![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
racja mamy![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: racja mamy
15 lat teraz maluja sie juz 12-13 latki.Uwazam ze powinnas uzywac podkladu i robic lekki makijaz oczu i ust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mi też nie było wolno w tym wieku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Zawsze mnie to intrygowało co takie zabraniające mamy chcą tym osiągnąć.
Przecież nie zrobisz nikomu krzywdy tuszem na rzęsach i dyskretnym makijazem ![]() Pamietam w gimnazjum, w mojej klasie była dziewczyna,ktorej mama tez zabraniała i co?? Przychodziła wczesniej i malowała się w szkolnej toalecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zasmucona, nie przejmuj się mamą - one już tak mają ![]() Maluj rzęski delikatnie... używaj błyszczyka po wyjściu z domu ![]() Jednak jesteś jeszcze młoda więc rozumiem Twoją mamę - co z tego, że malują się trzynastki - kto powiedział, że wygląda to dobrze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pewnie Twoja mama myśli, że zniszczy Ci się od tego cera, albo że chcesz przez makijaż wydawać się starsza. Obawia się, że zaczną się Tobą interesować starsi chłopcy, a to niesie ze sobą pewne niebezpieczeństwo. Nie wiem jakie jeszcze mogą być powody bo ja się w tym wieku malowałam już bardzo mocno (ba szczęście teraz mi przeszło
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi!!!! nie myslalam ze tak szybko mi odpowiecie! chcialabym delikatny makijaz sobie rabic nic wielkiego bo nie ot to chodzi po prostu chcialabym ukryc minusy cery i twarzy aby ladniej wygladac....... wiecie o co chodzi DZIEKI ZA WSPARCIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na początek spróbuj korektor i puder sypki, ewentualnie jakiś krem tonujący dostępny w aptece, żeby mama miała pewność, że jest przebadany dermatologicznie i na pewno Ci nie zaszkodzi ogólnie spróbuj ją zabrać do apteki i tam pani farmaceutka na pewno ją przekona, że apteczne firmy mają kosmetyki przeznaczone specjalnie do młodej cery i mogą jej tylko pomóc apteczne firmy też mają kosmetyki kolorowe (korektory, podkłady, pudry, cienie, itp.) szkoda tylko, że w starszej siostrze nie masz w tej kwestii wsparcia - mogłaby Ci doradzić, wstawić się za Ciebie u mamy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ale jeszcze ci cos powiem.Ja nie mam klopoty z moja mama xD i nie miałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
hm?
Cytat:
![]() ja w wieku 14 lat już się malowałam (podkład obowiązkowo, ale nie dlatego że taki kaprys, tylko miałam i dalej mam duże problemy z trądzikiem i bliznami... uważam, że jeśli masz w miarę ładną cerę to nie musisz jej katować podkładem ![]() ![]() moja mama niby była przeciwna, ale nie robiła problemów ![]() a co do Twojej mamy, uwazam ze najlepiej byloby ją zaciągnąć do apteki czy dermatologa, który wyjaśni jej, że niektóre podkłady leczą krosty itp. a tusz nie zaszkodzi ![]() powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jesteś jeszcze bardzo młoda
![]() Nie zawracaj sobie głowy malowaniem o ile nie masz wiele do ukrycia. Na wszystko w życiu przychodzi właściwy moment. Teraz chcesz czuć się bardziej poważna i dorosła malując się - a za kilkanaście lat będziesz się... hmmm... odmładzać ![]() Myślę, że mamy nie przekonasz... ale jesli będziesz lekko, subtelnie malować rzęsy i stosować jakiś transparentny i dyskretny błyszczyk mama nie będzie protestować ![]() Pamiętaj nic na siłę... Pozrdawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Może delikatna brązowa maskara i jakiś owocowy błyszczyk? Nie będzie to wyglądać wyzywająco, tylko ładnie. Dziewczyny dobrze to argumentują i wydaje mi się, że w takiej wersji make-up powinien być ok.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasmucona pisze, ze chce delikatny makijaż, nic wielkiego, bo to nie o to chodzi. Oddzielnie już pisze, że po prostu chce ukryć minusy cery, tylko nie oddzieliła tych wypowiedzi przecinkiem.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Może porozmawiaj z mamą na ten temat, dowiedz się co dokładnie ma przeciwko malowaniu się w młodym wieku i przygotuj oczywiście argumenty, które skłoniłyby ją do zmiany zdania.. jeśli uważa, że to niszczy cerę uświadom ją, że istniejące teraz kosmetyki nie są szkodliwe itd.... Poza tym na pewno Twoje rówieśnice też się malują, a Ty nie chciałabyś być 'inna" może to bardziej przemówi do Twojej mamy ..
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
eee tam sie mamą i zazdrosną siostrą przejmujesz, która pewnie mówi tak specjalnie ( jest w zmowie z mamą) gdyz boi sie ze pierwsza za mąz wyjdziesz
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja w Twoim wieku tez sie nie malowalam a jesli juz - to baaardzo delikatnie
![]() ![]() A mama sie z czasem przywyczai ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
CZESC KOBIETKI TO ZNOWU JA! bylam z mama biegac dzieki za wszystkie rady, bede starac sie stawiac przecinki zeby nie bylo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
hej
ja wlasnie w twoim wieku zaczelam przygode z makijazem ,najpierw troche tuszu,rozu na policzki ,kredka do oczu i bezbarwny blyszczyk o tym ze istneje takie cos jak podklad dowiedzialam sie dopiero jak mialam 17 lat hehe ![]() ![]() ![]() powinnas poromazwiac z mama tak od serca,ze odrobina makijazu nie zaszkodzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
no wiec tak tata to tam nic nie da bo stanie po stronie mamy wiec wiecie to nic nie da............ najlepsze w tym wszystkim jest to ze moge sobie zrobic na wakacje tipsy(postaram sie zeby miec je na stale) a malowac mi sie nie pozwala wiec co tu jest grane???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Hn, jestem niewiele starsza, a w Twoim wieku nie miałam takiego problemu z rodzicielką, ale wiem, o co jej chodzi. Dla niej jesteś dzieckiem i dlatego nie pozwala Ci się malować. Jeśli chcesz, by wyraziła zgodę, musisz jej pokazać, że ejsteś na tyle dojrzała, by wiedzieć, jak to robić. Desperacją, płaczem i krzykiem nic nie osiągniesz, bo tak udowadniasz brak dojrzałości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
mowie wam to jest niezle poplatane..... bo mja mama raz na cos sie zgodzi a na cos drugie nie...... np...... teraz jak wychodze z chlopakiem gdzies to o 18 30 najpozniej mam byc w domu nie moge sie czesto z nim widywac nie pozwala mi czesto wychodzic z domu nie moge nigdzie z nim pojechac samochodem i nie moge isc do niego...... nic niemoge ja wedle jej mam byc ciagle w domu no ale przeciez jak mi sie czasemnudzi to co??? to mama kaze mi powiedziec komus kto sie chce ze mna widziec cos co jest nieprawda ona w mlodosci czesto wychodzila itd a mi zabrania moja siostra nigdzie nie wychodzi ciagle siedzi w pokoju i gra na gitarze i ma wszystkich w tylku zeby brzydko nie powiedziec........ona ma tez mnie gdzies...... przychodzi wtedy moja siostra kiedy cos potzrebuje a jak jej nie dam to leci z tym do mamy i ona na mnie pozniej krzyczy a monika w marcu konczy 18lat a zachowuje sie gorzejniz ja......... idzie sie po prostu zalamac nerwowo mowie wam...........
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.