|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Karl Lagerfeld, Sun Moon Stars
Hej dziewczyny
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ername=vintage |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Karl Lagerfeld, Sun Moon Stars
Może zadaj to pytanie na forum perfumeryjnym. Odwiedza je wiele prawdziwych specjalistek, na pewno któraś z nich pomoże.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ok, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Karl Lagerfeld, Sun Moon Stars
Hej dziewczyny
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ername=vintage |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, ale ten zapach ma wiecej niż jedną recenzję na KWC:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5903 w tym niektóre bardzo zachęcające, a niektóre mniej. Ja też się tem wypowiedziałam, więc nie bedę się tu powtarzała, dodam tylko że zapach mam, lubię i używam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeden z moich flagowych zapachow od wielu lat! Uzywam ich glownie na wieczor. W ciemno lepiej ich nie kupowac, to fakt, bo niektorych odrzuca ta lekko metaliczna nuta. Jesli chcesz, moge zrobic Ci probke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
dori7 jestem chętna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - a ten zapach jest dostępny w innych perfumeriach? Bo na razie go nie widziałam nigdzie poza Rossmanem
![]() Pixie - mogłabyś napisać nieco więcej o tym zapachu - strasznie jestem ciekawa ![]() PZDR ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie w Rossmanie ponad 120 zł
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Bardzo prosto - przepsikam troche SMS w pusta probke i albo Ci ja przesle, albo spotkamy sie gdzies na miescie, jesli jestes z Wawy lub okolic, masz czas i ochote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie zachęca?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5903 Jest tutaj sporo recenzji, kilka osób dało bardzo wysokie noty, więc może warto spróbować, albo dorwac tester gdzie indziej?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Połączyłam te wątki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mam SMS i potwierdzam - to trudny zapach, ktory nie kazdemu moze przypasc do gustu. Jest ciekawy, ale dziwny. Rzadko go uzywam, bo kupilam w ciemno, a raczej 10 lat po testowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam te perfumki, zgadzam się z ropuszką to dość trudny zapach, mocny typowo na wieczór, bardzo charakterystyczny. Uwielbiam go!!!
![]() Pozdr anti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie mi sie przypomniało że te cudne perfumiki mi się kończą ;(. Jeśli któraś z Was by kupiła a zapach jej nie pasował prosze o wiadomość z wielką chęcią je kupie!
![]() anti |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dobra, zadam to pytanie też tutaj... Bliżej All About Eve Joop albo Burrberrys of London, czy raczej z innej beczki - Clasique JPG, czy coś w tym stylu,... Pytam, bo pierwsze to te które lubię, a drugie przyprawiają mnie o mdłości..
Dodam, że chciałam przetestować w Sephorze (żaden opis tego nie zastąpi, wiem że to indywidualna sprawa) ale ni ma! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem. Te zapachy drastycznie różią się pewnie w odczuciu każdej z osób, która to czyta i nie wkładałaby ich do jednej beczki ale czytając opis, tzn skład w SMS widzę podobieństwa z Joop (którego uwielbiam) ale jest też kwiat pomarańczy (który jest też składnikiem JPG - który mnie mdli okropicznie) Wiem, ze to trudne, ale chciałam +- wiedzieć, do którego zapachu mu bliżej.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nikt mi nie pomoże?
![]() podobny klimat? Edytowane przez olcia7 Czas edycji: 2005-09-21 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Olciu, jeśli miałabym porównać SMS do któregokolwiek z wymienionych przez Ciebie zapachów, to chyba najbliżej mu do Classique JPG, choć zaznaczam, że pachną zupełnie różnie, ale rzeczywiście oba są słodkie i dusznawe, z tym że SMS bardziej "metaliczny", chłodniejszy od Classique. Na pewno nie ma nic wspólnego z "All about Eve" ani "Burberrys of London", ani z "Romą".
Mogłabym Ci wysłać próbkę, gdybym miała jakąś jeszcze fiolkę na zbyciu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Psiknij sie Eternity Kleina i sprobuj sobie wyobrazic te pudrowe biale kwiaty z wyrazna nuta metalu i szczypta czegos orientalnego. To mniej wiecej bedzie SMS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ooo dziewczyny, dziękuję za przybliżenie tematu!! Ale skoro obie z Was przyrównały go do Clasique, to ja chyba podziękuję. Sądzę, że to właśnie kwiat pomarańczy jest odpowiedzialny za to, że tego zapachu nie mogę znieść ( i tego się właśnie obawiałam jak dostrzegłam go w składzie SMS). Cieszyłam się porównując z All About Eve do momentu aż doszłam do kwiatu pomarańczy. Taką samą nutę wyczuwam też w nowym Espricie dla kobiet (ciekawe czy jest tam kwiat pomarańczy??- muszę sprawdzić, bo jeżeli tak to uważam to za swój wielki sukces - doszłam do tego z jakim składnikiem perfum mogę unikać...
![]() Pixie, dzięki za dobre chęci przysłania mi próbki, ale to raczej nie będzie zapach dla mnie, szkoda Twojej fatygi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
http://www.sephora.com/browse/me/rec...esults.jhtml.4
Oto co znalazłam na stronie Sephory - tzn zapachy podobne do Sun Moon stars lub mające podobne nuty zapachowe, ciekawe jak to się ma do rzeczywistości... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam "Lemon Sugar", ale pozostałe mają się moim zdaniem do SMS jak pięść do nosa, są od niego znacznie lżejsze, choć też kwiatowe, nie zawierają takiej jak on dawki owoców, ani tej charakterystycznej, metalicznej nuty.
Gdybym miała SMS do czegoś prównać, to głównie do "Escape", mają sporo wspólnego, choć ten drugi jest łagodniejszy (ale też mocno skoncentrowany). "Eternity" - owszem, ale to już dalsze pokrewieństwo. SMS jest bardzo indywidualny, rozpoznawalny, nie znam zapachu, który można by z nim pomylić. Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-09-25 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Calkowicie zgadzam sie z Dori7, ten SMS bardzo przypomina mi Eternity , C.Kleina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Kto wie jak pachnie K. Lagerfeld "Sun Moon Stars"?
Dziś w Rossmanie natknęłam się na 30 ml EDT za 49 zł !!! (przecena ze 129), ale oczywiście nie dały mi szanowne panie powąchać, bo zaklejona folijka...Czy któraś z Was mogłaby mi spróbować opisać ten zapach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto wie jak pachnie K. Lagerfeld "Sun Moon Stars"?
Cytat:
![]() Była o nim mowa w kilku perfumeryjnych wątkach, m.in. w tym: - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=sun+moon a tu opinie z KWC: - http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=5903
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto wie jak pachnie K. Lagerfeld "Sun Moon Stars"?
Zapach, ktory bardzo chcialam miec od wielu wielu lat. I jak w koncu kupilam go po tym dlugim czasie, bez ponownego testowania, nie spodobal mi sie. Oddalam babci, ale jej tez srednio pasuje. Jest taki dziwny, ostry, kwiatowy, z metaliczna nuta. Mozna porownac do Eternity Kleina, ale SMS jest mniej trwaly i robi sie taki troszke nmdly po pozniejszym czasie. W ciemno nie warto kupowac, ale za te cene warto miec ladny flakon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.