![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ślub z rozwodnikiem
wiem że podobny wątek już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Rozumiem że wypada zorganizować wesele i być w białej sukni na ślubie cywilnym. Zastanawiam się jednak jak ślub odbiera rodzina rozwodnika... Czy goście chętnie korzystają z zaproszenia, czy nie ma komentarzy, czy jest błogosławieństwo, czy rozwodnik nie dostaje życzeń typu "oby to był Twój ostatni ślub".... Jeśli któraś z was już ma to za sobą to proszę o odpowiedz. Z góry pozdrawiam i dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ślub z rozwodnikiem
Hexa byłam na takim ślubie i nie różnił się on niczym od ślubu panny i kawalera
![]() Nie było natomiast błogosławieństwa, ale taki był ich wybór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Taki zbieg okoliczności, że dwóch moich kuzynów (którzy są dla siebie braćmi) poślubiło rozwódki z dziećmi.
Pierwszy miał ślub cywilny i kościelny, Panna Młoda miała białą suknie, a wesele jak najbardziej było huczne i do samego rana. Drugi kuzyn ślubował tylko w USC i zrobił małą rodzinną imprezkę. Bliscy Panny Młodej cieszyli się, że dostała kolejną szanse na zbudowanie prawdziwej, szczęśliwej rodziny. Natomiast rodzice Pana Młodego czasem coś pod nosem mruknęli, ale tylko ze względu na fakt posiadania przez żony dzieci z innych małżeństw. Goście jak najbardziej chętni byli na przyjście na oba śluby co pokazali swoją frekwencją w dniu ślubu. Życzenia padały standardowe: "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia itp" każdy traktował ich jakby po raz pierwszy stawali na ślubnym kobiercu nie zważając na to jaką kto miał przeszłość, bo przecież to nie jest w tym momencie najważniejsze. Liczy się szczęście obojga zakochanym, w końcu każdy ma prawo do miłości bez względu na fakt, że jest się rozwodnikiem, wdowcem czy osobą innego wyznania itp. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki śliczne za odzew. Trochę mnie uspokoiłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
bedzie dobrze
![]() ![]() gratuluje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
też wychodzę za rozwodnika
![]() jednakże nie będzie ani wesela ani białej sukni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tylko, że ja jestem inna :P i robię wszystko na opak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
z pewnością tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja nie wyobrażam sobie Panny młodej w USC w białej sukni, wogóle te białe sukienki sa moim zdaniem strasznie tandetne, no ale w sumie guzik mi do tego..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() No cóż mnie to czeka tylko w drugą stronę-czyli ja jestem po rozwodzie a ślubujemy 19 lipca 2008 ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiedzę w tym nic niestosownego, nie obawiam się żadnych komentarzy, w końcu rodzina Tża mnie zna, akceptuje i jest za naszym związkiem. Na weselu będą przyjaciele i najblizsza rodzina, Ci których uznajemy za przyjaciół więc nie sądzę aby nam źle życzyli ![]() Już się nie moge doczekać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dorinka30 - ja też wystąpię na własnym ślubie w czerwonej sukience
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
dorinka30 No faktycznie brzmi to wszystko nieźle. Pewnie za bardzo się tym wszystkim przejmuję.....
Życzę dużo szczęścia, choć myślę że już je znalazłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
O! Widzę, że nie tylko ja jestem taka odważna
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Eeee dziewczyny wszystko będzie dobrze, nie ma co się źle nakręcać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewczyny,
ja równiez biore w tym roku ślub (06.09.2008)... z rozwodnikiem! Myslę, że nie ma sie czego obawiać, ze strony znajmych i rodziny osoby rowiedzionej. Po za tym to z Nim i tylko z Nim bierze sie slub a nie z rodzina czy znajomymi, wiec jesli tylko czujecie ze z jego strony jest wyszstko ok - TO NIE MA SIE CZYM MARTWIC ![]() Najwazniejsze, ze to bedzie wasz/nasz (w moim przypadku) dzien i liczycie sie tylko Wy i wasze szczescie ![]() Buziaki dla wszystkich rozwodników i rozwódek biorących ponownie slub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja też pozdrawiam, i życzę powodzenia..
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Aniu, ślub będziesz miała tylko cywilny, tak? Bo błogosławieństwo de facto powinno się dostawać przy ślubie kościelnym. Choć przy cywilnych też już się spotkałam z błogosławieństwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Błogosławieństwo wcale nie musi przybierać formy na ogół praktykowanej. Wasi rodzice mogą Was ucałować, pożyczyć wszystkiego najlepszego i już. U nas tak będzie z pewnych powodów a mamy ślub konkordatowy.
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ślub będzie tylko cywilny, bo nie mam unieważnienia małżeństwa. Jeśli o mnie chodzi to wcale nie robiłabym ceregieli z błogosławieństwem ale przyszła teściowa stwierdziła, że i tak nas pobłogosławi (mam nadzieję, że nie wymyśli sobie jeszcze zagrania serdecznej matki przez kapelę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie.. nie jestem pewna.. moi rodzice pewnie nie przyjdą. Mój narzeczony jest rozwiedziony.
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
dziewczynki czy któraś barała jeszcze ślubz rozwodnikiem i jak to u was wyglądało..podciągam wątek,.. i o jaka jest różnica wieku pomiędzy wami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
dokładnie... mam nadzieję, że jednak się przełamią.
Bo przecież ciumku, to jest TWÓJ ślub - najważniejszy dzień dla ich córki. I powinni przyjść tam dla Ciebie, nie dla Twojego narzeczonego, ale dla Ciebie i żadne takie argumenty że On jest po rozwodzie nie mają tu sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
juz sie nikt nie wypowie... dziewczynki no prosze was...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
ja strasznie długo a raczej my baliśmy sie jak moja mama zareaguje na fakt że moje Kochanie
![]() chciałam by zobaczyła jaki dobry z niego chłopak a to że mu wczesniej nie wyszło przeciez to nikogo nie przekreśla w drodze do szcześcia ![]() a teraz nawet polubiła jego córeczki nawet nie bedzie problemu ze ślubem bo ja nie chodzę do kościoła a to że nie bedzie slubu z białą suknią z welonem?? nigdy nie chciałam takiego przepychu i wydawania mnóstwo kasy na to... rozumiem ślub ma sie raz w życiu ale my szykujemy skromny obiad po ślubie a za kasę co byśmy przeznaczyli na wesele mamy zamiar wpłacić na kupno mieszkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
natka294 - u nas jest różnica (rocznikowo) 6 lat
![]() w praktyce 5 i 3m-ce (mój Mąż urodził się w listopadzie 1975, a ja w lutym 1981) ![]() jesteśmy już prawie 7m-cy po ślubie ![]() ![]() ![]() ślub był dokładnie taki jak chcieliśmy ![]() jeszcze 2-3 tyg. przed uroczystością zastanawialiśmy się nad obiadem(w domu) dla najbliższych(ale ja nie znoszę rodzinnych spędów wszelkiej maści) ![]() i chociaż moja Mama i świadkowa trochę protestowały - to obyło się i bez obiadu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Mój Tż też jest rozwodnikiem, miedzy nami jest 20 lat różnicy. Nasi rodzice nie robią problemu, obawiam się bardziej o dalszą rodzinę. Wymarzyłam sobie piekny ślub w białej sukni i wesele w pałacu. I tak będzie. Ale i tak boję się, że rodzinie się to nie spodoba... takie huczne wesele i w ogóle...
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ważne, żebyście WY byli szczęśliwi i żeby ten dzień był spełnieniem Waszych marzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to i głupie obawy, ale ja bym chciała żeby ten dzień był udany i żeby wszyscy się dobrze bawili...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.