|
|
#1 |
|
przyczajona tygrysica
|
nie mogę się dostać na wizaż
Jakkolwiek by to głupio nie wyglądało, bo przecież właśnie tu napisałam, ale tak właśnie jest.
Od wczoraj mam problem z dostaniem się na wizaż - zarówno na stronę główną portalu, jak i forum. Próbowałam w IE i FF. Czyściłam ciasteczka, czekałam. I nic. Dzisiaj to samo. Z tego co wiem (bo pisałam na kafeterii, ale tam oczywiście konkurencję tępią, więc mój wątek usunięto)to nie tylko ja mam taki problem, chociaż w większości przypadków jest ok. Teraz tu weszłam i zalogowałam się jakimś cudem przez anonymouse. Może to ma jakiś związek z moim internetem, IP? Mam stałe, zewnętrzne (to się chyba tak nazywa jak jest sieć i wszyscy mają w niej to samo IP?) IP, nic się od pół roku nie zmieniło w tej kwestii, a wczesniej wszystko działało jak ta lala. Nie mam pojęcia o co chodzi, wszystkie inne strony działają mi w porządku, tylko wizaż nie. Proszę o pomoc, jakieś sugestie... Pisałam wczoraj pw do Złośliwca, ale bez odzewu (nie wiem, może moja wiadomość nie doszła?)... |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: nie mogę się dostać na wizaż
To na pewno jest coś z Twoją siecią lub konfiguracją sieci/komputera.
Można zajrzeć dokładniej - z Twojego komputera. Zakładam, że to jest Windows ![]() Należy w okienku komend DOS (czarne tło!) bodajże Start - > Akcesoria -> Okno poleceń wpisać to: - 1 komenda "ping wizaz.pl" - 2 komenda "tracert wizaz.pl" i przesłać mi wyniki (tekst lub zrzut ekranu) na maila zlosliwiec@wizaz.pl lub skype. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ja mam to samo i przez ten sam serwis tu sie dostalam ![]() Juz wpisuje komendy i pisze do Ciebie |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Mam to samo co dziewczyny, od dwoch dni nie moge wejsc na wizaz, teraz dostalam sie przez anonymouse.org, a w dodatku wszystko wolno chodzi, doslownie jak krew z nosa, a wczesniej bylo ok.
z tego co wiem na kafeterii duzo osob pisalo ze ma problemy z dostaniem sie na strone |
|
|
|
|
#5 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mam to samo
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
czasami w ogóle nie wchodzi, a czasami wchodzi ale godzine sie włancza jedna strona
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mi też okropnie muli wizaż, żeby dostać się na stronę muszę kilka razy ją odświeżać
|
|
#8 |
|
przyczajona tygrysica
|
Sporo dziewczyn wcale nie może otworzyć strony, jedynie przez stronę ukrywającą IP (jak ja).
Mam nadzieję, że coś się dzieje w kierunku naprawy usterki, bo nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam bez wizażu ...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie jestem sama z tym problemem.Mam trudności z:
-zalogowaniem sie (wogóle/lub bardzo długo mnie przekierowuje) -zamiast niektórych stron wizażu ukazuje mi sie komunikat " Database Error", strony otwarte do połowy. -sporadycznie pisze z opóźnieniem (klikam słowo i po kilku sekundach dopiero widze litery). Próbowałam na własną rękę coś temu poradzić: -po południu zainstalowalam jeszcze raz neostrade (czasem od nich mam problemy)--efekt--->nic to nie pomogło; -w opcjach wyłączyłam na moment ukazywanie: avatarów, podpisów, zdjęć i zmniejszyłam ilość wyskakujących wątkow na 30--efekt--->lipa nic nie pomogło Zaraz wyśle do Ciebie wyniki komend ![]() P.S Tego posta pisałam ok 20 minut (przeklęty database error)
|
|
|
#10 |
|
przyczajona tygrysica
|
dubel
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam to samo
Strony laduja sie kilkanascie minut (a wszystkie inne oprocz wizazu to laduja sie expresowo) albo wyskakuje mi "database error". I tak jest w sumie od jakis 2 dni...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wizaż ładuje się z prędkością ślimaka, czciokna nicków jest bardzo mała, wyskakuje database error, nie ładuje stron do końca, dziwne podświetlenia, itd.
Inne strony chodzą dobrze.
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo... Inne strony śmigają bez problemów...
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to sie stało, że podczas n-tego logowania przekierowało mnie na :
http://www.norwegian.no/sw22123.asp (no chyba ze wizaż gdzieś tu ma rekalme lotów to mogłam ślepo kliknąc ale wątpie)Chyba sobie laptopa przeskanuje
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja też to miewam,ostatnio coraz częsciej.....haka się, wiesza, muli..mam nadzieję że to przejściowe..bo jestem od wizażu"uzależniona"pozyty wnie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie czy złosliwiec robi cos w tym kierunku by chociaz mozna bylo wchodzic na wizaz bez uzywania stron IP i by on chodzil tak jak dwa dni temu? Bo zaprzeproszeniem te komendy co podales gowno daja?Wyskakuja tylko bledy?masz jakis inny pomysl?Kiedy bedzie z wizazem wszystko ok?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie wpisze te komendy ping wizaz.pl to przecietne wyniki sa od 147ms do 157ms. Dla porownania onet mi chodzi od 14ms do 26ms, czyli o wiele lepiej niz wizaz.
|
|
#18 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
To nie ma znaczenia - taka różnica nie jest zauważalna gołym okiem.
147ms = 0,147s, czyli 15 setnych sekundy zanim pakiet dorze. Zauważysz różnicę 0,1 sekundy w odpowiedzi serwera? Gratuluję refleksu. ![]() Problem tkwi w serwerach. Po dzisiejszych jazdach zrobiłem awanturę i w szafie stoi sześć (6!) nowiutkich, 64 bitowych maszyn. Od jutra rano zaczniemy je wpinać w klaster. W tym tygodniu spróbujemy jeszcze wymienić główny serwer na o wiele mocniejszy. |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
przyczajona tygrysica
|
A ja nie rozumiem dlaczego to ma być problem mojego komputera albo mojej sieci. Złosiu, przecież sam piszesz, że to wina serwera..? Poza tym nie tylko ja mam takie problemy, że wizaż WCALE się nie otwiera - wyświetla mi się komunikat, że nie można odnaleźć strony (w ie) i że nie można odnaleźć serwera (w ff). No a poza tym wszystkie inne śmigają aż miło. Teraz jak zwykle weszłam przez anonymouse...
Jestem na głodzie... Kiedy mniej więcej będzie można wizażować bez problemów? Tak samo jak wczoraj po wpisaniu komend ukazuje mi się: [img=http://img237.imageshack.us/img237/3971/wizazhu7.th.jpg] |
|
|
|
|
#21 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
przyczajona tygrysica
|
Ok, rozumiem, ale dlaczego to stało się nagle - po tej "przeprowadzce" wizażu i jednocześnie wielu dziewczynom?
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Najprawdopodobniej problem tkwi w sieci, ja zaczalbym od serwerow DNS Twojej sieci - jesli zabawki typu zle skonfigurowany firewall lub wolny serwer proxy/w3cache zostaly juz wykluczone. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Mała zmiana komend:
Uruchom okienko komend dos (takie czarne) i wpisz tam 2 komendy: ping www.wizaz.pl a potem ping 209.172.63.155 i przeslij mi wyniki pozdrawiam |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
W tym tygodniu spróbujemy jeszcze wymienić główny serwer na o wiele mocniejszy.
|
|
|
|
|
#26 |
|
przyczajona tygrysica
|
[img=http://img520.imageshack.us/img520/2474/wizazrj4.th.jpg]
Nie jestem administratorem tej sieci... Co powinnam powiedzieć adminowi, żeby zrozumiał o czym do niego mówię ?
|
|
|
|
|
#27 |
|
przyczajona tygrysica
|
Nie jestem administratorem tej sieci... Co powinnam powiedzieć adminowi, żeby zrozumiał o czym do niego mówię ?
|
|
|
|
|
#28 |
|
przyczajona tygrysica
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam problemy; przez kilka dni moja sieć w ogóle nie widziała Wizażu. Zgłosiłam się dziś jednak do mojego dostawcy internetowego, pan podał mi adres, który wpisałam w ustawieniach serwera proxy i już wszystko działa
![]() (Tak trochę niefachowo napisałam, ale ja się na tym wszystkim nie znam )
|
|
#30 |
|
przyczajona tygrysica
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

czasami w ogóle nie wchodzi, a czasami wchodzi ale godzine sie włancza jedna strona 

)