![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zapoznanie rodziców
Jeszcze nigdy nie byłam tak zestresowana jak wczoraj wieczorem. Do moich rodziców przyjechali "teście" na takie zapoznanie przed weselem i w ogóle. Jestem pierwszą córką rodziców która wychodzi za mąż a mój Szymon ostatnim z synów, więc nie wiedziałam jak i co. Było ciężko, tyle szkowania, zakupów, sprzątania. Jakoś na szczęscie przeszło a jak było u was?
![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapoznanie rodziców
Ja również się bałam tego spotkania, mimo, że nasi rodzice znali się wcześniej. Ale wszystko ostatecznie poszło bardzo dobrze.
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+rodzic%F3w Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nasi rodzice znali się na długo przez zaręczynami. Często zapraszali się na różne okazje: kolacje/obiady, święta, imieniny, pomagali też sobie w różnych sytuacjach np. z samochodem
![]() Ale my chyba jesteśmy skrajnym przypadkiem ponieważ nasi rodzice znali się dużo wcześniej i byli w bardzo dobrych stosunkach. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
nasi rodzice też znali się wcześniej ale raczej "z widzenia", bo mój TŻ pochodzi z rodzinnej miejscowosci mojej mamy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, ten dzień jest jeszcze przede mną (rodzice spotkają się chyba w przyszłym tygodniu). Jeszcze nigdy wcześniej sie nie widzieli, bo są z różnych miast... strasznie się stresuję
![]() Co prawda widziałam juz taką sytuację wcześniej, bo moja siostra jest już mężatką, ale teraz, kiedy chodzi o mnie to boje się okropnie... ![]() Jak to u Was przebiegało? Pozdrawiam!
"...aby mieć ładne usta, wypowiadaj miłe słowa, aby posiadać piękne oczy, poszukuj dobra w ludziach, aby mieć szczupłą figurę, podziel się swoim jedzeniem z głodnymi, aby posiadać wspaniałe włosy, pozwalaj dziecku przeczesywać je palcami raz dziennie..." Audrey Hepburn
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ja też się strasznie tego dnia bałam.
A tak to wyglądało: Nasze nieoficjalne zaręczyny odbyły się w czerwcu ubiegłego roku. Nasi rodzice dowiedzieli się o tym od nas w ten sam dzień. Moja mama zaproponowała oficjalne zaręczyny na wrzesień. 17 września u mnie w domu trwały wielkie przygotowania, pieczenie, gotowanie i sprzątanie.W sobotę popołudniu zjawił się mój kochany z rodzicami. Mnie i mojej mamie wręczył bukiety kwiatów i oświadczył wszem i wobec, że się kochamy i chcemy się pobrać. Potem wszyscy zasiedli do stołu. Była kawa i ciasto. Potem uroczysta kolacja. Rodzice super się dogadali. Nawet się nie spodziewaliśmy. Wszyscy byli bardzo zadowoleni, że doszło do porozumienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
u mnie najbardziej zestresowala sie mama i moj Dziubasek
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hehe u mnie dopiero bedzie cyrk ze spotkaniem rodzicow tez niedlugo.. moi rodzice sa mlodsi duzo.. raczej milo nastawieni do ludzi moja mam sympatyczna chca chuczne wesele itp a rodzice tz sa starsi.. sami matka ma zawsze mine jak grobowa deska... nigdy jej nic nie pasuje a wesele uwaza za zbedne i juz czuje te spokanie po kosciach :/// nawet zapowiedziala ze na slub nie wie czy przyjedzie bo co ona z kotkiem zrobi://
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki a ile czasu przed ślubem zapoznawałyście Waszych rodziców? Mi zostały jeszcze 4 m-ce a jeszcze sie nie znają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
moi zapoznaja sie niecaly rok przed slubem zeby ustalic szczegoly ceremonii wspolnie ale z koleji mojego brata ciotecznego rodzice zapoznali sie z tesciami miesiac przed hehe
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co ciekawe nawet chyba nasi tatusiowie sie zaprzyjażnili ![]() a w sierpniu wybierają sie na weekend do wisły! ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Szczerze nie chciałebym jeszcze raz przeżywać tego dnia (ze wgledu na ojca) a czeka mnie jeszcze rewizyta
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja jestem jeszcze przed tym dniem...
mamy na to jeszcze sporo czasu bo do slubu jeszcze poltora roku :/ ale juz sie boje tego dnia, zupelnie nie umiem sobie wybrazic tego spotkania. Moi rodzice sa tak inni od przyszlych tesciow, pozatym ja mieszkam 400 km dalej, a tesc nie jest czlowiekiem ktory lubi wychodzic z domu na dluzej niz 2 godziny hahahhahah ![]() o zareczynach dowiedzial sie dwa tygodnie po fakcie. Nie bylo reakcji, powiedzial tylko "aha", nawet boje sie zaczynac tematu o oficjalnych zareczynach... moze jescze za wczesnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja dwa dni temu mialam zapoznanie rodzicow i oficjalne zareczyny...Denerwowalam sie strasznie,moi rodzice sa trszkoe innymi ludzmi niz mojego Łukasza.No nerowka byla praktycznie caly tydzien az do soboty,w sobote jakos ogarnol mnie spokoj i wszystko bylo ok.Atmosfera odrazu sie rozlunila,Na dzien dobry jak tylko zaczelismy wszcsy wchodzic do pokoj to kwietnik metalowy co jest od podlogi do sufitu wziol i sie sam przewrocil...przyczyna nie znana....ale byl smiech na sali
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
u mnie to bylo ponad rok temu. Najbardziej sie stresowal moj TZ i moja mama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a u nas było odwrotnie, najpierw poznali sie nasi rodzice (sąsiedzi w jednym bloku i na dodatek na tym samym piętrze) po jakimś czasie my (dzięki rodzicom)
Tak więc nie mieliśmy okazji przeżywać spotkania rodziców obu stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Nas to dopiero czeka!!
Az sie boje jak to bedzie, cale to dogadywanie sie jezeli chodzi o koszty... bryryyyyy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
My juz jestesmy po takich "spotkankach zapoznawczych" wiadomo ze było fuuuul sprzatania i szykowania bo rodzice chcieli sie pokazac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
U nas rodzice moi i mama mojego TŻ poznali się miesiąc po tym jak zaczęliśmy się spotykać, czyli jakieś 4 lata temu
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hehe...ciekwe macie prpblemy.....
ja rozstalam sie z facetam z ktorym bylam przez rok w jedne wakacje pojechalam w pazdzierniku na studia (3 rok) i jakos wyszlo ze z moim sasiadem sie zeszlismy....znalismy sie juz rok bo mieszkalismy obok siebie w akademiku....po miesiacu bylam w ciazy...moi rodzice dowiedzieli sie po 2 nastepnych miesiacach a Michala dopiero w sylwestra...a co najlepsze nie moglam sie doprosic rodzicow michala zeby przyjechali do moich zeby sie poznac.... ylam w koncu w 8 miesiecy i dopiero sie poznali...fajnie co?? jeszcze dotego zaczeli robi takie wurzuty nam i sobie na wzajem ze spakowalismy torbe po cichu i poszlismy na pksy i pojechlismy do akademika a oni zpstali sami ![]() teraz to niby smieszne ale bylo nie milo.... teraz juz jestesmy na 5 roku i w ubiegle boze narodzenie bralismy slub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam to za sobą, spotkanie odbyło się w minioną sobotę.Rodzice znali się tak z widzenia - ta sama miejscowość. A mamy z salonu fryzjerskiego do którego obydwie chodzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja w sobotę miałam spotkanie i zapoznanie rodziców, wszystko było suuuper, bez problemu się dogadali i polubili ... jedyny mankament to moja krzykliwa bratowa, która nie dała nikomu dojść do głosu, bo ona ma wizję naszego wesela i najepiej wie co się ludziom spodoba grrrrr ... teściowie się trochę zjeżyli i dość szybko ją usadzili. Ale i tak musiałam się wstydzić i przepraszać za tego niewychowanego, prostackiego buca ... ehhhhh rodzinka ... moi rodzice mało się ze wstydu nie spalili KOSZMAR.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dlatego nasze spotkanie odbyło się bez reszty rodzinki.Po ostatniej imprezie u mojego przyszłego mężusia miałam dość jego siostry i bratowej wtrącającej nos w listę gości.Miały swoje wesele to niech spadają. Należycie je ukróciłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam tak samo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja sobie nie wyobrazam spotkania naszych rodzicow poniewaz oboje są z różnych srodowisk ale narazie sie tym nie martwie bo jak narazie nie planuje zaponania, slub ma we wrzesniu tak wiec planujemy przedstawienie rodzicow we wakacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialabym miec to juz za soba, nasi rodzice znaja sie z widzenia, ale nie wyobrazam sobie tego, zupełnie odmienne mentalnosci. Moja mam uważa, ze za wczesnie, ale TZ naciska :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Scio, ślubujemy tego samego dnia
![]() Ja i mój TŻ jesteśmy razem 3 lata, a moja mama poznała się z jego rodzicami po pół roku znajomości ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jejku mnie to czeka już za 3 dni ;/ stres mnie zżera ;(
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Chil
![]() ![]() usmiech to podstawa ![]() u mnie tak było na "zmówinach"choć moi rodzice i rodzice mojego B znają się już baaaaardzo długo-mieszkalismy w domach na przeciw siebie-ale co innego spotkać się na grillu czy przypadkiem a co innego przy takiej okazji. główka do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Malwina --> jeszcze tylko troche ponad 8 miesięcy
![]() CZekamy na relacje. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.