|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebna pomoc..
Witam, przyszłam do was z wegetariańskiego forum - wegedzieciak. Moja forumowa koleżanka dostała pewien list na maila, którego treść przytoczyłam niżej. Okazało się, że kobieta, która prosi o pomoc mieszka bardzo blisko mojej miejscowości, a mój znajomy zna tę rodzinę i na prawdę jest im ciężko. Dlatego wysyłam teraz treść listu na Wasze forum, może któraś z Was ma takowe książki lub ubrania i będzie mogła je przesłać do tej Pani. Pozdrawiam wszystkie dobre duszyczki
![]() - Bananna. TREŚĆ LISTU: >> > > SZANOWNI PANSTWO! >> > > >> > > Proszę wybaczyć zdesperowanej matce,że korzystam z internetu,aby błagać >> > > o pomoc,ale nie mam już innego wyjścia. >> > > >> > > Samotnie wychowuję dwóch synów- bliżnięta.Chłopcy skończyli gimnazjum i >> > > dostali się do Technikum Informatycznego(obydwaj dobrze się >> > > uczą).Rozpoczyna się rok szkolny a mnie >> > > niestety nie stać na kupno podręczników. >> > > Mam gorącą prośbę: może mają Państwo niepotrzebne już podręczniki /spis >> > > w załączniku/ i mogliby podarować moim synom lub chociaż pożyczyć? My >> > > wszyscy szanujemy książki i napewno nie byłyby zniszczone. >> > > >> > > Komplet nowych kosztuje ok. 400 zł a cały dochód mojej rodziny to: >> > > _340,00 - z tytułu samotnego wychowywania dzieci. >> > > _128,00 - zasiłek rodzinny >> > > _146,25 - zasiłek okresowy z GOPS. >> > > Razem to 614,25 zł. Z tego muszę opłacić rachunki ok. 150,00 >> > > miesięcznie.Zostaje mi 454,25 na życie przez miesiąc. >> > > >> > > Teraz od września będę musiała wygospodarować z tych pieniędzy 2 x >> > > 128,00 na bilety miesięczne. Zostanie 208,25.Niewiem jak z tego będziemy >> > > żyli, bo teraz mając więcej nieraz szliśmy głodni spać. >> > > Mam nadzieję,że Bóg nas nie opuści i jakoś damy radę. >> > > >> > > Wykształcenie synów to dla mnie sprawa priorytetowa a sla nich >> > > przepustka do lepszego życia. >> > > To dobre dzieci i bardzo się starają. całe wakacje zbierali chrust i >> > > szyszki,abym nie musiała kupić węgla,bo wtedy ich marzenia o nauce >> > > ległyby w gruzach. >> > > >> > > BŁAGAM POMÓŻCIE NAM ZDOBYC TE PODRĘCZNIKI ! >> > > Nie proszę o pieniądze,bo wiem,że w internecie jest sporo naciągaczy i >> > > swoją " działalnością" zniechęcają do pomocy innym, naprawdę >> > > potrzebującym. >> > > >> > > A może mają Państwo jeszcze nie zniszczoną a niepotrzebną już odzież dla >> > > chłopców? Jestem świadoma,że nie będzie mnie już stać na kupienie im >> > > czegokolwiek do ubrania a przecież rosną.BARDZO PROSZĘ. >> > > Podaję rozmiary: >> > > 1/. nr buta 42-43, wzrost 176 cm >> > > 2/. nr buta 38-39, wzrost 164 cm >> > > Obydwaj szczupli. >> > > >> > > ZA JAKĄKOLWIEK POMOC BĘDĘ DOZGONNIE WDZIĘCZNA. >> > > Napisałam treść,koleżanka obiecała ją wysłać przez internet.Mam >> > > nadzieję,że tą drogą dotrę do ludzi wrażliwych serc. >> > > Podaję mój adres: >> > > HALINA KAMIŃSKA >> > > GAWRONY 27 A >> > > 62-560 SKULSK >> > > oraz tel. 0,63 268-52-56. >> > > Można też napisać email- koleżanka mnie poinformuje. >> > > Z Bogiem. a oto SPIS KSIĄŻEK: 1. J polski Borowski A.: Literatura polska i powszechna. Starożytność-Oświecenie. Podręcznik dla kl. I LO, LP i Technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wydawnictwo Literackie 2. Języki obce Alles klar 1a, 1b (praca zbiorowa).Język niemiecki dla początkujących. Zakres podstawowy. Wydaw WSiP Pye D., Kryszewska H. - ForMat 1 (zakres podstawowy). MACMILLAN POLSKA 3. Historia Historia kl.1 cz.1 i 2 zakres podstawowy. wydaw. Operon 4. Matematyka Antek M., Grabowski P.: Matematyka dla I LO profilowanego i technikum. zakres podstawowy Nowa Era 5. Fizyka i astronomia Mostowski J., Natorf W., Tomaszewska N.: Fizyka i astronomia. Zakres podstawowy. wydaw. WSiP 6. Chemia Litwin m., Styka-Wlazło S., Szymońska J. : Chemia ogólna i nieorganiczna dla liceum ogólnokształcącego, liceum profilowanego i technikum. Kształcenie ogólne w zakresie podstawowym. Wydaw. Nowa Era 7. Biologia Pyłka-Gutowska E., Jastrzębska E.: Biologia 1 Podstawy życia. Wydawnictwo Mac Edukacja 8. Geografia Wójcik J.: Geografia 1.Ziemia. Zakres podstawy i rozszerzony. wydaw. PPWK 9. Technologia informacyjna Krawczyński E., Talaga Z., Wilk M.: Technologia informacyjna nie tylko dla uczniów (wydanie zmienione). Wydaw. Szkolne PWN 10. PO Samól J., Kaczmarek A., Tomaszkiewicz St. Przysposobienie obronne. Podręcznik dla lo, l profilow., technikum i zsz. Wydaw. EMPi2 11. Wyszukiwanie, selekcjonowanie i gromadzenie informacji Mirecka E.: Wyszukiwanie, selekcjonowanie i gromadzenie informacji cz.1.wydaw.WSiP 12. Przetwarzanie inf. Kamiński Bogdan: Przetwarzanie informacji cz.1. Wydaw. WSiP PS - jeśli ktoś postanowi wysłać coś do Pani Haliny, proszę by napisał (chodzi tu głównie o książki) żeby było wiadomo jakie są jeszcze potrzebne. PS 2 - Jestem nowa, ale na pewno zostanę tu na długo (moja matula też zamierza się 'wprowadzić' na wasze forum) ![]() - Tatiana
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Potrzebna pomoc..
Kurczę, mam trochę książek, ale nic nie pasuje:/ Jak pojadę do domu, to jeszcze poszukam w zbiorach młodszej siostry...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Myślę że znalazłabym PO, tylko muszę sprawdzić autorów czy to w ogóle taka sama książka, niemiecki też powinnam mieć, z chemią nie jestem pewna, ale bardzo chętnie bym pomogła. To trzeba normalnie wysłac?
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam
![]() Niestety do spisu pasuje tylko Alles Klar 1a i 1b
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
rozumiem te kobiete bardzo dobrze sama mialam identyczna sytuacje identyczny dochod tylko ze na 4 osoby wiem naprawde co to znaczy ( wiele z was moze mi nie wiezyc )
niestet nie moge w zaden sposob pomoc tej Pani ale jesli jest mozliwosc przekazania jej wiadomosci to prosze pisala Pani ze musi Pani wykupic bilet miesieczny prosze sie zglosic z tym do GOPS zeby oplacili dojazd do szkoly przynajmniej w takiej sytuacji powinni zwrocic czesc kwoty i niech pani pisze o zasilek docelowy na zakup np ubran dla dzieci przeciez przytakich dochodach musza pani dac ten zasilek to nic ze ma pani juz okresowy i niech pani sie stara w szkolach dzieci o darmowe posilki prosze to przekazac tej pani moze ona nie wie ze moze sie starac nawet o taka pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Wiem ze jak chodzilam do lo, to dojezdzajace osoby dostawaly stypendia socjalne, wiec mysle ze warto sie o takie cos postarac. Sprawdze tez czy nie mam podrecznikow z listy.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ok przekaze to Pani Halinie!
dziewczyna00 - to byloby super gdybys wyslala je poczta Pani Halinie ![]() są już książki: *JEDEN KOMPLET DO MATEMATYKI *JEDEN KOMPLET DO TECHNOLOGII INFORMACYJNEJ *JEDEN KOMPLET DO POLSKIEGO a także troche ubrań dla chłopaków, troche pieniedzy wplaconych na konto, a także troche ubrań dla Pani Haliny (rozm.36, 160cm, but: 36) ************************* ***** Natomiast jest jeszcze jedna kobieta w podobnej sytuacji. Samotna matka z córką (teraz będzie w 2klasie liceum) nie ma zeszytów ani żadnych przyborów szkolnych, nie ma pieniędzy na książki (listę dostanie na pocz. września), nie mają za dużo ubrań, butów. Obiady jedzą w opiece społecznej.. kobieta ta jest chora, jednak nie dostaje renty gdyż nie ma lat pracy. Jeśli ktoś chciałby im pomóc to tak naprawdę potrzebują wszystkiego: pieniędzy, przyborów szkolnych, ubrań (rozm. 36-38, buty: 36 i 38, środków czystości, jedzenia (kasze, sosy - można wysłać wszystko co się nie zepsuje w paczce po drodze) dosłownie wszystkiego. Adres: Małgorzata Kaczanowska Al. Konst. 3-go Maja 30/62 66-400 Gorzów Wielkopolski Konto: Bank PKO BP 73 1020 1967 0000 8402 0048 9385 nie znam tej Pani, kontakt mailowy mam z tą jej koleżanką..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.