|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Używanie samoopalaczy i pudrów
mam 18 lat i mam obsesje na punkcie swojej bladej twarzy!Stosowalam kiedyś samoopalacze lecz przerzuciłam sie na pudry!Mam pytanie: Co niszczy mocniej twarz,samoopalacz czy puder?bo slyszalam od kilku osob ze puder pokrywa tylko wierznie warstwy skóry a samoopalacz wnika do środka dlatego jest szkodliwszy!ale nie wiem jak jest naprawde i byłabym zobowiązana gdyby Pani udzieliła mi na to odpowiedzi!Chciałabym też wiedzieć jakich kosmetyków używać by odżywić tą cere po pudrze i samopolaczu!z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: Używanie samoopalaczy i pudrów
Wszystko zalezy od rodzaju kosmetyku
![]() Jesli bowiem - jest wybór miedzy- zwykłym, tanim pudrem a dobrym samoopalaczem- odpowiedz jest oczywista. Dzisiejsze kosmetyki naprawde pomagaja a nie szkodza. Pamietac trzeba jedynie o prawidłowym ich doborze- i tak- jesli Zdecydujesz sie na puder- Pamietaj, aby był odpowiedni dla Twojego wieku (czyli do młodej cery), a jesli Uznasz ze lepszy efekt przynosi u Ciebie samoopalacz- konieczne Wybierz ten do twarzy- taki kosmetyk , został przygotowany ze szczegolnym uzglednieniem miejsca aplikacji-czyli jest łagodny, zawiera witaminy i stworzony wg. takich zasad, by chronił a nie niszczył cere. Jesli Zechcesz , moge polecic Ci kilka kosmetyków ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz!jezeli mozesz to napisz jakie kosmetyki bys mogla mi polecic i w jakich granicach cenowych one są!mam pytanie jeszcze odniosnie tego jak odżywić i zregenerować tą cere?jeszcze raz dzieki i przesyłam pozdrowienia
A-nett napisał(a): > Wszystko zalezy od rodzaju kosmetyku ![]() > Jesli bowiem - jest wybór miedzy- zwykłym, tanim pudrem a dobrym samoopalaczem- odpowiedz jest oczywista. > Dzisiejsze kosmetyki naprawde pomagaja a nie szkodza. Pamietac trzeba jedynie o prawidłowym ich doborze- i tak- jesli Zdecydujesz sie na puder- Pamietaj, aby był odpowiedni dla Twojego wieku > (czyli do młodej cery), a jesli Uznasz ze lepszy efekt przynosi u Ciebie samoopalacz- konieczne Wybierz ten do twarzy- taki kosmetyk , został przygotowany ze szczegolnym uzglednieniem miejsca aplikacji-czyli jest łagodny, zawiera witaminy i stworzony wg. takich zasad, by chronił a nie niszczył cere. > Jesli Zechcesz , moge polecic Ci kilka kosmetyków ![]() > Pozdrawiam A-nett napisał(a): |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie.
Aniu oto kremy, które byc moze beda Ci przydatne (wybrałam je pod katem młodej cery): -Oceanic-krem samopalajacy do twarzy, poczytac Mozesz o nim na : http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...70b74543405a92 ; (jest dla cery wrazliwej, wiec baardzo delikatny), Bardzo dobry jest tez samoopalacz do twarzy YR z serii MOINOI DE TAHITI (cena ok.20zł), o serii Mozesz poczytac na stronie: http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=66 . Ten samoopalacz jest o tyle fajny, ze ma brazowy kolor i naprawde ułatwia rozprowadzanie na buzi bez smug. Efekt jest tez niemal natychmiastowy. Warto tez poprawic nieco krazenie krwi - Spobuj wieczorem, gdy Umyjesz buzie, spryskiwac ja woda- przemiennie zimna i ciepłą, taki "masaz" pomaga. Moze warto tez siegnac po sok z marchwii, lub beta-karoten w kapsułkach? tez wpywaja na odcień skóry. Jesli chodzi o odzywianie i regeneracje- Twoja skora jest młodziutka, jeszcze regeneruje sie samoczynnie, ale moge polecic cos "naturalnego": krem nabazie glinki- http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...f09fa1255ec48e . Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziekuje Ci!jestem bardzo wdzięczna za pomoc i za tak szybki odpis!naprawde bardzo mi pomogłas!dzięki
A-nett napisał(a): > Witam ponownie. > > Aniu oto kremy, które byc moze beda Ci przydatne (wybrałam je pod katem młodej cery): > > -Oceanic-krem samopalajacy do twarzy, poczytac Mozesz o nim na : > > http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...70b74543405a92 ; (jest dla cery wrazliwej, wiec baardzo delikatny), > > Bardzo dobry jest tez samoopalacz do twarzy YR z serii MOINOI DE TAHITI (cena ok.20zł), o serii Mozesz poczytac na stronie: http://www.yves-rocher.com.pl/index.php?k=66 . Ten samoopalacz jest o tyle fajny, ze ma brazowy kolor i naprawde ułatwia rozprowadzanie na buzi bez smug. Efekt jest tez niemal natychmiastowy. > > > > Warto tez poprawic nieco krazenie krwi - Spobuj wieczorem, gdy Umyjesz buzie, spryskiwac ja woda- przemiennie zimna i ciepłą, taki "masaz" pomaga. Moze warto tez siegnac po sok z marchwii, lub beta-karoten w kapsułkach? tez wpywaja na odcień skóry. > > Jesli chodzi o odzywianie i regeneracje- Twoja skora jest młodziutka, jeszcze regeneruje sie samoczynnie, ale moge polecic cos "naturalnego": krem nabazie glinki- http://esentia.pl/servlet/SNFProduct...f09fa1255ec48e . > > Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tak mi sie jeszcze przypomniało o tym że na noc używam kremu "Vitamin A Night Cream" to jest jakis krem regenerujący na noc!myślisz że powinnam i moge go używać???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Aniu, nie jestem dermatologiem, ale jesli w ulotce nie pisze, ze jest np. przeznaczony dla cery dojrzałej (bo ona wymaga silnej odnowy- Twoja NIE),tylko jesli to krem uniwersalny, i nie ma przeciwwskazan, - Mozna uzywac
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nie pisze na nim że dla cery dojrzałej,czy że na jakieś zmarczki,tylko że jest to krem regenerujący na noc!serdecznie dziękuje Ci za wszystkie informacje i pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.