|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
NOA Perle Cacharel
Wyczytałam, że jest nowa NOA! Jakaś NOA Perle. Jako maniaczka wszelkich odmian NOA (raptem dwóch
) muszę ją poznać (nie piszę mieć chić pewnie się tym skończy). Wąchał ktoś? Napiszcie plisss...Oczywiście jutro lecę ją wąchać ale czy ja do jutra wytrzymam??
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowa NOA
Owszem, już jest.
Bardzo przyjemna, zdecydowanie świeższa niż np. Fleur Jak dla mnie trochę dziwny moment wprowadzenia na rynek - tak na jesień. Bardziej mi się kojarzy z wiosną. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki...chociaż za jedną odpowiedź. Zostaję z tą swoją niezaspokojoną ciekawością bo ani w Sephorze, ani Douglasie, Kosmeterii i innych perfumeriach na moim dzisiejszym szlaku jej nie było
Podobno za miesiąc.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, chyba oficjalna premiera jest różnie w różnych krajach, gdzieś czytałam, że ma być w Polsce chyba w październiku ?
Cierpliwości
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze,myslalam, ze spadne z krzesla ,jak przeczytalam tytul tego watku
Naprawde dziewczyny, uwazajcie, bo niektorzy maja slabe serce LOL.W urodzie widzialam zdjecie flakonu-taki niebiesciutki, podobno pachna piwonia i lkwiatem orzecha Jesli ktos ma jakies informacje na temat premiery w Polsce no i miejsca gdzie juz sie pojawily-blagam, prosze dac znac Noaholiczce
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Golgie, słoneczko, ja mieszkam za granicą
![]() U mnie w miasteczku widziałam już co najmniej w 3 perfumeriach (różnych sieci). Spróbuję jutro wyszarpać próbkę (jak się doturlam do perfumerii) i może jakoś Ci wyślę? Powinna iść max tydzień, jak mi się uda to skrobnę na priva, chcesz? A swoją drogą ciekawe po ile będą w Polsce, tutaj wychodzi jakieś 100pln (w przeliczeniu) za 30ml... |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale nie napisali kiedy premiera .Skrobnij, prosze, na priva I wielkie dzieki |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Mam próbkę - posłałam PW
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapraszam do dzielenia sie wrazeniami, jesli tylko ktoras z Was miala okazje juz poznac to tajemnicze cudo
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
testowałam na blotterze - przelotnie
no ładne jest - mimo ze nie przepadam za chlodymi perfumami (nie ma tu nut wodnych ale zdecydowanie perfumy sa "niebieskawe")
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze chociaz, ze nie ma nut wodnych-uffffff, nie cierpie ich w perfumach.Juz sie nie moge doczekac az sama przetestuje.POdziele sie oczywiscie wrazeniami
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Jej! Ja też się dam pokroić za próbkę!!!
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym ustrzeliła tą NOĘ (bo jest jedna) na Allegro z przyjemnością z tym że funduszy brak
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, dzis trafila do mnie gazeta z Marionnaud. I tam jest ta sliczna Noa. Tzn. reklama - taki piekny flakon... Och, zakochalam sie w tym kolorze
Nie znam Noa Fleur, jedynie poprzednia "biala" wersje. I szczerze mowiac nie lubie jej Jest taka jakas ciepla... Czy Noa Perle tez jest z gatunku tych cieplych zapachow, chodzi mi o to czy w czyms przypomina stara wersje? I bardzo prosze o info na temat trwalosci, bo ze mnie wszystko syzbciutko ulatuje
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
ropuszka, jest dosyć trwała wg mnie - ujmę to tak: rano 2 psiki + jeden "dopsik" ok. 16tej - wieczorem (21) TZ mnie obwąchuje i "ładnie coś pachniesz"
![]() i raczej nie jest ciepła, wręcz bym powiedziała że chłodna... na pewno nic z orientu i kadzideł ![]() a stara wersje znam zbyt słabo, żeby porównywać
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na to wyglada, ze u nas juz jest! Tzn. w Douglasie, bo w Sephorze pewnie nie. Na stronie jest informacja i w Vivie najnowszej - cos o wyjatkowej promocji Noa. W gazecie napisali, ze trwa od 1 do 22 wrzesnia, a w necie na tronie Douglasa, ze od 4 do 14. Oto link:
http://www.douglas.pl/noa.php Ceny dosc przystepne, ale cacharel chyba nie nalezy do tych najdrozszych na szczescie... |
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- pasuje do mojego imienia
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A napiszcie chociaż czy podobna jest do siebie ta NOA
Bo jakoś sobie nie wyobrazam NOA w wersji blue Mam obie i moim zdaniem obie są pudrowe, ciepłe, takie...puchate...i bardzo podobne do siebie. Obie kocham całym serduchem! Jakoś ciężko mi wyobrazić sobie noę świeżą , która nadal zostałaby noą...z opisu to mi wygląda jednak za zupełnie inną bajkę.
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Mogę potwierdzić, że w katowickim Douglasie jest, bo ją dziś wąchałam
(30 ml kosztuje ok. 130 zł, przynajmniej tak mnie poinformowała pani, chcąc skusić na zakup ). Nb. buteleczka śliczna ![]() Nie potrafię jednak zapachów opisywać Wiem tyle, że o ile mi się poprzednie Noa jakoś nie podobały, to ten zapach jest dla mnie przyjemny, choć po kilku godzinach na nadgarstku wydaje mi jakiś dziwny
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Bieto, to chyba dobra wiadomosc dla mnie
Bo choc mialam pierwsza Noe, to nie podobala mi sie za bardzo. A ta nowa kusi wygladem i nutami, ktore sa w opisie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
No ladnie, a ja dzis przejezdzalam kolo Sephory, ale stwierdzilam, ze nie mam po co tam wchodzic, bo cos mi sie obilo o uszy, ze premiera w pazdzierniku
, a tu takie kwiatki Po raz drugi, od powstania, tego watku dostalam palpitacji serca I teraz cala noc bede sie zastanawiac jak tez pachnie, czy mi sie spodoba, skad wziac kase na nia
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam dziś w Sephorze i mój TŻ uparcie twierdził,gdy już wyszliśmy, że widział NOA Perle i wpatrywał się w nią, ale nic mi nie mówił bo byłam zajęta innymi zapachami. Dostałam palpitacji serca, wypytywałam TŻ czy to przypadkiem nie była NOA biała. W każdym razie kupiłam dziś Vivę i tam już reklamują nową NOĘ, że jest dostępna w Douglasie. Dziewczyny biegusiem do perfumerii...
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam, zobaczyłam, powąchałam
![]() Ale zbyt wiele Wam nie pomogę, bo tak jak Bieta też nie umiem opisywać zapachów ![]() Aczkolwiek nie nazwałabym ich "chłodnymi" czy "świeżymi", takie są tylko w pierwszym momencie... Potem jakby się ocieplają. Chyba jednak mają coś wspólnego z Noa Fleur, które bardzo mi się podobają, ale Perle są jeszcze ładniejsze. Przez moment czułam też coś jakby Promesse, ale tylko chwilkę. I dość długo coś przypominającego Ode au Reve YR, ale w znacznie wysubtelnionej wersji... No ale ja jestem straszną dyletantką, więc najlepiej sprawdźcie same ![]() W każdym razie jak dla mnie przepiękny zapach.
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wąchałam Noa Perle i wydaje mi się trochę podobna do klasycznego Miracle Lancome, jest jednak słodsza od niego i nieco dusznawa. Do Miracle czuję sentyment, z nową Noą raczej się nie zaprzyjaźnię
.
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wytrzymam!!! Czy myslicie, że było głuoio lecieć teraz do douglasa i czekać, z nosem przyklejonym do szyby, aż otworzą???
Jej...ale się nakręciłam na nią! I co ja zrobię jak mi się spodoba?? Mam jeszcze nowiutką fleur a w planach naciąganie małża na klasyczną...gdzie tu miejsce na perle???
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Demoniku, dziekuje za opis porownawczy
Bardzo lubie taka forme opisu, bo wtedy wiem jakich klimatow mozna sie spodziewac. Miracle mialam, uzywalam chetnie, ale juz raczej nie wroce. Dusznych zapachow nie lubie, ale wciaz mam ochote poznac Noe![]() Jesi jest w Sephorze to prosze o potwierdzenie tej informacji
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrrrrrrrrrrrrr, będę gryźć
Dzisiaj nie miałam kiedy wstąpić do Douglasa i w końcu dobrać sie do tej wielkiej, jak narazie , tajemnicy.Ale za to niedziela, ale za to niedziela, niedziela będzie dla nas Ooooh yeah
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jutro lecę do Douglasa na 100%
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

) muszę ją poznać (nie piszę mieć chić pewnie się tym skończy). Wąchał ktoś? Napiszcie plisss...Oczywiście jutro lecę ją wąchać ale czy ja do jutra wytrzymam??

Podobno za miesiąc.

, ale nie napisali kiedy premiera

). Nb. buteleczka śliczna