| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-08-30, 08:11 | #1 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: stepy akermanskie :) 
					Wiadomości: 1 595
				 | rodzynkowiec...
			
			poszukuje sprawdzonego przepisu na to wlasnie ciasto...!! najlepiej z opisem jak  i co robic po kolei...!
		
		 | 
|     |   | 
|  2005-08-30, 14:31 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2002-03 
					Wiadomości: 7 624
				 | 
				
				
				Dot.: rodzynkowiec...
				
			 
			
			ja go zrobiłam po swojemu, a w smaku był jak kazdy ktory jadałam, zresztą... upiekłam go po naszym weselu jak mąz wracał do pracy zeby poczestować współpracowników, bo szykowali mu jakis prezent. Zamówilismy 2 torty i ja upiekłam rodzynkowca w mojej wersji. Co poszło pierwsze??? -Rodzynkowiec!!!  no ale do rzeczy, na noc namoczyłam rodzynki w spirytusie i rumie. Upiekłam kakaowy biszkopt, przekroiłam go na pól i przesmarowałam kremem czekoladowym dr`oetkera- w wersji bez masła, jest lepsza-zostawiłam troche masy na wierzch. Posmarowałam nią ciasto zeby rodzynki miały lepszą "przyczepność", po wierzchu rozłozyłam rodzynki i polałam gęstą polewą kakaową (jesli gotowa,np dr.oetkera to trzeba ze 3 opakowania) posypałam wiorkami i już. | 
|     |   | 
|  2005-08-31, 11:44 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-05 
					Wiadomości: 29
				 | 
				
				
				Dot.: rodzynkowiec...
				
			 
			
			bardzo prosze     ciasto biszkoptowe: 6 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia białka ubić na sztywną pianę. ubijając dodać cukier i żółtka. na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. upiec. masa budyniowa : 2,5 szklanki mleka, 4 łyżki cukru, 2 budynie czekoladowe, kostka margaryny na mleku ugotować budynie z cukrem i odstawić do wystygnięcia. zimny budyń utrzeć z margaryną masa czekoladowa z rodzynkami: 40 dag rodzynek, 250 ml spirytusu lub rumu (ja daje rum), tabliczka mlecznej czekolady, tabliczka gorzkiej czekolady, pół kostki masła rodzynki zalać alkoholem i odstawić na 12 godzin, potem odsączyć alkohol zachować, rozgrzać masło rozpuścić w nim 2 czekolady, dodać odsączone rodzynki i połowę alkoholu. wymieszać. wystudzony biszkopt przekroić. pierwszy posmarować dżemem z czarnych porzeczek i wyłożyć połową masy budyniowej. położyć drugi biszkopt, skropić go resztą alkoholu i wyłożyć resztę masy budyniowej. na wierzch wyłożyć całkowicie wystudzoną masę z rodzynkami | 
|     |   | 
|  2008-03-20, 16:22 | #4 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-02 
					Wiadomości: 7
				 | 
				
				
				Dot.: rodzynkowiec...
				
			 
			
			Oto moj sprawdzony!!!! Składniki 
 
 | 
|     |   | 
|  2008-03-20, 23:15 | #5 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-05 Lokalizacja: z kosmosu 
					Wiadomości: 1 561
				 | 
				
				
				Dot.: rodzynkowiec...
				
			 
			
			może i ja się skuszę    
				__________________ Na pochyłe drzewo każda koza skacze   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 
 
 
 
	| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.
 
                



 
  
 
