Ból pęcherza po stosunku płciowym. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 14:39   #1
lasoa
Zakorzenienie

Ból pęcherza po stosunku płciowym.

Witam.
Nie znalazłam takiego wątku, a jeżeli jest to prosze mnie
Moim poważnym problemem jest ból pęcherza po seksie, jest to uciążliwe, bo jak wiadomo nie jest to przyjemny ból. On ustępuje jak wezmę tabletki przeciw zapaleniu pęcherza, ale przecież tak wiecznie nie można! Partnera mam stałego. Co na to poradzicie? Ogolnie kiedyś miałam problemy z pęcherzem i wizyte u urologa mam niebawem, powiedzieć mu o tym?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 14:47   #2
Indali
Raczkowanie

Dot.: Ból pęcherza po stosunku płciowym.

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Witam.
Moim poważnym problemem jest ból pęcherza po seksie, jest to uciążliwe, bo jak wiadomo nie jest to przyjemny ból. On ustępuje jak wezmę tabletki przeciw zapaleniu pęcherza, ale przecież tak wiecznie nie można! Partnera mam stałego. Co na to poradzicie? Ogolnie kiedyś miałam problemy z pęcherzem i wizyte u urologa mam niebawem, powiedzieć mu o tym?
1. Infekcja.
2. Niewyleczone zapalenie pęcherza.
Idź do lekarza, zleci przesiew i powie Ci wiecej.
Stary 2009-02-04, 14:48   #3
lasoa
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że mi pomoże. Bo to jest uciążliwe.
Stary 2009-02-04, 19:31   #4
martyna_martyna
Rozeznanie

A moze trzeba sie wysiusiac przed stosunkiem?, w sumie to najbardziej prawdopodobna infekcja
Stary 2009-02-04, 20:56   #5
hryzotemis
Zadomowienie

Od stosunków można dostać zapalenia pęcherza
Dowiedziałam się od lekarza.
hryzotemis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 20:58   #6
v-x-n
Wtajemniczenie

Najprawdopodobniej infekcja. Warto doleczać zapalenie do końca, bo może się to bardzo nieprzyjemnie skończyć. Podobno dobrze jest przed wypić trochę wody, a po się wysiusiać, żeby chociaż trochę drogi moczowe się oczyściły.
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 22:19   #7
nienna
Raczkowanie

Następnym razem jak będzie Cię bolał pęcherz oddaj mocz na posiew.Jeśli wyrosną jakieś bakterie to idź z wynikiem do lekarza żeby przepisał Ci odpowiedni antybiotyk. W takich przypadkach najczęstszym patogenem jest e.coli, na którą jest szczepionka. Po wyleczeniu infekcji łyka się tabletki ze szczepionką przez 3 miesiące, jednak działa ona tylko na niektóre typy e.coli i zapalenia pęcherza mogą powracać. Ale piszę to to tak na wyrost, bo może w Twoim przypadku nie jest tak źle
nienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 12:11   #8
Miyaka17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Witam.

Powiedz lekarzowi wszystko. Myślę, że miałam podobnie. Po upojnej nocy z moim TŻ położyliśmy się spać, z tym, że ja spałam bez bielizny. W domu było zimno, mimo to owinęłam się kołdrą i zasnęłam. Rano wszystko było wporządku, ale wieczorem przy oddawaniu moczu czułam straszny ból. Nie wiedziałam, czy to skutek przeziębienia się, spania bez bielizny w chłodnym pomieszczeniu, czy może mnie przewiało. Dopiero później lekarz wytłumaczył mi, że zapalenie pęcherza poniekąd nazywa się 'chorobą miesiąca miodowego', gdyż występuje również po odbyciu stosunków. Powiedział, że uporam się z tym stosując Urosept, bez recepty i tani. Fakt, nie działa od razu, ale po skończeniu opakowania wszystko wróciło do normy. Pamiętaj, żebyś ubierała się właściwie do pogody, zakrywaj plecy i dbaj o siebie, bo to rzeczywiście nieprzyjemna dolegliwość.
Miyaka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 12:14   #9
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hryzotemis Pokaż wiadomość
Od stosunków można dostać zapalenia pęcherza
Dowiedziałam się od lekarza.
Cytat:
Napisane przez Miyaka17 Pokaż wiadomość
Powiedz lekarzowi wszystko. Myślę, że miałam podobnie. Po upojnej nocy z moim TŻ położyliśmy się spać, z tym, że ja spałam bez bielizny. W domu było zimno, mimo to owinęłam się kołdrą i zasnęłam. Rano wszystko było wporządku, ale wieczorem przy oddawaniu moczu czułam straszny ból. Nie wiedziałam, czy to skutek przeziębienia się, spania bez bielizny w chłodnym pomieszczeniu, czy może mnie przewiało. Dopiero później lekarz wytłumaczył mi, że zapalenie pęcherza poniekąd nazywa się 'chorobą miesiąca miodowego', gdyż występuje również po odbyciu stosunków. Powiedział, że uporam się z tym stosując Urosept, bez recepty i tani. Fakt, nie działa od razu, ale po skończeniu opakowania wszystko wróciło do normy. Pamiętaj, żebyś ubierała się właściwie do pogody, zakrywaj plecy i dbaj o siebie, bo to rzeczywiście nieprzyjemna dolegliwość.
Dobrze znam ten ból. Wracało chyba ze 3 razy W końcu się z tym uporałam i już, odpukać, nie mam takich problemów. Może też dlatego, że ostatnio rzadziej współżyjemy
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 14:46   #10
lasoa
Zakorzenienie

Wiec widze że nie tylko ja mam taki problem. Oddam mocz na posiew w poniedzialek, zobaczymy co z tego bedzie
Stary 2009-02-07, 12:50   #11
lasoa
Zakorzenienie

up

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-07, 18:06   #12
travis
Zakorzenienie

GG do travis

a ja mam inny problem. mimo ze przed stosunkiem ide siusiu to podczas stisunku odczuwam jakby parcie na pecherz(??) i uczucie jakbym musiala zkorzystaz z toalety:/ po wszytskim to parci mija i wcale skorzystac nie musze
Stary 2009-02-08, 17:43   #13
gunia 23
Rozeznanie

Niestety i ja mam nawracające zapalenie pęcherza bo jako noworodek zostałam zarażona e.coli w szpitalu ;/ Z własnego doświadczenia mogę poradzić jak się uporać z nawracającymi infekcjami. Może to komuś pomoże...

1) Dobrze jest dbać o to by w nocy nie spać w chłodzie, mieć ciepło w plecy ale i w stopy. Trzeba uważać na przeciągi i przemiękanie butów. Po kapieli w basenie czy jeziorze należy szybko zdjąć kostium bo mokro i chłodek nie działa dobrze...

2) Po każdym stosunku iść się wysiusiać i umyć w tych miejscach. Miejsca intymne dobrze osuszać... Chodzi o to, żeby nie kłaść się spać nieumytym bo tak jak zauważyłam dłuższa obecność śluzu i innych płynów po stosunku w okolicach intymnych często prowadzi do infekcji odczuwalnej następnego dnia..

3) Pić dużo wody mineralnej, unikać kwaśnych produktów, kawy i alkoholu jeśli czujemy, że nas zaczyna pobolewać...

4) Profilaktycznie można brać Urosept, a jeśli nas zaczyna już boleć bardzo to można znaleźć taki lek jak Urosal (pomaga mi szybciej niż te roślinne preparaty). I niestety dobrze mieć pod ręką zawsze takie preparaty bo infekcje nawracają prawie zawsze... W ostrych przebiegach infekcji brałam Furagin na receptę. Trzeba tylko pamiętać by brać go razem z witaminą C (lepiej się wchłania)...
gunia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 18:52   #14
TsaiNu
Rozeznanie

Miałam podobny problem ale minęło kiedy zaczęłam współżyć regularnie i po każdym stosunku trzeba iść obowiązkowo siusiu

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer

Edytowane przez TsaiNu
Czas edycji: 2009-02-08 o 18:54
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 18:57   #15
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
a ja mam inny problem. mimo ze przed stosunkiem ide siusiu to podczas stisunku odczuwam jakby parcie na pecherz(??) i uczucie jakbym musiala zkorzystaz z toalety:/ po wszytskim to parci mija i wcale skorzystac nie musze
tez mam takie uczucie jak Ty!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 19:04   #16
TsaiNu
Rozeznanie

Takie uczucie też mi się zdarza, to chyba normalne. Ja po prostu o tym nie myslę, no bo jak można myśleć o sikaniu w TAKIEJ chwili i mija

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 18:32   #17
lasoa
Zakorzenienie

Dzisiaj oddalam mocz na posiew
Stary 2009-02-12, 16:14   #18
lejdi23
Przyczajenie

oj u mnie zapalenie pecherza to normamusisz uwazac nie tylko po stosunku ale i dobrze sie wysiusiac przed pojsciem spac.Pare razy obudzilam sie o czwartej nad ranem z okropnym bolem co skonczylo sie jak zwykle infekcja.Leki takie jak Urosept czy cos takiego to leki ziolowe WSPOMAGAJACE kuracje antybiotykowa tak ze same raczej nie przyniosa ulgi.Tez bylam u urologa mialam robiony posiew moczu,usg pecherza ale nic nie wykazaly.Niestety ale z zapaleniem pecherza jest jak z opryszcka jak zlapiesz raz to bedzie wracac czesto...pozdrawiam
lejdi23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-15, 13:39   #19
paulinaaa19
Przyczajenie

hej nie wiem czy to o to chodzi bo ostatnio podczas stosunku czuje okropny ból nie na poczatku tylko pod koniec i to taki okropny bol tak jakby cosik mi sie przesunelo czy cos nie wiem i tak pytam czy moze ktoras z was ma podobnie albo wie czym to moze byc spowodowane bo w sumie bylam u lekarza niedawno i nic mi nie bylo ...bede wdzieczna za odp
paulinaaa19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 12:27   #20
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaaa19 Pokaż wiadomość
hej nie wiem czy to o to chodzi bo ostatnio podczas stosunku czuje okropny ból nie na poczatku tylko pod koniec i to taki okropny bol tak jakby cosik mi sie przesunelo czy cos nie wiem i tak pytam czy moze ktoras z was ma podobnie albo wie czym to moze byc spowodowane bo w sumie bylam u lekarza niedawno i nic mi nie bylo ...bede wdzieczna za odp
Ból pęcherza, czy czego?

Byłam u urologa, miałam piasek, ale wszystko już ok i biore tabletki
Stary 2009-03-04, 00:28   #21
Malaika85
Zadomowienie

pęcherz może boleć, jeśli jest narażony na obijanie...czyli po intensywnym seksie albo seksie przy pelnym pecherzu.

zawsze sie wysiusiaj przed i po.
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości