Balsam zamiast perfum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-04, 08:39   #1
1bb39472b6b8b3c84e0f7cbc448813f8ada0cf81_63894027833d4
Konto usunięte

Lightbulb

Balsam zamiast perfum

Witam! Znam osobą, która nie używa perfum, ale za to używa balsamu. Najczęściej jego zapach utrzymuje się dłużej niż moich perfum i jest bardzo "wyraźny" więc planuję zakupić sobie jakiś naprawdę fajny balsam. Czy Wy też tak robicie? Które balsamy są najtrwalsze i najładniej pachną? A może używacie czegoś innego niż balsam i perfumy?
1bb39472b6b8b3c84e0f7cbc448813f8ada0cf81_63894027833d4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 08:52   #2
tulipanka
Zakorzenienie

Dot.: Balsam zamiast perfum

[1=1bb39472b6b8b3c84e0f7cb c448813f8ada0cf81_6389402 7833d4;4489712]Witam! Znam osobą, która nie używa perfum, ale za to używa balsamu. Najczęściej jego zapach utrzymuje się dłużej niż moich perfum i jest bardzo "wyraźny" więc planuję zakupić sobie jakiś naprawdę fajny balsam. Czy Wy też tak robicie? Które balsamy są najtrwalsze i najładniej pachną? A może używacie czegoś innego niż balsam i perfumy? [/quote]
witamy na Perfumach
jeśli chodzi Ci o balsam z linii pielegnacyjnej uzupełniającej perfumy, to zapraszam do wątku:

Linie kąpielowe - pachnące żele, mleczka, kremy, pudry, itp.

polecam też zaglądnąć do:
Odszukane nuty
gdzie znajdziesz nasze skojarzenia zapachów produktów pielęgnacyjnych z zapachami perfum.

Dodam tylko, że dziwi mnie Twoja opinia, że zapach balsamu utrzymuje się dłużej niż perfum... Zwykłe balsamy, takie nawilżające, natłuszczające i wszystkie inne najczęściej pachną bardzo krótko, potem nie czuć ich wcale.

w każdym razie może pomocny będzie jeszcze taki wątek:
Jak przedłużyć trwałość perfum na skórze?

pozdrawiam
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 08:56   #3
nebraska
Zakorzenienie

Hmmm, a jaki to balsam? Jakiś konkretny?
Z mojego doświadczenia wynika, że balsam co najwyżej wzmacnia intensywność perfum, ale sam w sobie nie trzyma się długo.
Dlatego nie zdecydowałabym sie kupić samego balsamu, jeśli już to w zestawie, o ile cena jest rozsądna.

Oczywiście mówię o balsamach z danych linii zapachowych

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 09:57   #4
homyk
Zakorzenienie

Balsamów, czy mleczek z linii zapachowych z reguły nie kupuję, bo prawie wszystkie zostawiają taką klejącą powłoczkę na skórze, której nie lubię. Poza tym, ich zapach znacznie rózni się od tego we falkonie.
Ale każda skóra jest inna i inne ma potrzeby, dlatego najlepiej jej zapytać czego by chciała

Jeśli miałabym coś polecić do smarowania, to kremy Taki Angel czy Alien zamknięte w szklanych słojach pachną naprawdę długo, pięknie i na tyle intensywnie - bo wgryzają się wręcz w ubranie - że na upartego można je nosić bez perfum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02177950903.jpg (54,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04555254603.jpg (67,1 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez homyk
Czas edycji: 2007-06-04 o 10:20
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 09:57   #5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Hmmm, a jaki to balsam? Jakiś konkretny?
Z mojego doświadczenia wynika, że balsam co najwyżej wzmacnia intensywność perfum, ale sam w sobie nie trzyma się długo.
Dlatego nie zdecydowałabym sie kupić samego balsamu, jeśli już to w zestawie, o ile cena jest rozsądna.

Oczywiście mówię o balsamach z danych linii zapachowych
Nie wiem co to za balsam, jednak jego zapach utrzymuje się do 6 godzin.
1bb39472b6b8b3c84e0f7cbc448813f8ada0cf81_63894027833d4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 10:09   #6
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Mój najulubieńszy balsam perfumowany to OI. Pachnie tak intensywnie, że z powodzeniem może zastąpić perfumy i nie wysusza skóry jak inne balsamy. I tak jak piszę Homyk - często zapach balsamu różni się od zapachu perfum i można się srogo rozczarować.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 10:15   #7
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Balsamów, czy mleczek z linii zapachowych z reguły nie kupuję, bo prawie wszystkie zostawiają taką klejącą powłoczkę na skórze, której nie lubię. Poza tym, ich zapach znacznie rózni się od tego we falkonie.
Ale każda skóra jest inna i inne ma potrzeby, dlatego najlepiej jej zapytać czego by chciała

Jeśli miałabym coś polecić do smarowania, to kremy Taki Angel czy Alien zamknięte w szklanych słojch pachną naprawdę długo, pięknie i na tyle intensywnie - bo wgryzają się wręcz w ubranie - że na upartego można je nosić bez perfum

ja mam balsam Angel i jest cudowny . natomiast nie przepadam za perfumami Angel.....
Stary 2007-06-04, 12:18   #8
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Balsam Euphoria pachnie cały dzień...
Stary 2007-06-04, 14:22   #9
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Balsam Euphoria pachnie cały dzień...
I chyba go sobie kiedys kupie Na niemieckiej stronie Douglasa widzialam krem do ciala w takim duzym sloiku Mniam Ciekawe czy jest w Polsce...
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 15:00   #10
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Używając tylko i wyłącznie balsamu, czułabym się ,,niedopachniona", nawet gdyby był to balsam bardzo mocno pachnący.Taka opcja, ewentualnie wchodziłaby we grę, gdybym szła spać, ale w ciągu dnia sam balsam to za mało

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 17:39   #11
eldl
Raczkowanie

Używanie balsamu to dobre rozwiązanie dla alergików. Zapach jest bardziej łagodny, subtelny ale też i nie czuć go po 6 godzinach. Do tego dochodzi jeszcze wysoka cena
eldl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-04, 19:43   #12
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eldl Pokaż wiadomość
Używanie balsamu to dobre rozwiązanie dla alergików.
Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie. Takie perfumowane smarowidła dla alergików mogą okazać się zabójcze No chyba, że jest to akurat produkt hypoalergiczny. Jednak osobiście w liniach zapachowych czegoś takiego nie spotkałam
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 20:39   #13
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Przypomniałam sobie - fantastyczny jest odświeżający balsam Green Tea Elisabeth Arden, bardzo dobrze nawilża i nadaje skórze naprawdę długotrwały, świeży zapach.
Stary 2007-06-04, 21:58   #14
truskaffka
Zakorzenienie

hm...ja nie lubie uzywac balsamow perfumowanych...a to dla tego ze jak TZ mnie gdzies caluje po rekach, ramionach...to sie domyslam ze zostaje mu nieprzyjemny smak perfum w ustach ;/
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-04, 22:46   #15
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie. Takie perfumowane smarowidła dla alergików mogą okazać się zabójcze No chyba, że jest to akurat produkt hypoalergiczny. Jednak osobiście w liniach zapachowych czegoś takiego nie spotkałam
Homyku zgadzam się z Tobą .
Stary 2007-06-05, 08:15   #16
eldl
Raczkowanie

Hm, ja opisywałam własne doświadczenia w tym temacie.Zaznaczam tylko, że nie mam żadnych dolegliwości skórnych typu wysypka i tak dalej. Nie mogę używać wielu ukochanych zapachów bo ich intensywność wywołuje u mnie napady kichania. Dla mnie idealnym rozwiązaniem są własnie balsamy bo nie pachną tak intensywnie.
Ale z drugiej strony jesli ktoś ma przy okazji alergii wysypkę to takie basamy są faktycznie nie dla niego.
Stary 2007-07-08, 16:31   #17
violarozalinda
Raczkowanie

Dopiero ostatnio zainteresowałam się perfumowanymi balsamami(wszystko za sprawą miniaturki Angel Celestial Body Cream) i przyznam,że na razie używanie i kupowanie ich to dla mnie luksusowa abstrakcja.Co prawda kuszą i nęcą balsamy do ciała Black Cashmere,Bazar czy Theorema,aczkolwiek biorąc pod uwagę fakt,że ceny perfum i balsamów są do siebie zbliżone,zdecydowanie wolę perfumy.Może kiedyś,kiedy będę kobietą luksusową....Zamiast perfum,zdarza mi się używać smakowitych balsamów Aquoliny-bardzo intensywny i trwały zapach,oczywiście jeśli ktoś ma ochotę na ciasteczkowo-deserowy efekt,nie mówiąc już o zerowych właściwościach pielęgnacyjnych-ale(nie będę taka) przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.
Stary 2007-07-08, 16:38   #18
eldl
Raczkowanie

Jestem posiadaczką balsamu Black Cashmere. Używam go zamiast pefum na które mam uczulenie.
Fajna sprawa tylko ceny sa przerażajace, wiec faktycznie bardziej ekonomiczne jest kupowanie perfum, chyba ze ktoś znalażł juz ten jeden, jedyny zapach i zamiast kupować nowe flakoniki kompletuje sobie cała linię uzupełniajacą.
Stary 2008-05-30, 17:15   #19
Konto usunięte

A ja się właśnie dowiedziałam, że ten balsam okazał się być masłem kakaowym. Tylko nie wiem jakiej firmy Nie wiem ile moja znajoma tego nakłada, że tak się długo trzyma ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-30, 22:53   #20
martwa papuga
Zakorzenienie

KLIK Pięknie pachnie. Inni sprzedawcy też mają, ale wyszczególniłam jedną aukcję, bo 100% masła ginęły w powodzi kosmetyków z ich dodatkiem.

A w temacie - nie lubię wersji EdT i EdP Chanel No 5, ale kiedyś mama przywiozła mi w prezencie z wolnocłówki balsam z tej linii. Zapach był piękny, bardzo intensywny i długotrwały, ba! ogon był. Z powodzeniem używałam go zamiast perfum.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości