Ślub z rozwodnikiem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-17, 19:41   #1
Hexaa
Przyczajenie

Ślub z rozwodnikiem

wiem że podobny wątek już był, ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Rozumiem że wypada zorganizować wesele i być w białej sukni na ślubie cywilnym. Zastanawiam się jednak jak ślub odbiera rodzina rozwodnika... Czy goście chętnie korzystają z zaproszenia, czy nie ma komentarzy, czy jest błogosławieństwo, czy rozwodnik nie dostaje życzeń typu "oby to był Twój ostatni ślub".... Jeśli któraś z was już ma to za sobą to proszę o odpowiedz. Z góry pozdrawiam i dziękuję
Hexaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 19:57   #2
soffera
Zadomowienie

Dot.: Ślub z rozwodnikiem

Hexa byłam na takim ślubie i nie różnił się on niczym od ślubu panny i kawalera Były szczere życzenia, wszyscy goście zaproszeni się zjawili, co więcej rodzina rozwodnika bardzo się cieszyła z ponownego ślubu bo był to dla nich znak że się mu bardzo dobrze układa. Nie było żadnych niestosownych komentarzy etc.
Nie było natomiast błogosławieństwa, ale taki był ich wybór.
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-17, 21:13   #3
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Taki zbieg okoliczności, że dwóch moich kuzynów (którzy są dla siebie braćmi) poślubiło rozwódki z dziećmi.
Pierwszy miał ślub cywilny i kościelny, Panna Młoda miała białą suknie, a wesele jak najbardziej było huczne i do samego rana.
Drugi kuzyn ślubował tylko w USC i zrobił małą rodzinną imprezkę.
Bliscy Panny Młodej cieszyli się, że dostała kolejną szanse na zbudowanie prawdziwej, szczęśliwej rodziny. Natomiast rodzice Pana Młodego czasem coś pod nosem mruknęli, ale tylko ze względu na fakt posiadania przez żony dzieci z innych małżeństw.
Goście jak najbardziej chętni byli na przyjście na oba śluby co pokazali swoją frekwencją w dniu ślubu. Życzenia padały standardowe: "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia itp" każdy traktował ich jakby po raz pierwszy stawali na ślubnym kobiercu nie zważając na to jaką kto miał przeszłość, bo przecież to nie jest w tym momencie najważniejsze. Liczy się szczęście obojga zakochanym, w końcu każdy ma prawo do miłości bez względu na fakt, że jest się rozwodnikiem, wdowcem czy osobą innego wyznania itp.
Stary 2008-02-18, 20:22   #4
Hexaa
Przyczajenie

Dzięki śliczne za odzew. Trochę mnie uspokoiłyście
Stary 2008-02-21, 21:28   #5
pepsicon
Przyczajenie

bedzie dobrze mnie tez to czeka i jestem pewna, ze kazdy zachowa sie taktownie; w koncu to nasi najblizsi

gratuluje!
pepsicon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 07:52   #6
AgusiaGda
Raczkowanie

też wychodzę za rozwodnika
jednakże nie będzie ani wesela ani białej sukni ale to mój wybór nigdy nie chciałam mieć ani tego ani tego a dodatkowo cieszę się, że mam wymówkę żeby nie brać ślubu kościelnego (bo mój TZ już nie może)

tylko, że ja jestem inna :P i robię wszystko na opak (inaczej niż ogół - taka ze mnie przekora)
AgusiaGda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 21:20   #7
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiaGda Pokaż wiadomość

tylko, że ja jestem inna :P i robię wszystko na opak (inaczej niż ogół - taka ze mnie przekora)
A może to raczej objaw indywidualizmu?
Stary 2008-02-25, 09:23   #8
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A może to raczej objaw indywidualizmu?
z pewnością tak (ale przekora również )
Stary 2008-03-01, 15:30   #9
aga378
Raczkowanie

A ja nie wyobrażam sobie Panny młodej w USC w białej sukni, wogóle te białe sukienki sa moim zdaniem strasznie tandetne, no ale w sumie guzik mi do tego..
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-21, 12:24   #10
dorinka30
Zakorzenienie

Witam

No cóż mnie to czeka tylko w drugą stronę-czyli ja jestem po rozwodzie a ślubujemy 19 lipca 2008 Bedzie ślub w USC a po wielkie tradycyjne weselicho, zgodnie z życzeniem moejego narzeczonego Suknię będę miała ślubną ale czerwoną, bo takie miałam marzenie i udało się , natomiast wczesniej rozpartywałam też opcję sukni ecru

Nie wiedzę w tym nic niestosownego, nie obawiam się żadnych komentarzy, w końcu rodzina Tża mnie zna, akceptuje i jest za naszym związkiem. Na weselu będą przyjaciele i najblizsza rodzina, Ci których uznajemy za przyjaciół więc nie sądzę aby nam źle życzyli

Już się nie moge doczekać , ale będzie fajna imprezka
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-21, 14:23   #11
AgusiaGda
Raczkowanie

dorinka30 - ja też wystąpię na własnym ślubie w czerwonej sukience

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-23, 20:00   #12
Hexaa
Przyczajenie

dorinka30 No faktycznie brzmi to wszystko nieźle. Pewnie za bardzo się tym wszystkim przejmuję.....

Życzę dużo szczęścia, choć myślę że już je znalazłaś
Stary 2008-03-25, 08:52   #13
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
dorinka30 - ja też wystąpię na własnym ślubie w czerwonej sukience
O! Widzę, że nie tylko ja jestem taka odważna Kupowałaś sukienkę czy szyłaś ? Pytam z ciekawości, bo miałam duuży problem z kupnem czerwonej

Cytat:
Napisane przez Hexaa Pokaż wiadomość
dorinka30 No faktycznie brzmi to wszystko nieźle. Pewnie za bardzo się tym wszystkim przejmuję.....

Życzę dużo szczęścia, choć myślę że już je znalazłaś
Dzięki i wzajemnie

Eeee dziewczyny wszystko będzie dobrze, nie ma co się źle nakręcać To nasz dzien i nikt nie może nam go zepsuć, takie jest moje zdanie i tego się trzymam Nie przejmuj się, zobaczysz że wszystko świetnie wyjdzie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 18:37   #14
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
O! Widzę, że nie tylko ja jestem taka odważna Kupowałaś sukienkę czy szyłaś ? Pytam z ciekawości, bo miałam duuży problem z kupnem czerwonej
odkupiłam na Allegro od dziewczyny, która sama kupiła sukienkę na Allegro
Stary 2008-04-04, 13:18   #15
joarze
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Ślub z rozwodnikiem

Hej dziewczyny,
ja równiez biore w tym roku ślub (06.09.2008)... z rozwodnikiem!
Myslę, że nie ma sie czego obawiać, ze strony znajmych i rodziny osoby rowiedzionej. Po za tym to z Nim i tylko z Nim bierze sie slub a nie z rodzina czy znajomymi, wiec jesli tylko czujecie ze z jego strony jest wyszstko ok - TO NIE MA SIE CZYM MARTWIC
Najwazniejsze, ze to bedzie wasz/nasz (w moim przypadku) dzien i liczycie sie tylko Wy i wasze szczescie

Buziaki dla wszystkich rozwodników i rozwódek biorących ponownie slub
joarze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 18:00   #16
smadak
Raczkowanie

Ja też pozdrawiam, i życzę powodzenia..
Stary 2008-05-04, 19:15   #17
Aaniaa28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość

Dzięki i wzajemnie

Eeee dziewczyny wszystko będzie dobrze, nie ma co się źle nakręcać To nasz dzien i nikt nie może nam go zepsuć, takie jest moje zdanie i tego się trzymam Nie przejmuj się, zobaczysz że wszystko świetnie wyjdzie
Hej dziewczyny ja wychodzę za mąż 12 lipca też jestem po rozwodzie i będę miała suknię ślubną koloru śliwki ze wstawkami z jasnej organdyny Suknię szyję. A potem normalne weselicho tylko nie wiem co mam zrobić z błogosławieństwem wy będziecie mieć?
Aaniaa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 19:47   #18
Taverney
Zakorzenienie

Aniu, ślub będziesz miała tylko cywilny, tak? Bo błogosławieństwo de facto powinno się dostawać przy ślubie kościelnym. Choć przy cywilnych też już się spotkałam z błogosławieństwem.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-04, 20:11   #19
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Błogosławieństwo wcale nie musi przybierać formy na ogół praktykowanej. Wasi rodzice mogą Was ucałować, pożyczyć wszystkiego najlepszego i już. U nas tak będzie z pewnych powodów a mamy ślub konkordatowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 19:18   #20
Aaniaa28
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ślub będzie tylko cywilny, bo nie mam unieważnienia małżeństwa. Jeśli o mnie chodzi to wcale nie robiłabym ceregieli z błogosławieństwem ale przyszła teściowa stwierdziła, że i tak nas pobłogosławi (mam nadzieję, że nie wymyśli sobie jeszcze zagrania serdecznej matki przez kapelę ), więc pomysł m.a.r.t.y bardzo mi się podoba A tak w ogóle to życzę wszystkim dużo szczęścia i wytrwałości w przygotowaniach do ślubu.
Aaniaa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-07, 12:04   #21
ciumek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepsicon Pokaż wiadomość
bedzie dobrze mnie tez to czeka i jestem pewna, ze kazdy zachowa sie taktownie; w koncu to nasi najblizsi

gratuluje!

u mnie.. nie jestem pewna.. moi rodzice pewnie nie przyjdą. Mój narzeczony jest rozwiedziony.
Stary 2008-08-08, 00:10   #22
natka294
Rozeznanie

dziewczynki czy któraś barała jeszcze ślubz rozwodnikiem i jak to u was wyglądało..podciągam wątek,.. i o jaka jest różnica wieku pomiędzy wami?
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 07:19   #23
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciumek Pokaż wiadomość
u mnie.. nie jestem pewna.. moi rodzice pewnie nie przyjdą. Mój narzeczony jest rozwiedziony.
przykre, ale moze sie przełamią?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-08, 08:06   #24
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
przykre, ale moze sie przełamią?
dokładnie... mam nadzieję, że jednak się przełamią.
Bo przecież ciumku, to jest TWÓJ ślub - najważniejszy dzień dla ich córki. I powinni przyjść tam dla Ciebie, nie dla Twojego narzeczonego, ale dla Ciebie i żadne takie argumenty że On jest po rozwodzie nie mają tu sensu.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-06, 16:20   #25
natka294
Rozeznanie

juz sie nikt nie wypowie... dziewczynki no prosze was...
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 12:17   #26
madizorek
Raczkowanie

Talking Dot.: Ślub z rozwodnikiem

ja strasznie długo a raczej my baliśmy sie jak moja mama zareaguje na fakt że moje Kochanie jest po rozwodzie wiec jej na poczatku nic nie mowiliśmy..
chciałam by zobaczyła jaki dobry z niego chłopak a to że mu wczesniej nie wyszło przeciez to nikogo nie przekreśla w drodze do szcześcia
a teraz nawet polubiła jego córeczki
nawet nie bedzie problemu ze ślubem bo ja nie chodzę do kościoła
a to że nie bedzie slubu z białą suknią z welonem??
nigdy nie chciałam takiego przepychu i wydawania mnóstwo kasy na to...
rozumiem ślub ma sie raz w życiu ale my szykujemy skromny obiad po ślubie a za kasę co byśmy przeznaczyli na wesele mamy zamiar wpłacić na kupno mieszkania
madizorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 14:11   #27
AgusiaGda
Raczkowanie

natka294 - u nas jest różnica (rocznikowo) 6 lat

w praktyce 5 i 3m-ce (mój Mąż urodził się w listopadzie 1975, a ja w lutym 1981)

jesteśmy już prawie 7m-cy po ślubie nie było "szopki" z błogosławieństwem nie słyszeliśmy też jakiś komentarzy pod adresem mojego Męża - żeby to był ostatni ślub czy coś w ten deseń

ślub był dokładnie taki jak chcieliśmy

jeszcze 2-3 tyg. przed uroczystością zastanawialiśmy się nad obiadem(w domu) dla najbliższych(ale ja nie znoszę rodzinnych spędów wszelkiej maści)
i chociaż moja Mama i świadkowa trochę protestowały - to obyło się i bez obiadu w USC był szampan dla gości, później pojechaliśmy się przebrać i wyjechaliśmy na tygodniowy urlop we dwoje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 14:15   #28
basia100
Raczkowanie

Mój Tż też jest rozwodnikiem, miedzy nami jest 20 lat różnicy. Nasi rodzice nie robią problemu, obawiam się bardziej o dalszą rodzinę. Wymarzyłam sobie piekny ślub w białej sukni i wesele w pałacu. I tak będzie. Ale i tak boję się, że rodzinie się to nie spodoba... takie huczne wesele i w ogóle...

basia100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 14:23   #29
AgusiaGda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
Mój Tż też jest rozwodnikiem, miedzy nami jest 20 lat różnicy. Nasi rodzice nie robią problemu, obawiam się bardziej o dalszą rodzinę. Wymarzyłam sobie piekny ślub w białej sukni i wesele w pałacu. I tak będzie. Ale i tak boję się, że rodzinie się to nie spodoba... takie huczne wesele i w ogóle...
nie wszystkim musi się podobać i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony

ważne, żebyście WY byli szczęśliwi i żeby ten dzień był spełnieniem Waszych marzeń
Stary 2008-12-27, 14:31   #30
basia100
Raczkowanie

Cytat:
nie wszystkim musi się podobać i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony

ważne, żebyście WY byli szczęśliwi i żeby ten dzień był spełnieniem Waszych marzeń
I dlatego postanowiłam sobie, że w tym dniu będę najpiekniejsza, najszczęśliwsza i nie dam sobie niczego zepsuć. Ale tak czy inaczej martwię się na przyklad o to, że goście nie będą się dobrze bawić, i zamiast hucznego weselicha z tańcami i śmiechem, będzie coś na kształt stypy, z gośćmi siedzącymi twardo przy stołach, i tyle.
Może to i głupie obawy, ale ja bym chciała żeby ten dzień był udany i żeby wszyscy się dobrze bawili...

basia100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości