jak go poznać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 19:43   #1
aga_kk
Przyczajenie

jak go poznać?

Cześć.
Ostatnio "wypatrzyłam" jednego chłopaka na fb. Jest z mojego miasta i ma status wolny. Znalazłam go przez przypadek, mamy wspólnych znajomych i wyświetlił mi się w propozycjach (właśnie w ten sposób go znalazłam), ale... nie są to jacyś bliscy znajomi. To ludzie, których znam tylko z widzenia i nie mam z nimi kontaktu. Chciałabym go poznać, bo jest w moim typie, a z polubień wynika, że sporo nas łączy (gatunki muzyczne, hobby). Mieszkam w dużym mieście więc szanse że przypadkiem na siebie wpadniemy są znikome. Nie wiem nawet gdzie dokładnie on mieszka. Czy to dobry pomysł żeby napisać do niego z konta gdzie nie mam podanych swoich danych? I co miałabym właściwie napisać? A może to głupi pomysł dać sobie spokój?
aga_kk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:46   #2
Andz126p
Rozeznanie

Dot.: jak go poznać?

Napisz ;-) moja przyjaciółką w ten sposób poznała swojego TŻ. Juz ponad rok są ze sobą
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:46   #3
Lovilovi23
Rozeznanie

Spróbować możesz, nic nie tracisz jak będzie zainteresowany to odpisze..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lovilovi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:48   #4
Azhaar
Zadomowienie

Ja znam sytuacje w drugą stronę - do mojej kolezanki, która interesuje się kolarstwem napisało paru facetów

Nic nie tracisz, najwyżej nie odpisze.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:51   #5
aga_kk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Andz126p Pokaż wiadomość
Napisz ;-) moja przyjaciółką w ten sposób poznała swojego TŻ. Juz ponad rok są ze sobą
Myślisz, że to dobry pomysł żeby pisać z konta gdzie nie podaję swoich danych ani zdjęć? Trochę się boję podawania danych obcym ludziom, poza tym w przypadku odrzucenia byłoby mi po prostu głupio. Nie wiadomo jak facet zareaguje na takie zaloty przez facebooka. Ja sama w większości przypadków pewnie bym olała... chyba że ktoś byłby naprawdę w moim typie i mnie zaciekawił. Jestem raczej atrakcyjna ale wiem że to nie wszystko i zdaję sobie sprawę że taki sposób zaczepiania kogoś jest dziwny.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Azhaar Pokaż wiadomość
Ja znam sytuacje w drugą stronę - do mojej kolezanki, która interesuje się kolarstwem napisało paru facetów

Nic nie tracisz, najwyżej nie odpisze.
@Lovilovi23
macie rację dziewczyny w razie czego nic nie tracę przecież
Stary 2016-12-02, 19:52   #6
Andz126p
Rozeznanie

No pewnie. Daj znać jak poszło.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 19:55   #7
aga_kk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Andz126p Pokaż wiadomość
No pewnie. Daj znać jak poszło.
zajmę się tym jutro muszę pomyśleć co mu napisać, do czego nawiązać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 20:02   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Ja jak juz to bym napisala z realnego konta:
1. To uczciwe
2. Zawsze mozesz zablokowac znajomych, informacje itp. Nie bedzie nawet wiedzial, skad jestes.
3. Pokazujac swoje konto, zwiekszasz szanse, ze odpisze. Ludzie nie sa glupi - zobaczy 0 postow, zdjec itp. To pomysli, ze to zarty.

Luzno zagadaj - zaden wstyd

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 20:50   #9
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
1. To uczciwe
2. Zawsze mozesz zablokowac znajomych, informacje itp. Nie bedzie nawet wiedzial, skad jestes.
3. Pokazujac swoje konto, zwiekszasz szanse, ze odpisze. Ludzie nie sa glupi - zobaczy 0 postow, zdjec itp. To pomysli, ze to zarty.

Zgadzam się powodzenia
Stary 2016-12-02, 20:58   #10
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
1. To uczciwe

Zgadzam się. Gdyby ktoś pisał do mnie z jakiegoś podejrzanego konta, to na pewno bym nie odpisała. Także ja bym pisała z prawdziwego.
Stary 2016-12-02, 21:39   #11
aga_kk
Przyczajenie

ze swojego nie napiszę na pewno... jak już to tylko z tego, na którym nie mam swoich danych ani żadnych zdjęć. cóż, może to faktycznie głupi pomysł, ale aż tak mi na nim nie zależy żeby do tego stopnia ryzykować. jak jest pisane nam się poznać to się poznamy
Stary 2016-12-02, 21:53   #12
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_kk Pokaż wiadomość
ze swojego nie napiszę na pewno... jak już to tylko z tego, na którym nie mam swoich danych ani żadnych zdjęć. cóż, może to faktycznie głupi pomysł, ale aż tak mi na nim nie zależy żeby do tego stopnia ryzykować. jak jest pisane nam się poznać to się poznamy
Pitu-pitu. Czym Ty niby ryzykujesz? Skoro Ci nie zalezy az tak, to jego opinie powinnas miec w tylku? A jesli uwazasz go za osobe, ktora moglaby Cie potem obsmiac do znajomych, to lepiej w ogole go nie poznawac xD.

Stary 2016-12-02, 22:28   #13
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
No ja nie wierzę w "jak jest nam pisane się poznać, to się poznamy" - to tylko takie gadanie. Trzeba wykonać jakiś ruch. Bo dwie zainteresowane osoby mogą latami się ze sobą nie poznać, licząc na to, że jeśli jest nam pisane, to samo się jakoś zrobi? Czyli niby jak?

Nic nie tracisz pisząc do niego. Można napisać nawet wprost: "Hej, mamy wielu wspólnych znajomych i wyswietlasz mi się dzięki temu na fb, ja też lubię słuchać xxx, mam na imię Y, a Ty?"

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Ale gdyby ktoś tak do mnie napisał z konta bez zdjęć i danych, to nigdy bym nie odpisala. Choć imię można wpisać, nazwisko można zmyslec. A zdjęcie? Jakbyś go poznała na ulicy, to przecież byś się nie chowala w kartonowym pudle, tak?

I oczywiście dobrze by było, żeby koleś faktycznie widział, że macie wspólnych znajomych, a nie fałszywe konto z 1 znajomym. Wtedy wszelkie próby zagadania uznalabym za jakieś żarty.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 22:47   #14
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale co to za wielkie ryzyko? Serio, wytłumacz, bo nie ogarniam

Życie to nie film.
Stary 2016-12-02, 22:52   #15
phnx
Raczkowanie

Zgadzam się z dziewczynami. Wiadomość z pustego konta, bez zdjęć, znajomych, polubień nie zachęca do odpowiedzi i nawiązania znajomości bo w sumie czym?

Trafiłaś na niego dzięki wspólnym znajomym, zainteresował Cię zbliżonymi upodobaniami, a jemu chcesz tą możliwość zabrać, i uprawdopodobnić, że Ci w ogóle nie odpisze: pomyśli, że żarty, albo że masz coś do ukrycia.

Nie musisz go na dzień dobry zapraszać do znajomych, jeśli masz więc odpowiednie ustawienia prywatności, to zobaczy tylko podstawowe informacje, które obecnie i tak przecież może zobaczyć każdy...
phnx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 11:59   #16
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
zajmę się tym jutro muszę pomyśleć co mu napisać, do czego nawiązać.
i jak poszło ?
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 12:18   #17
lolita96
Zadomowienie

Wyslij mu zaczepke i zobacz jak zareaguje. Moze sam napisze jak zobaczy ze macie wspólnych znajomych
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 13:16   #18
aga_kk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ANKA54321 Pokaż wiadomość
i jak poszło ?
Na razie nijak, bo nic nie napisałam. Może to rzeczywiście zły pomysł pisać z pustego konta, a ze swojego... no cóż, odpada.
Stary 2016-12-03, 13:24   #19
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nijak, bo nic nie napisałam. Może to rzeczywiście zły pomysł pisać z pustego konta, a ze swojego... no cóż, odpada.
Jak Ty bys sie zachowala, jakby ktos, z kim masz wspolnych znajomych, napisal do Ciebie luzna wiadomosc? Wysmialabys, odpisala cos chamskiego i rozpowiedziala na pol miasta, jak to chlopak sie osmieszyl i co za ciota z niego, bo napisal do dziewczyny? 😏 No wlasnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-03, 13:38   #20
Fortuna1
Zakorzenienie

Napisz ze swojego konta, z zaczepka o wspólnych znajomych i tyle nie kombinuj

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Przecież możesz zablokować.l informacje i zdjęcia dla osób spoza listy znajomych. Pisanie. Z. Nowego konta to wg. Mnie głupota.

Stary 2016-12-03, 15:54   #21
lolita96
Zadomowienie

Jaki jest sens pisania z fikcyjnego konta???
Stary 2016-12-03, 16:05   #22
pelka1998
Przyczajenie

Z fikcyjnego konta nie ma co pisać. To bez sensu. Co da Ci pisanie, zapoznanie sie z nim z jakiegos zmyslonego konta, jakbys mu to pozniej wytlumaczyla? O ile wgl by odpisal, w co watpie, pewnie by cie zbyl. Nie rozumiem Cie, bo co złego w napisaniu jakiejś luźnej wiadomości ze swojego prawdziwego konta? Albo odpisze albo nie odpisze. Ryzyk fizyk. Nic nie tracisz, a możesz zyskać.

pelka1998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 16:09   #23
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Ona chyba boi się podawać obcym ludziom swoje dane. Ale w takiej sytuacji to czemu w ogóle założyła prawdziwe konto na fejsbuku? To prawdziwe i tak każdy może podejrzeć. Łącznie z samym zainteresowanym. Jeśli on ci się wyświetla w propozycji znajomych, to może też być odwrotnie. Ten koleś teoretycznie już dawno mógł obczaic twój profil. Więc twoja postawa autorko jest dla mnie bezsensowna.

Boję się pokazywać obcym dane - mam konto na fejsbuku.
F*uck logic...
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 16:11   #24
aga_kk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pelka1998 Pokaż wiadomość
Z fikcyjnego konta nie ma co pisać. To bez sensu. Co da Ci pisanie, zapoznanie sie z nim z jakiegos zmyslonego konta, jakbys mu to pozniej wytlumaczyla? O ile wgl by odpisal, w co watpie, pewnie by cie zbyl. Nie rozumiem Cie, bo co złego w napisaniu jakiejś luźnej wiadomości ze swojego prawdziwego konta? Albo odpisze albo nie odpisze. Ryzyk fizyk. Nic nie tracisz, a możesz zyskać.

Nie znam go, to że mi się spodobał nie znaczy jeszcze nic. Nie wiem jakim jest człowiekiem, w najgorszym wypadku zrzuty ekranu z moimi danymi mogą latać po różnch portalach. Może trochę dramatyzuję Ale bardzo uważam i wolałabym chronić swoje dane przed osobami których nie znam albo których nie jestem pewna.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;68229211]Ona chyba boi się podawać obcym ludziom swoje dane. Ale w takiej sytuacji to czemu w ogóle założyła prawdziwe konto na fejsbuku? To prawdziwe i tak każdy może podejrzeć. Łącznie z samym zainteresowanym. Jeśli on ci się wyświetla w propozycji znajomych, to może też być odwrotnie. Ten koleś teoretycznie już dawno mógł obczaic twój profil. Więc twoja postawa autorko jest dla mnie bezsensowna.

Boję się pokazywać obcym dane - mam konto na fejsbuku.
F*uck logic...[/QUOTE]
jest ukryte w przeglądarce i większość funkcji mam zablokowanych
Stary 2016-12-03, 16:16   #25
pelka1998
Przyczajenie

Cytat:
Nie znam go, to że mi się spodobał nie znaczy jeszcze nic. Nie wiem jakim jest człowiekiem, w najgorszym wypadku zrzuty ekranu z moimi danymi mogą latać po różnch portalach. Może trochę dramatyzuję Ale bardzo uważam i wolałabym chronić swoje dane przed osobami których nie znam albo których nie jestem pewna.
Moim zdaniem właśnie dramatyzujesz. Możesz napisac, a być przy tym ostrożna. Nie musisz od razu podawać mu dokładnego miejsca zamieszkania i zdradzać swoje sekrety. Po prostu zwykłe zapoznanie się. Czym się interesuje, co robi w życiu, co lubi itp. Jeśli rozmowa bedzie sie kleic i będzie wydawał ci się fajny to mogabys zaproponować spotkanie w jakimś miejscu publicznym np : w kawiarni. Jeśli będziesz czekac i myslec, ze jeśli jesteście sobie pisani to jakoś natraficie na siebie, to nic z tego

pelka1998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 16:32   #26
lolita96
Zadomowienie

A jakie to straszne dane wypisalas w swoim profilu? bo ja mam tylko imię nazwisko i niepełna datę urodzenia. Więc tyle co nic.

Jak tak się boisz to go nie dodawaj do znajomych , po prostu napisz do niego wiadomość. Tyle, ze dobrze by bylo zebys miala na zdjeciu profilowym swoja twarz, żeby wiedział kto do niego pisze.

A najlepiej jak nie wiesz co napisać, to mu wyślij zaczepke, jak Cię nie odchaczy to możesz sobie darować bo raczej nie jest zainteresowany.
Stary 2016-12-03, 16:58   #27
mslea1917
BAN stały

Taka zaczepka to nic nie da. Kiepski pomysl. Nie zna jej wiec pewnie oleje.
Nie wiem jakie obawy ma autorka. To ze pozna Twoje imie i nazwisko to nic strasznego, nie podajesz peselu czy hasla do konta. Raczej watpie zeby w internecie umieszczal wasza rozmowe np o zainteresowaniach lub Twoim zyciu

mslea1917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 17:15   #28
lolita96
Zadomowienie

Uwierz mi ze jak dziewczyna w jego typie a on singiel, to nie oleje
Stary 2016-12-03, 17:28   #29
aga_kk
Przyczajenie

Nie wiem, mam obawy. Na razie chyba się wstrzymam.
Stary 2016-12-03, 17:33   #30
lolita96
Zadomowienie

O matko bosko, to po co ten wątek, zawracanie pupy. Adijos
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości