|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pierścionek
Witam wszystkie panie
![]() Chciałbym kupić swojej dziewczynie w prezencie pierścionek (nie zaręczyny) tylko taki prezencik bez okazyjny i nawet sobie mniej więcej wyobraziłem jak powinien wyglądać tylko gorzej ze znalezieniem. Przejrzałem sporo stronek i nie znalazłem pierścionka z takim motywem jaki chce. A mianowicie ma to być srebrny pierścionek z rubinem (ewentualnie czerwoną cyrkonią) i otoczony niebieskimi cyrkoniami lub odwrotnie czerwone cyrkonie na otoczce a niebieska w środku(byle nie za dużo tego). Czemu tak se wymyślam?? Ponieważ moja dziewczyna uwielbia kolor czerwony i ma niebieskie oczy więc chce żeby zarówno pasował jak i się jej spodobał. I teraz pytanie: Czy widziały panie gdzieś taki pierścionek z podobnym motywem?? I jak myślicie czy zestawienie takich kolorów jest dobre? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() I przepraszam jeżeli w złym dziale zamieściłem. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierścionek
Cytat:
Wiem ,ma byc wyjatkowy Mozesz u jubilera poprosic aby skontaktowal sie ze swoim dostawca srebra i dowiedzial sie czy w swojej ofercie ma taki pierscionek Musisz znac dokladny rozmiar palca Nie kupuj nic na oko!! Do nas wielu klientow przychodzilo z nietypowymi "pomyslami" Wszystko zapisywalismy a potem kiedy dostawca sie zjawial, wybieralismy to co klienci chcieli Jesli trafisz na porzadnego jubilera lub sklep,ktoremu zalezy na kliencie to nie bedzie problemu Zycze powodzenia w poszukiwaniach
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego?
http://www.sklepjubilerski.com/sklep...89beedc8ec44e9 Albo takiego ![]() http://www.sklepjubilerski.com/sklep...89beedc8ec44e9 Napisz maila i spytaj czy można by wymienić białe cyrkonie na czerwone. Często taka usługa występuje
I już ![]() Edytowane przez agness86 Czas edycji: 2008-01-08 o 12:31 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za pomoc
![]() Co do rozmiaru to potajemnie wezme jeden z jej pierścionków i zmierze sufmiarką ![]() agness86 bardzo ładny pierścionek i chyba posłucham się porady
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
najlepiej to przejsc sie do jubilera
tam naprawde super doradzaja poza tym jak cos to mozesz im powiedziec jaki ciebie interesuje i czy go maja albo czy spodziewaja sie miec
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze jedno pytanko
![]() Jak myślicie czy to odpowiedni prezent? ![]() bo jeszcze się zastanawiałem nad branzoletką lub naszyjnikiem, ale doszedłem do wniosku, że mała i wcale nie aż tak kosmicznie droga błyskotka w połączeniu z dobrą kolorystyką może ucieszyć kobietę tym bardziej, że to ma być niespodzianka
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie miał wyjścia musiał kupić
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
... choć nie Westwood
|
Uważam, że pierścionek to bardzo dobry prezent, pod warunkiem, że znasz rozmiar. Mój TŻ kupił mi za duży i teraz rzadko go noszę, a żałuje bardzo, bo jest śliczny
![]() Hm, a jeśli chodzi o tą kolorystykę... to przyznam szczerze, że nie sądzę by połączenie czerwonego i niebieskiego było takie ładne. Oczywiście to tylko moja opinia i możesz się z nią nie zgadzać
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja by6m się bardzo ucieszyła
Pierścionek fajna sprawa, tym bardziej w odcieniach które lubie ![]() och .. żeby mój TŻ mogl wpaść na taki pomysł
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Odpowiedzieli mi ze sklepu jubilerskiego, że koszt dodatkowy wymiany cyrkoni to 20 zł czyli nie jakiś majątek
![]() i teraz się zastanawiam znowu czy główny motyw w środku ma być czerwony a niebieski dookoła czy odwrotnie... (hmmm ulubiony kolor w środku a oczy na zewnątrz, czy oczy w centrum a ulubiony kolor jako otoczka) jak myślicie? ![]() btw. życzę powodzenia w podświadomym przekonaniu swoich facetów do prezentów ![]() ja akurat sam na ten pomysł wpadłem:P |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Nie powinno się kupować kobiecie/dziewczynie pierścionka, jeśli nie jest on zaręczynowty, lub wsześniej od Ciebie zareczynowego nie otrzymała.
Pierwszym pierscionkiem, jaki jej kupisz powinien być pierścionek właśnie zaręczynowy. Niby przesąd, ale wśród moich znajomych jest on stosowany Te które przyjely pierścionki-prezenty rozstały się po pewnym czasie ze swoimi partnerami. Poza tym jest tyle pięknej biżuterii - bransoletki, łańcuszki, kolczyki, kolie, korale, przywieszki, broszki - że naprawdę mozna wybrać coś innego niż akurat pierścionek. Ja osobiście nie przyjełabym takowego prezentu, jesli nie wiązał by się z "wyjdziesz za mnie" ![]() PS : Mieszanie czerwonych+niebieskich będzie wygladać dla mnie dziwnie i z lekka bazarkowo Jeśli już mieszane, to z przezroczystymi-białymi, a nie dwa ostre, przeciwstawne kolory razem
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Też chcę takiego faceta :P Ja tam nigdy czegoś takiego bym nie dostała
A co to kolorów to chyba wszystko jedno, ale swój ulubiony kolor wolałabym jednak w środku ;]
Do pocałunków potrzebny jej był ktoś, z kim lubiła rozmawiać, kto ją zastanawiał i niepokoił, kto był dobry do kłótni na temat rzeczy ważnych, ktoś komu nie było obojętne, jak żyć, i kto potrafił z nią o tym rozmawiać (...) |
|
|
|
|
#13 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja jestem tylko za ulubionym kolorem
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię małe, skromne pierścionki, najlepiej jednokolorowe
![]() wydaje mi się, że pomieszanie czerwonego z niebieskim może być takie se ![]() ale co kto lubi. a o tym, że nie należy kupować pierścionka przed tym zaręczynowym to nigdy nie słyszałam, ale brzmi to dla mnie jak zabobon
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
w zabobony nie wierze :P (z drugiej strony czy wypada)
a moze pomieszanie tych kolorów w jeden np. taka barwa jak ametyst i znalazłem taki pierścionek ![]() http://www.jubiler-sklep.pl/product_...roducts_id=341 jak się podoba?? ![]() no i ciagle mi ten rubinowy chodzi po głowie :P |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm nie słyszałam nigdy o czym takim,że pierwszy ofiarowany pierscionek powinien byc zareczynowy
![]() chociaz dostalam w swoim zyciu 2 pierscionki,od chlopaka i przyjaciólki i zarowno zwiazek jak i przyjaźń sie rozpadły ![]() Ale nie wierzmy w przesady i zabobony ![]() wg mnie to fajny prezent,kolor oczu i ulubiony kolor,to miłe...tylko wg mnie te dwa kolory niezbyt do siebie pasuja... Pierścionek z ametystem to dobry pomysł,tylko kształt oczka mi sie nie bardzo podoba.Zdecydowanie ładniejsze są te wklejone przez agness86 |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie z powodu przesadu. Jeszcze dziewczyna pomysli ze sie jej oswiadczasz, a tu wcale nie, moze to prowadzic do niezrecznych sytuacji. Jestem przeciw. No i zestawienie kolorow... yhhh... delikatnie mowiac nietypowe...ale coz jesli dziewczyna lubi takie zestawienia to czemu nie. Ja np. nie wyobrazam sobie takiego zestawienia. I jesli juz to wybieralabym kolor oczek (skoro musza byc jakiegos koloru) pod kolor w jaki sie najczesciej ubiera - zeby pierscionek pasowal Bo jeszcze o wybieraniu pod kolor oczu nie slyszlam![]() To na tyle
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Zabobon czy nie ja wierze że nie powinno się dawać pierścionka o ile nie jest on zaręczynowy.
W mojej rodzinie ten przesąd jest stosowany, ale zrobisz jak uważasz ja bym postawiła na zawieszke do łańcuszka a czerwony z niebieskim |
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo TŻ ileś lat temu dał mi pierścionek i... rozstaliśmy się na 1,5 roku. Kiedy zgubiłam pierścionek - wróciliśmy do siebie Następny był już zaręczynowy. Oczywiście dziś na palcach w parze z obrączką Wierzyć czy nie, dziwna sprawa...
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Nikomu nie każę wierzyć lub nie wierzyć
![]() Mama, babcia, dziadek, taka ofiarować pierścionek może, ale chłopak nie powinien. Zabobon zabobonem, w bajki nie wierzę, ale to nie o to tylko mi chodziło. Otóż dla mnie pierścionek (w szczególności taki, który by mi sie spodobał) to trudna sprawa. I chciałabym widząc jako "prezent" pierścionek, by oznaczał on coś wielkiego, takiego właśnie, jak prośba o rękę. Na prezent wg mnie można dostać akurat co innego. Ale co do tych kolorków to naprawdę się zastanów, bo połączenie niebieskiego i czerwieni może nie wyjść zbyt ciekawie ![]() lepiej zdecydować się na 1 kolor, lub ewentualnie w połączeniu z jakimś stonowanym
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Nigdy nie słyszałam o takim przesądzie
Dostałam od mojego chłopaka kilka pierścionków, a nie jesteśmy zaręczeni ![]() Wiadomo , że każdy ma inny gust, ale połączenie czerwonego z niebieskim wcale mi się nie podoba... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Mozesz u jubilera poprosic aby skontaktowal sie ze swoim dostawca srebra i dowiedzial sie czy w swojej ofercie ma taki pierscionek Musisz znac dokladny rozmiar palca Nie kupuj nic na oko!! Do nas wielu klientow przychodzilo z nietypowymi "pomyslami" Wszystko zapisywalismy a potem kiedy dostawca sie zjawial, wybieralismy to co klienci chcieli Jesli trafisz na porzadnego jubilera lub sklep,ktoremu zalezy na kliencie to nie bedzie problemu Zycze powodzenia w poszukiwaniach