|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Coś do usuwania skórek
Cokolwiek, byle było skuteczne i nieszkodliwe dla paznokci
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Coś do usuwania skórek
Bardzo skuteczny - do usuwania skórek a nie tylko ich zmiękczania jest preparat Bio Solutions - firma Orly,duże opakowanie 120ml i dostępny niestety tylko dla manicurzystek -ale u mnie w salonie klientki mają możliwość kupić np.5-10 ml tego preparatu.
Dobre są też produkty KillyS - żel do skórek i peeling do skórek - ale trzeba stosować je regularnie - raczej zmiękczają skórki niż usuwają.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam peeling do skorek i paznokci KillyS. Paznokciom nie szkodzi a pomaga - usuwa skorki, wygladza plytke. Ja kupilam juz druga buteleczke, bo naprawde warto
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
ja się nie bawię w żadne preparaty, miałam kiedys Cuticle remover Avonu chyba i nie działał
teraz stosuję takie cuś do podważania i wycinania skórek i jest ok, muszę tylko uważać, żeby się nie skaleczyć (tak tak, wiem, że się nie powinno,ale naprawdę uważam) ale znalazłam takie coś; http://www.celia.pl/pl/makijaz/pazno...do_skorek.html http://www.mojekosmetyki.prx.pl/strony/ip.html http://www.diadem.com.pl/nowosci.php?idp=34 no i oczywiście : http://www.wizaz.pl/beata_pielegnacja_dloni_2.php http://www.wizaz.pl/news/index.php?itemid=312 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Popieram Beatkę, widziałam, co robi ten preparat ze skórkami...rewelacja... z dostępnych detalicznie b. skuteczny jest z serii Nail Control System "Cuticle remover" Alessandro, nie zmiękcza skórek, tylko je usuwa, jak to wyraziła moja znajoma manikiurzystka"rozpuszcza ", stosuję go juz b. długo i efekt jest rewelacyjny, po ok. dwóch, trzech minutach od nałożenia można z łatwością usunąć skórki narastające na paznokieć drewnianym patyczkiem. Poskutkował nawet w przypadku dłoni mojego faceta, swojego czasu potwornie(!!!) zniedbanych, bo opiłowywał tylko paznokcie, i to byle jak... Cena ok.37zł. za 11ml. Jest to moje odkrycie. Serdecznie polecam
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jest?? Bo nie znalazłam innego ![]() Z Orly znalazłam inne - na zdjęciu i ma 18ml... Jestem bardzo zainteresowana tym rewelacyjnym preparatem .........
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Coś do usuwania skórek
ja poprostu moczę dłonie w ciepłej wodzie z odrobiną mydła, a potem je [skórki] odsuwam patyczkiem
ewentualnie to co zostanie wycinam cążkami
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj odkryłam rewelacyjny płyn do skórek Manhattan,zmiękcza nawet te grubsze skórki rewelka jeszcze nigdy nie miałam takich ładnych paznokci
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Odświeżam bardzo stary wątek ponieważ interesują mnie preparaty do skórek, które je rozpuszczają, a nie tylko zmiękczają. Bo samo zmiękczanie nie działa niestety na moje skórki
![]() Cytat:
Znalazłam na Allegro kilka preparatów i byłabym bardzo wdzięczna, gdyby ktoś podzielił się ze mną opinią na temat ich skuteczności. Oto lista: 1 Alessandro CUTICLE GEL 2 Creamy Cuticle Removerfirmy SkinTruth 3 Żel Sally Hansen Cut Remover 4 SUN FLOWER - REMOVER 5 HEROME płyn do skórek Wszelkie inne propozycje produktów rozpuszczających skórki są również miło widziane
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś do usuwania skórek
HEROME płyn do usuwania skórek(właściwie to je rozpuszcza) słyszałam że jest bardzo dobry jak z reszta pozostałe kosmetyki tej firmy Ja osobiście jeszcze go nie miałam ale moja koleżnka zamówiła na allegro i jest bardzo zadowolona!! Ja go zamówię przy okazji ja będę zamawiała Herome extra strong
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za pomoc
Nad kupnem się jeszcze zastanowię bo Herome kosztuje okolo 50 zł (tak jak Alessandro). Wiem, że na dobry produkt trzeba dużo wydać, ale obecnie mam sporo wydatków ![]() A te pozostałe ktoś używał??
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam żelu do usuwania skórek firmy Joko kosztuje ok 9,- zł jak dla mnie jest ok.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam taki preparat firmy Manhattan- jest biały, w buteleczce takiej jak lakier do paznokci. Łatwo się go nakłada pędzelkiem a potem odpycha zmiękczone skórki patyczkiem. Zauważyłam, że jak się go dłużej przytrzyma to rozpuszcza niekiedy skórki. Polecam go.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam bardzo za pomoc, na pewno jakiś z tych preparatów zakupię
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ma preparacik firmy Vibo z serii Lovely (taka mała nebieska buteleczka).
Bardzo wydajny bo gęsty i działa (rozpuszcza) a nie podrażnia.I kosztował mnie jakieś śmiesznie małe pieniądze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

: 
jestem również