|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Włosy błagające o pomoc!!!
Od zawsze miałam włosy przetłuszczające się. Wystarczył jeden dzień i wygladały strasznie. Posklejane, przy samej skórze. Nigdy też nie uzywłam odżywek. Po nich było jeszcze gorzej rano myłam włosy a wieczorem juz były nieswieze. Kiedy niedawno włosy zaczeły dodatkowo wypadać przeraziłam sie. Wkońcu nie dosc ze cienkie, słabe , delikatne to jeszcze sie ich pozbede. Zaczełam zazywac skrzyp polny z mikroelementami, cynk w tabletkach i serie kosmetyczna Radical farmony. Zabiegi te pomogły na tyle ze włosy stały sie bardziej lśniące, przestały nadmiernie wyadać i wzmocniły się. Dbanie o włosy sprawiło że chciałabym powiedzieć NIE włosom przyklanietym i przetłuszczajcym sie. Czy jest jakis zabieg, kosmetyk , cokolwiek co sprawiłoby ze nie musiałabym codziennie myc włosów? Obecnie włosy myje codziennie a w okresie lata nawet i dwa razy dziennie. To istny koszmar. Dodam jeszcze ze nigdy nie farmowałam włosów ani nie stosowałam na nich skomplikowanych zabiegów fryzjerskich. Włosy myje osuszam recznikiem i koncze suszenie suszarka. Czasem je modeluje by podniesc od skóry. Niestety po jednym dniu włosy u nasady i tak sa nieładne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy błagające o pomoc!!!
tym modelowaniem sobie szkodzisz, środki do stylizacji obciążają bardziej niż odżywki. zresztą suszenie też osłabia włosy i szybciej opadają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Suszenie dodatkowo wysusza też skórę głowy, a przesuszona będzie się przetłuszczać jeszcze bardziej. Możesz spróbować jakiegoś mocno nawilżającego szamponu poużywać powiedzmy tydzień czy dwa i zobaczyć czy będą efekty.
Myślę, że przede wszystkim należałoby poszukać PRZYCZYNY tego nadmiernego przetłuszczania się skóry głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z moją poprzedniczką, należy poszukać przyczyny.udaj sie do endokrynologa lub dermatologa.Powodzenia!
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mojej kolezance dermatolog zapisal jakis szampon do przetluszczajacych sie wlosow - byla calkiem zadowolona.. nie zaszkodzi sprobowac wizyty u dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A czy z szamponami do włosów przetłuszczających się nie jest tak jak z wszystkimi kosmetykami do tłustej skóry twarzy? Tzn zamiast leczyć przyczynę przetłuszczania jeszcze bardziej je zaostrzają, bo przesuszają skórę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.