|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!!!!!! Skład Kremu Soraya!!!!
Cześć
Na forum jestem po raz pierwszy. Potrzebuje pomocy. Na dzisiaj wieczór musze mieć przetłumaczony na język polski skład kremu Soraya Koktajl Witaminowo-Mineralny (nawilzajaco-odzywczy krem na dzien i na noc). Mam to zrobic jako prace kontrolna do szkoly i nie mam pojecia. Oprocz tego skladu mam rowniez opisac jak dzialaja poszczegolne skladniki tego kremu oraz czy sa one dobre czy zle (kazdy po kolei) a takze co jest substancja czynna w tym kremie itd. POMOŻE MI KTOŚ?! PROSZE !!!!!!!!!!!! Oto skład: : Aqua, Paraffinum Liquidu, Ethylhexyl Stearate, Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Squalane, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Betaglucan, Lecithin, Sorbitol, Xanthan Gum, Hammamelis Virginiana Extract, Diathomeaceous, Earth, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Linolenate, Panthenol, Magnesium Aspartate, Yinc Gluconate, Copper Gluconate, Hydroxyethylcellulose, Allantoin, Glycerin, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Parfum, Hydroisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Methyl Ionone.
Edytowane przez Dominika141987 Czas edycji: 2008-01-18 o 12:57 Powód: Zapomnienie skladu |
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pomocy!!!!!! Skład Kremu Soraya!!!!
Na wizażu jest słownik składników kosmetycznych,więc skorzystaj z niego,nikt za Ciebie tego nie zrobi tym bardziej iz jest to praca domowa,a na wizażu prac domowych się nie odrabia(patrz-regulamin)
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!!!!!! Skład Kremu Soraya!!!!
Watek zamykan,na Forum nie odrabiamy prac domowych!
Prosze zapoznac sie z Regulaminem http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=11 Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

Na forum jestem po raz pierwszy. Potrzebuje pomocy. Na dzisiaj wieczór musze mieć przetłumaczony na język polski skład kremu Soraya Koktajl Witaminowo-Mineralny (nawilzajaco-odzywczy krem na dzien i na noc). Mam to zrobic jako prace kontrolna do szkoly i nie mam pojecia. Oprocz tego skladu mam rowniez opisac jak dzialaja poszczegolne skladniki tego kremu oraz czy sa one dobre czy zle (kazdy po kolei) a takze co jest substancja czynna w tym kremie itd. POMOŻE MI KTOŚ?!
PROSZE !!!!!!!!!!!! Oto skład: : Aqua, Paraffinum Liquidu, Ethylhexyl Stearate, Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Glyceryl Stearate, Squalane, Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Betaglucan, Lecithin, Sorbitol, Xanthan Gum, Hammamelis Virginiana Extract, Diathomeaceous, Earth, Disodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Glyceryl Linolenate, Panthenol, Magnesium Aspartate, Yinc Gluconate, Copper Gluconate, Hydroxyethylcellulose, Allantoin, Glycerin, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Parfum, Hydroisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Methyl Ionone.