystkie zamki, bylo to tym utrudnione ze mam bardzo duza wade wzroku i tylko soczewki nosze a okulary gdzies zapodzialam. no gdy w koncu uporalam sie z zamkami i otworzylam drzwi okazalo sie z to kumple mojej siostry ktorzy przyszli o 2 w nocy do nas, ch** wie po co. zamiast zadzwonic do niej i uprzedzic ze przyjda to domofonem dzwonia. i to jeszcze moja siostra nie obudzila sie ani jej kolezanka tylko ja. one maja taki twardy sen ze nic ich nie ruszy. teraz koledy spia gdzies na korytarzu przed moim pokojem i chrapia jak niedzwiedzie podczas hibernacji, co niestety rowniez uniemozliwia sen. a przed tem gadali i smiali sie w kuchni czego rowniez nie robili cicho

niewiem czy slusznie sie wkurzam ale to co przeszlam starajac sie otworzyc te drzwi i myslac ze zaraz dostane zla wiadomosc jest poprostu straszne. jeszcze teraz mi sie rece trzesa. nie moge zasnac a o 6 mam pobudke, wiec chyba nie ma sensu klaść sie spac
.
ogolnie nie mam nic przeciwko odwiedzina, ale to juz chyba przesada przepraszam za literowki, le naprawde nie mam juz nerwow zeby to poprawiac
Stary 2007-10-25, 03:19   #2
Sabbath
Wiedźma

Dot.: nocne odwiedziny

Nie jarzę, w czym problem.
W tym, że Twoja siostra ma źle wychowanych kolegw? Bo odwiedziny o drugiej w nocy są rzeczywiście nietaktem.
Czy może w tym, że teraz chrapią. Chrapią, bo ich zaprosiłaś/wpuściłaś do domu. Nie chciałaś ich mieć na głowie, to trzeba było albo obudzić siostrę i niech ona się nimi zajmuje, albo (co polecam) powiedzieć od razu, żeby o tej porze spadali na drzewo.
Po co w ogole ich zapraszałaś do środka?

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2007-10-25 o 03:56 Powód: literówka
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 03:39   #3
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Nie jerzę, w czym problem.
W tym, że Twoja siostra ma źle wychowanych kolegw? Bo odwiedziny o drugiej w nocy są rzeczywiście nietaktem.
Czy może w tym, że teraz chrapią. Chrapią, bo ich zaprosiłaś/wpuściłaś do domu. Nie chciałaś ich mieć na głowie, to trzeba było albo obudzić siostrę i niech ona się nimi zajmuje, albo (co polecam) powiedzieć od razu, żeby o tej porze spadali na drzewo.
Po co w ogole ich zapraszałaś do środka?
ja bym im jeszcze powiedziała konkretnie co o tym myślę i wyprosiła ich
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 08:12   #4
delfin86
Przyczajenie

ehhh no ja ich nie zapraszalam dzisiaj na rano jak wstali to im powiedzialam ze chyba sie zle czuja, ze sa niepowazni ale z drugiej strony to koledzy mojej siostry to raczej ona powinna zareagowac, a ona nie zrobila nic tylko wlasnie ich wpuscila. no to co mialam zrobic nie wejdziecie spadac do domu? chcialam to powiedziec jednak siora mnie uciszyla. a nie mam ochoty na klotnie z nia. tak wiec tutaj tylko chce sie wygadac i poznac wasze opinie na ten temat, czy moze ja jestem juz przerwazliwiona i przeciez nic wielkiego sie nie stalo czy moze jednak slusznie mam pretensje
Stary 2007-10-25, 08:17   #5
agness86
Zakorzenienie

Zaraz zaraz Piszesz teraz, że siora ich wpuściła, wcześniej pisałaś, że spała jak kamień bo ma bardzo twardy sen. To jak jest w końcu?

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 08:20   #6
delfin86
Przyczajenie

ja sie obudzilam na dzwiek domofonu, zaczelam szukac kluczy i odkluczac drzwi a ze slaby mam wzrok nie moglam znalezc odpowiedniego klucza i juz sie denerwowalam i zawolalam siore tzn. wpadlam do jej pokoju i zaczelam budzic. potem siora jak zobaczyla swoich kumpli to wpuscila ich do chaty. chcialam powiedziec ze sa nienormalni ale siora mnie uciszyla i powiedziala ze mam przestac . no i oni poszli do kuchnii a ja do siebie do pokoju,
Stary 2007-10-25, 08:24   #7
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delfin86 Pokaż wiadomość
niewiem czy slusznie sie wkurzam ale to co przeszlam starajac sie otworzyc te drzwi i myslac ze zaraz dostane zla wiadomosc jest poprostu straszne.
Myślę, że w tym momencie trochę przesadzasz

I już

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 08:32   #8
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiec tutaj tylko chce sie wygadac i poznac wasze opinie na ten temat, czy moze ja jestem juz przerwazliwiona i przeciez nic wielkiego sie nie stalo czy moze jednak slusznie mam pretensje
Masz prawo miec pretensje, bo jednak noc to nie jest dobra pora na odwiedziny. Chyba, że goscie zaproszeni i nikomu nie przeszkadzają a tu tak nie było.
Musisz po prostu porozmawiac o tym ze współlokatorkami i ustalic jakies zasady dotyczące godzin w których przyjmujecie gosci, musicie dojśc do porozumienia.
Raz sie cos takiego przytrafiło i jesli powiesz jasno i wyraźnie, że sobie takich wizyt nie zyczysz to juz sie pewnie nie przytrafi.

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Myślę, że w tym momencie trochę przesadzasz
Dlaczego? Mogła się przestraszyć wybudzona w nocy ze snu, moze już kiedys jej się taka sytuacja przytrafiła i ma złe doswiadczenia?
Takie sytuacje każdy odbiera po swojemu i nawet jesli przesadza to o drugiej w nocy ma do tego prawo.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 08:38   #9
delfin86
Przyczajenie

na rano chlopakom powiedzialam ze wiecej jesli taki numer zrobia to ich rozniose, ok nie mam nic przeciwko odwiedzinom o 2 w nocy pod warunkiem ze to nie ja jestem wywalana z lozka jak to nie sa moi goscie . powiedzialam ze nastepnym razem chlopacy maja dzwonic do dziewczyn tak dlugo az one tej komorki w nocy nie odbiora a domofonu nawet niech nie probuja dotykac.
tak mam zle doswiadczenia z budzeniem w nocy dlatego odrazu wyobrazam sobie najgorszy scenariusz i po takim czyms nie moge dojsc do siebie za szybko.
dzieki za zrozumienie i rady
Stary 2007-10-25, 08:43   #10
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Dlaczego? Mogła się przestraszyć wybudzona w nocy ze snu, moze już kiedys jej się taka sytuacja przytrafiła i ma złe doswiadczenia?
Takie sytuacje każdy odbiera po swojemu i nawet jesli przesadza to o drugiej w nocy ma do tego prawo.
Rozumiem, ale skoro tak się bała to dlaczego nie obudziła siostry? To, że ją obudził domofon, nie znaczy, że to właśnie ona ma otworzyć drzwi tym bardziej jak się boi.

I już

Stary 2007-10-25, 09:10   #11
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, ale skoro tak się bała to dlaczego nie obudziła siostry? To, że ją obudził domofon, nie znaczy, że to właśnie ona ma otworzyć drzwi tym bardziej jak się boi.
Ja nie wiem, czy Ty rozumiesz, że ona nie bała sie otworzyc drzwi. Nie bała się zbirów czy napaści.
Bała sie złych wieści, bała się, że cos się stało komus bliskiemu i teraz chca ja o tym powiadomić...
W tym momencie, na taki własnie strach obudzenie siostry nie jest żadnym lekarstwem...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 09:38   #12
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czy Ty rozumiesz, że ona nie bała sie otworzyc drzwi. Nie bała się zbirów czy napaści.
Bała sie złych wieści, bała się, że cos się stało komus bliskiemu i teraz chca ja o tym powiadomić...
W tym momencie, na taki własnie strach obudzenie siostry nie jest żadnym lekarstwem...
Rozumiem, że bała się złych wieści
Ale wydaje mi się, że lżej jest przyjmować złe wieści nie w pojedynkę. I ja osobiście gdybym obawiała się, że mogę się dowiedzieć o czymś co ciężko mi będzie znieść na pewno obudziła bym mamę, tatę czy nawet brata
Tchórzostwo nie?

I już

Stary 2007-10-25, 09:43   #13
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że bała się złych wieści
Ale wydaje mi się, że lżej jest przyjmować złe wieści nie w pojedynkę. I ja osobiście gdybym obawiała się, że mogę się dowiedzieć o czymś co ciężko mi będzie znieść na pewno obudziła bym mamę, tatę czy nawet brata
Tchórzostwo nie?
Dlaczego tchórzostwo? Jak powiedziałam każdy reaguje po swojemu, szczególnie kiedy się boi. Ja to rozumiem.

I żadnego z tych zachowań (ani delfina ani Twojego) nie uważam za przesadę

Stary 2007-10-25, 19:48   #14
delfin86
Przyczajenie

dzieki Luba za zrozumienie niewiem czy wiecie jak to jest byc wyrwanym ze snu wogole? oczywiscie napewno wiekszosc z was ma odrazu calkowita ostrosc umyslu i podejmuje najlepsze decyzje. niestey ja tak nie mam. tym bardziej ze duzo sie dzialo w mojej rodzinie (chodzi o choroby) i dlatego boje sie nocnych telefonow czy dzwonkow bo wiem ze to nic dobrego nie wrozy.
Stary 2007-10-25, 20:03   #15
śnieżka_
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Luba za zrozumienie niewiem czy wiecie jak to jest byc wyrwanym ze snu wogole? oczywiscie napewno wiekszosc z was ma odrazu calkowita ostrosc umyslu i podejmuje najlepsze decyzje. niestey ja tak nie mam. tym bardziej ze duzo sie dzialo w mojej rodzinie (chodzi o choroby) i dlatego boje sie nocnych telefonow czy dzwonkow bo wiem ze to nic dobrego nie wrozy.
wiem co to znaczy .. można się doprowadzić do zawału niemalże swojego czasu też budziły mnie takie telefony w srodku nocy - pierwsza myśl że cos zlego sie stalo.

a koledzy fatalni .. 0 poziomu, kultury, taktu
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 20:36   #16
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

trzeba bylo siostrzyczkę obudzić, najlepiej polewając zimną wodą ze szklanki
a swoją drogą sama bym się nieźle wściekła straaasznie nie lubię, jak ktoś przerywa mi spanko, wyciąga z ciepłego łóżeczka i obojętne czy jest to w nocy, nad ranem, w poludnie czy w dzien podczas drzemki
Stary 2007-10-25, 21:40   #17
Nemezja
Zakorzenienie

Ja Cię dobrze rozumiem i nie uważam,żebyś przesadzała.Ja bym nie zwracała uwagi na siostrę,tylko powiedziała im,co myślę o odwiedzinach w środku nocy.Nie lubię jak coś/ktoś przerywa mi sen.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 21:44   #18
cattt
Mrs Mrau

obudzony człowiek,to człowiek niebezpieczny
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 21:46   #19
samaraelf
Zakorzenienie

ja bym od razu robiła larmo

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-25, 21:46   #20
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

ja tez bym powiedziala rano siostrze co na ten temat mysle. ani nie lubie gdy ktos mnie budzi ani nie lubie gdy robi to bez sensu. tez bym sie pewnie zdenerwowała, bo ja sie denerwuje jak ktos telefonem dzwoni o 22. sa pewne pory dnia/nocy o ktorych się nie dzwoni/odwiedza bez przyczyny. po prostu.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości