Pierścionek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 11:52   #1
appolo
Przyczajenie

Wink

Pierścionek

Witam wszystkie panie

Chciałbym kupić swojej dziewczynie w prezencie pierścionek (nie zaręczyny) tylko taki prezencik bez okazyjny i nawet sobie mniej więcej wyobraziłem jak powinien wyglądać tylko gorzej ze znalezieniem. Przejrzałem sporo stronek i nie znalazłem pierścionka z takim motywem jaki chce. A mianowicie ma to być srebrny pierścionek z rubinem (ewentualnie czerwoną cyrkonią) i otoczony niebieskimi cyrkoniami lub odwrotnie czerwone cyrkonie na otoczce a niebieska w środku(byle nie za dużo tego). Czemu tak se wymyślam?? Ponieważ moja dziewczyna uwielbia kolor czerwony i ma niebieskie oczy więc chce żeby zarówno pasował jak i się jej spodobał.

I teraz pytanie:
Czy widziały panie gdzieś taki pierścionek z podobnym motywem??
I jak myślicie czy zestawienie takich kolorów jest dobre?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

I przepraszam jeżeli w złym dziale zamieściłem.
appolo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 12:16   #2
Astra
Rozeznanie

Dot.: Pierścionek

Cytat:
Napisane przez appolo Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie

Chciałbym kupić swojej dziewczynie w prezencie pierścionek (nie zaręczyny) tylko taki prezencik bez okazyjny i nawet sobie mniej więcej wyobraziłem jak powinien wyglądać tylko gorzej ze znalezieniem. Przejrzałem sporo stronek i nie znalazłem pierścionka z takim motywem jaki chce. A mianowicie ma to być srebrny pierścionek z rubinem (ewentualnie czerwoną cyrkonią) i otoczony niebieskimi cyrkoniami lub odwrotnie czerwone cyrkonie na otoczce a niebieska w środku(byle nie za dużo tego). Czemu tak se wymyślam?? Ponieważ moja dziewczyna uwielbia kolor czerwony i ma niebieskie oczy więc chce żeby zarówno pasował jak i się jej spodobał.

I teraz pytanie:
Czy widziały panie gdzieś taki pierścionek z podobnym motywem??
I jak myślicie czy zestawienie takich kolorów jest dobre?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

I przepraszam jeżeli w złym dziale zamieściłem.
Hmmm Pracowalam u jubilera i powiem szczerze ze nie spotkałam sie z pierscionkiem w srebrze,ktory mialby kamienie w kolorach o ktorych piszesz Przyznam ze jak dla mnie to zestawienie kolorystyczne kamieni troszke nietypowe Wiem ,ma byc wyjatkowy Mozesz u jubilera poprosic aby skontaktowal sie ze swoim dostawca srebra i dowiedzial sie czy w swojej ofercie ma taki pierscionek Musisz znac dokladny rozmiar palca Nie kupuj nic na oko!! Do nas wielu klientow przychodzilo z nietypowymi "pomyslami" Wszystko zapisywalismy a potem kiedy dostawca sie zjawial, wybieralismy to co klienci chcieli Jesli trafisz na porzadnego jubilera lub sklep,ktoremu zalezy na kliencie to nie bedzie problemu Zycze powodzenia w poszukiwaniach Mam nadzieje ze troszeczke pomoglam,warto sprobować

Astra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 12:24   #3
agness86
Zakorzenienie

Coś takiego?
http://www.sklepjubilerski.com/sklep...89beedc8ec44e9

Albo takiego
http://www.sklepjubilerski.com/sklep...89beedc8ec44e9

Napisz maila i spytaj czy można by wymienić białe cyrkonie na czerwone. Często taka usługa występuje

I już

Edytowane przez agness86
Czas edycji: 2008-01-08 o 12:31 Powód: poprawka
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 12:33   #4
appolo
Przyczajenie

Dzięki za pomoc
Co do rozmiaru to potajemnie wezme jeden z jej pierścionków i zmierze sufmiarką
agness86 bardzo ładny pierścionek i chyba posłucham się porady
Stary 2008-01-08, 12:52   #5
Emilkaa
Zadomowienie

najlepiej to przejsc sie do jubileratam naprawde super doradzajapoza tym jak cos to mozesz im powiedziec jaki ciebie interesuje i czy go maja albo czy spodziewaja sie miec
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 13:14   #6
appolo
Przyczajenie

Jeszcze jedno pytanko
Jak myślicie czy to odpowiedni prezent?
bo jeszcze się zastanawiałem nad branzoletką lub naszyjnikiem, ale doszedłem do wniosku, że mała i wcale nie aż tak kosmicznie droga błyskotka w połączeniu z dobrą kolorystyką może ucieszyć kobietę tym bardziej, że to ma być niespodzianka
Stary 2008-01-08, 13:21   #7
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Jeszcze jedno pytanko
Jak myślicie czy to odpowiedni prezent?
bo jeszcze się zastanawiałem nad branzoletką lub naszyjnikiem, ale doszedłem do wniosku, że mała i wcale nie aż tak kosmicznie droga błyskotka w połączeniu z dobrą kolorystyką może ucieszyć kobietę tym bardziej, że to ma być niespodzianka
ja własnego tż o pierścionek wręcz męczyłam nie miał wyjścia musiał kupić
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 13:24   #8
Vivienne
... choć nie Westwood

Uważam, że pierścionek to bardzo dobry prezent, pod warunkiem, że znasz rozmiar. Mój TŻ kupił mi za duży i teraz rzadko go noszę, a żałuje bardzo, bo jest śliczny

Hm, a jeśli chodzi o tą kolorystykę... to przyznam szczerze, że nie sądzę by połączenie czerwonego i niebieskiego było takie ładne. Oczywiście to tylko moja opinia i możesz się z nią nie zgadzać

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 13:26   #9
pejtoon
Zakorzenienie

Ja by6m się bardzo ucieszyła Pierścionek fajna sprawa, tym bardziej w odcieniach które lubie
och .. żeby mój TŻ mogl wpaść na taki pomysł

KRAINA PAPIERU - zapraszam !
pejtoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 13:50   #10
appolo
Przyczajenie

Odpowiedzieli mi ze sklepu jubilerskiego, że koszt dodatkowy wymiany cyrkoni to 20 zł czyli nie jakiś majątek
i teraz się zastanawiam znowu czy główny motyw w środku ma być czerwony a niebieski dookoła czy odwrotnie... (hmmm ulubiony kolor w środku a oczy na zewnątrz, czy oczy w centrum a ulubiony kolor jako otoczka)
jak myślicie?

btw.
życzę powodzenia w podświadomym przekonaniu swoich facetów do prezentów
ja akurat sam na ten pomysł wpadłem:P
Stary 2008-01-08, 13:55   #11
chilanes
Zakorzenienie

Nie powinno się kupować kobiecie/dziewczynie pierścionka, jeśli nie jest on zaręczynowty, lub wsześniej od Ciebie zareczynowego nie otrzymała.
Pierwszym pierscionkiem, jaki jej kupisz powinien być pierścionek właśnie zaręczynowy.

Niby przesąd, ale wśród moich znajomych jest on stosowany Te które przyjely pierścionki-prezenty rozstały się po pewnym czasie ze swoimi partnerami.

Poza tym jest tyle pięknej biżuterii - bransoletki, łańcuszki, kolczyki, kolie, korale, przywieszki, broszki - że naprawdę mozna wybrać coś innego niż akurat pierścionek.

Ja osobiście nie przyjełabym takowego prezentu, jesli nie wiązał by się z "wyjdziesz za mnie"

PS : Mieszanie czerwonych+niebieskich będzie wygladać dla mnie dziwnie i z lekka bazarkowo Jeśli już mieszane, to z przezroczystymi-białymi, a nie dwa ostre, przeciwstawne kolory razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 14:00   #12
Monishia^^
Raczkowanie

Też chcę takiego faceta :P Ja tam nigdy czegoś takiego bym nie dostała
A co to kolorów to chyba wszystko jedno, ale swój ulubiony kolor wolałabym jednak w środku ;]

Do pocałunków potrzebny jej był ktoś, z kim lubiła rozmawiać, kto ją zastanawiał i niepokoił, kto był dobry do kłótni na temat rzeczy ważnych, ktoś komu nie było obojętne, jak żyć, i kto potrafił z nią o tym rozmawiać (...)

Monishia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 14:04   #13
appolo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie powinno się kupować kobiecie/dziewczynie pierścionka, jeśli nie jest on zaręczynowty, lub wsześniej od Ciebie zareczynowego nie otrzymała.
Pierwszym pierscionkiem, jaki jej kupisz powinien być pierścionek właśnie zaręczynowy.
a co sądzą inne panie na powyższy temat?? I czy lepiej ewentualnie dostosować pierścionek żeby pasował tylko ewentualnie do oczu lub był z ulubionym kolorem czy pomieszanie tego?
Stary 2008-01-08, 14:07   #14
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja jestem tylko za ulubionym kolorem

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 14:18   #15
Bridget
Zakorzenienie

Ja lubię małe, skromne pierścionki, najlepiej jednokolorowe

wydaje mi się, że pomieszanie czerwonego z niebieskim może być takie se
ale co kto lubi.

a o tym, że nie należy kupować pierścionka przed tym zaręczynowym to nigdy nie słyszałam, ale brzmi to dla mnie jak zabobon

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 14:23   #16
appolo
Przyczajenie

w zabobony nie wierze :P (z drugiej strony czy wypada)
a moze pomieszanie tych kolorów w jeden np. taka barwa jak ametyst i znalazłem taki pierścionek

http://www.jubiler-sklep.pl/product_...roducts_id=341

jak się podoba??
no i ciagle mi ten rubinowy chodzi po głowie :P
Stary 2008-01-08, 14:52   #17
Lara-21
Wtajemniczenie

Hmmm nie słyszałam nigdy o czym takim,że pierwszy ofiarowany pierscionek powinien byc zareczynowy
chociaz dostalam w swoim zyciu 2 pierscionki,od chlopaka i przyjaciólki i zarowno zwiazek jak i przyjaźń sie rozpadły
Ale nie wierzmy w przesady i zabobony

wg mnie to fajny prezent,kolor oczu i ulubiony kolor,to miłe...tylko wg mnie te dwa kolory niezbyt do siebie pasuja...
Pierścionek z ametystem to dobry pomysł,tylko kształt oczka mi sie nie bardzo podoba.Zdecydowanie ładniejsze są te wklejone przez agness86
Lara-21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 15:00   #18
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a co sądzą inne panie na powyższy temat?? I czy lepiej ewentualnie dostosować pierścionek żeby pasował tylko ewentualnie do oczu lub był z ulubionym kolorem czy pomieszanie tego?
Ja tez jestem tego zdania.
Ale nie z powodu przesadu.
Jeszcze dziewczyna pomysli ze sie jej oswiadczasz, a tu wcale nie, moze to prowadzic do niezrecznych sytuacji.
Jestem przeciw.
No i zestawienie kolorow... yhhh... delikatnie mowiac nietypowe...ale coz jesli dziewczyna lubi takie zestawienia to czemu nie. Ja np. nie wyobrazam sobie takiego zestawienia.
I jesli juz to wybieralabym kolor oczek (skoro musza byc jakiegos koloru) pod kolor w jaki sie najczesciej ubiera - zeby pierscionek pasowal Bo jeszcze o wybieraniu pod kolor oczu nie slyszlam
To na tyle
Stary 2008-01-08, 15:05   #19
kath28
Przyczajenie

Zabobon czy nie ja wierze że nie powinno się dawać pierścionka o ile nie jest on zaręczynowy.
W mojej rodzinie ten przesąd jest stosowany, ale zrobisz jak uważasz ja bym postawiła na zawieszke do łańcuszka

a czerwony z niebieskim moim zdaniem nie bardzo lepiej jakieś inne zestawienie, zresztą wszystko zależy od wzoru.
kath28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 15:16   #20
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Niby przesąd, ale wśród moich znajomych jest on stosowany Te które przyjely pierścionki-prezenty rozstały się po pewnym czasie ze swoimi partnerami.

Poza tym jest tyle pięknej biżuterii - bransoletki, łańcuszki, kolczyki, kolie, korale, przywieszki, broszki - że naprawdę mozna wybrać coś innego niż akurat pierścionek.

Ja osobiście nie przyjełabym takowego prezentu, jesli nie wiązał by się z "wyjdziesz za mnie"

PS : Mieszanie czerwonych+niebieskich będzie wygladać dla mnie dziwnie i z lekka bazarkowo Jeśli już mieszane, to z przezroczystymi-białymi, a nie dwa ostre, przeciwstawne kolory razem
Widać coś musi być w tym zabobonie Bo TŻ ileś lat temu dał mi pierścionek i... rozstaliśmy się na 1,5 roku. Kiedy zgubiłam pierścionek - wróciliśmy do siebie Następny był już zaręczynowy. Oczywiście dziś na palcach w parze z obrączką
Wierzyć czy nie, dziwna sprawa...
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-08, 15:31   #21
chilanes
Zakorzenienie

Nikomu nie każę wierzyć lub nie wierzyć

Mama, babcia, dziadek, taka ofiarować pierścionek może, ale chłopak nie powinien. Zabobon zabobonem, w bajki nie wierzę, ale to nie o to tylko mi chodziło. Otóż dla mnie pierścionek (w szczególności taki, który by mi sie spodobał) to trudna sprawa. I chciałabym widząc jako "prezent" pierścionek, by oznaczał on coś wielkiego, takiego właśnie, jak prośba o rękę.

Na prezent wg mnie można dostać akurat co innego.

Ale co do tych kolorków to naprawdę się zastanów, bo połączenie niebieskiego i czerwieni może nie wyjść zbyt ciekawie
lepiej zdecydować się na 1 kolor, lub ewentualnie w połączeniu z jakimś stonowanym
Stary 2008-01-08, 16:35   #22
asia^^
Zadomowienie

Nigdy nie słyszałam o takim przesądzie Dostałam od mojego chłopaka kilka pierścionków, a nie jesteśmy zaręczeni

Wiadomo , że każdy ma inny gust, ale połączenie czerwonego z niebieskim wcale mi się nie podoba...
asia^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości