|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Czerwone palce
Zauważyłam że jak jest chłodniejsza pogoda mam czerwone palce u jednej ręki. To są takie zaczerwienienia np na srodku placa i są jakby nabrzmiałe i trochę ręka boli:-/ nie wiem jak się pozbyć tego
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwone palce
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że mam podobnie, wyskakuje mi to prawie w kazda zimę, mam całe spuchnięte palce, pierścionki mi nie wchodzą na nie w ogóle.
Byłam z tym raz u lekarza, która tez za dobrze nie wiedziała co to jest, kazała mi robić okłady z altacetu. Trochę to pomaga, ale przede wszystkim nie możesz pozwolic, żeby ręka Ci marzła, zawsze jak się zimno zrobi noś rękawiczki! mi dzięki rękawiczkom udało się zapobiec pojawieniu się tego ostatniej zimy.
|
|
|
#4 |
|
.
|
moze mialas kiedys odmrozone dlonie?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Też to mam ;/ niestety
jak za bardzo zmarzna mi ręce to wychodzą takie plamki czerwone na załamaniach palców, później bolą i puchną ;/ Mam to od paru lat, byłam u wielu lekarzy, robiłam dużo badań i nic, jeden z nich stwierdził że to zespół Reynoldsa ( chyba tak jakoś ) przepisał tabletki i nic więcej, naświetlałam również lampą bioptron i w zeszłym roku mi to pomagało, ale w tym roku też już zaczyna się to samo. Jedyne rozwiązanie to niedopuścić do ochłodzenia rąk, tak więc teraz rekawiczki noszę prawie cały czas ;/
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
noszę rękawiczki a w rękę mi dalej zimno...i palce u nogi mam tez czeerwone i troche mnie swedza .. pojde do lekarza zapewne nic mi nie pomoże
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to reumatoidalne zapalenie stawów? Idź do lekarza i zrób badania.
Ja mam trochę inny problem. Często puchną mi palce i bardzo wtedy mnie bolą. Wystarczy, że jest mróz/ upał/ pada deszcz. Bagatelizowałam ten problem, ale ostatnio powiedziałam o tym lekarzowi, który zlecił badania. Okazało się, że mam podwyższony czynnik reumatoidalny i mam reumatoidalne zapalenie stawów . Troche mnie to przeraża, nie wiem zbyt wiele o tej chorobie. Oprócz tego nie mam zbyt wielu obajwów. Nie bolą mnie stawy. Czasami tylko drętwieją mi dłonie (kiedy śpię z głową na ręce, albo długo czytam książkę uniesioną w powietrzu) i strzykają mi kolana kiedy robie przysiady.Mam skierowanie na prześwietelnie i do reumatologa, ale w tej chwili jestem daleko od domu i nie mam możliwości pójścia do lekarza. Od kilku dni martwi mnie jeszcze jedna sprawa. Mam bardzo przesuszone dłonie i łuszczącą się skórę (pomimo używania kremów), a kostki na dłoniach mają czarny kolor... Nie mam pojęcia co to jest i czy ma związe z tym zapaleniem . Wiem, że powinnam iść do lekarza, ale teraz nie mogę. Próbowałam robić jakieś peelingi, ale nie pomogło. Wygląda to strasznie, ale boję się, że oprócz aspektu estetycznego może to być też jakiś problem zdrowotny. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem możliwe, że kiedyś trochę odmroziłaś rękę. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy jest na to jakiś lek, czy sposób... Czytałam kiedyś w internecie o Cameron Diaz. Podobno kiedyś lekko odmroziła sobie nos i teraz w mroźne dni nochal jej zielenieje. Była nawet dołączona fotka, ale wiecie, jak to jest z paparazzi i "sprawdzonymi" informacjami...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

mi dzięki rękawiczkom udało się zapobiec pojawieniu się tego ostatniej zimy.

jak za bardzo zmarzna mi ręce to wychodzą takie plamki czerwone na załamaniach palców, później bolą i puchną ;/