![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co dalej z moim związkiem?
Od pewnego czasu sledze to forum, a dzis sama potrzebuje pomocy...
Przedstawie Wam moja sytuacje: Jestem z moich chlopakiem 1,5 roku. Wlasnie zaczelismy studia, wiecie i od tego momentu sielanka sie skonczyla... Raz bylo lepiej, raz gorzej, jednak od pewnego momentu zaczelam sie zastanawiac czy to dalej ciagnac... Klotnie wybuchaly dosc czesto, czesto tez z mojej winy-nowe kolezanki o ktorych tak duzo slyszalam... Poza tym-impreza na ktorej kolezanka miala przyjemnosc siedziec mu na kolanach ![]() ![]() ![]() Ostatecznie nie wiem jakiej pomocy od was oczekuje... Musialam sie gdzies wyzalic, komus neutralnemu. Nie wiem co mam robic, udawac ze wszystko okey i czekac? Nie chce konczyc tej znajomosci i nie chce zeby bylo tak ze bedziemy razem a on mnie przestanie kochac zupelnie i znajdzie sobie kogos inengo ![]() ![]() Przepraszam za nielad w mojej wypowiedzi jednak nie potrafie ujac tej calej sytuacji inaczej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co dalej z moim związkiem?
dobrze jest się czasem wygadać w takim neutralnym środowisku jak forum
![]() jeszcze nic nie jest stracone, to jest pewien zakręt w Waszym związku, ale ni takie zakręty człowiek jest w stanie pokonać. Na pewno swoją oschłością i zazdrością nie pomogłaś swojemu związkowi ale teraz masz przynajmniej okazje więcej tych błędów nie popełnić. Nie doświadczysz cudownego uzdrowienia związku od razu, ale na pewno ta ciężka praca popłaci ![]() "Pzepraszalam go za to ze zachowywalam sie jak idiotka," Nie potrzebnie, on też zachował się jak idiota trzymając koleżanke na kolanach. Takie jest życie, często się popełnia błędy. Powiedział, że kocha- to już dobrze. Nie dopytuj teraz jak mocno, ani nic z tych rzeczy, zajmij się delikatnym pielęgnowaniem waszego związku ale nie denerwuj się gdy będzie to zajmowało dużo czasu.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jeszcze dodam ze Tz mowil ze sie zawiodl na mnie bo teraz wie ze nie jestem takim aniolem jakim bylam dla niego kiedys... Te slowa rowniez mnie bardzo zabolaly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z Lady_kejsi. Musisz troszkę poczekać, nie od razu wszystko będzie ok. Ważne że on Cię kocha nadal i jest z Tobą. Razem na pewno pokonacie te trudności. Nie ma związku idealnego, zawsze są jakieś zgrzyty i nieporozumienia. Cierpliwości, a wszystko się ułoży
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
"TZ powiedzial mi ze juz nie kocha mnie jak wczesniej, ze sie zawiodl i ze teraz mnie
kocha ale inaczej..." No wybacz ale nie można kochać kogoś mniej tylko za to, że ktos powie, że myślał o odejsćiu... Twój chłopak jest jakiś dziwny i próbuje wzbudzić w Tobie poczucie winy.. i udaje mu się to!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
posłuchaj, mnie dawno temu mój facet powiedział, że zrobiłam się nieznośna, grubiańska i niemiła dla niego, że już nie jestem taka jak kiedyś. Troche wody upłynęło, pare swoich wad naprawiłam, pare wad wytknęłam jemu, dotarliśmy się , nie popełniamy tych samych błędów.
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
"TZ powiedzial mi ze juz nie kocha mnie jak wczesniej, ze sie zawiodl i ze teraz mnie
kocha ale inaczej..." albo sie kocha albo sie nie kocha to jest proste tak lub nie. kochac inaczej co to ma wogole znaczyc ![]() ![]() ![]() i te jego kolezanki ja bym tego nie zniosla, sama piszesz ze juz az naduzyl Twojego zaufania. Od siedzenia na kolanach , potem do pocalunkow i seksu jest nie daleka droga . Znam to z wlasnego zwiazku. Kazdy ma gorsze dni, nie chce byc mily to niech nie bedzie przeciez nie robi Ci laski.Zwiazek polega na tym zeby byc kolo drugiej osoby i ja wspierac. Wcale sie nie dziwie ze stalas sie oschla skoro on tak sie zachowuje.Wydaje mi sie ze zatrzymal sie w fazie rozwoju 17 latka.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
malwiniac ma rację.
no ze trzymal kolezanke na kolanach to jest przekroczenie pewnej kolezenskiej granicy jak sie jest zajetym i jak sie jest w zwiazku. po drugie....co to znaczy kochac mniej??>>>nie istenieje cos takiego. to jest manipulacja słowami!!!! ewidentnie wzbudza w Tobie wine a ty jesli go przeprszasz to dajesz mu ciche przyzwolenie na to ,że jak taka sytuacja sie powtorzy to juz nie bedziesz sie nastepnym razem czepiala.... a on bedzie mogl to powtorzyc I facet ma cie w garsci. to on powienien przeprosic za swoje zachowanie bo to jest naduuzycie czyjegos zaufania na imprezie. nie bede mowic co ludzie robia po alkoholu. dzisiaj kolana jutro objecie a pojutrze... lozko. Edytowane przez montok Czas edycji: 2009-01-28 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja tez nie jestem bez winy. Zawsze bylam zazdrosnica jednak teraz na studiach mnie szlak trafia gdy wiem ze on sie przyjazni z tymi dziewczynami. W tym ta ktora mu siedziala na kolanach-ona tez ma faceta
![]() On nie przestal mnie kochac dlatego ze mu powiedzialam o odejsciu-to tylko jeden z czynnikow. Chodzilo mu raczej o ostatnie czeste klutnie, wyznanie o odejsciu i moja oschlosc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Widze ze potrzebne jest sprostowanie. On mnie przeprosil-bardzo przeprassza, wrecz plakal ze nie wiedzial ze mnie to tak dotknie i ze to wiecej sie nie powtorzy. A impreza miala miejsce pare miesiecy temu bo cos kolo pazdziernik/listopad.. Od tamtego czasu moje zaufanie sie zmniejszylo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a ja będę trochę bronić tego faceta. Ile razy mnie samej zdarzyło się na imprezie z dobrymi znajomymi siedzieć u jakiegoś kumpla czy kumpeli na kolanach? Czy wszystko musi od razu oznaczać erotykę seks i zdradę
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Nie to chodzi ze z niego robie niewiniatko. Po prostu tamta sytuacja miala miejsce dawno temu i mu wybaczylam-wierze ze to co mowil o tym ze tego nie powtorzy jest prawda... Powiedzialam wam o tym zeby naswietlic co po kolei dzialo sie u nas zle... Tamten rozdzial jest zamkniety-oprocz tego ze pozostalo male zaufanie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo ze nie zawsze to musi oznaczac jedno ,ale jak widzisz takie sscenariusze rowniez nalezy przewidziec. mojemu facetowi kolezanka rowniez usiadla na kolanach potem przeszli do pocalunkow.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
co mi się nasuwa?
Są chwile Gdy wolałabym martwym widzieć Cię Nie musiałabym Się Tobą dzielić nie nie Gdybym mogła schowałabym Twoje oczy w mojej kieszeni Żebyś nie mógł oglądać tych Które są dla nas zagrożeniem Do pracy Nie mogę puścić Cię nie nie Tam tyle kobiet Każda w myślach gwałci Cię Złotą klatkę sprawię Ci Będę karmić owocami A do nogi przymocuję Złotą kulę z diamentami Hey 'zazdrość' dziewczyno zamęczysz się tymi domysłami i czarnymi wizjami, jeśli facet ma zdradzić to i tak zdradzi a tu nie wydaje mi się żeby się na to zanosiło, a związek możesz sobie fatalnie popsuć przez ten brak zaufania
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To współczuje chłopaka. Nie KAŻDY facet jest taki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
tez zależy od tego jakiego rodzaju macie związek czy pozwalacie sobie że tak powiem"na bliskie kontakty ze znajomymi" nie chodzi mi tu rzecz jasna o nie wiadomo co...ale nie potrzebnie robisz z siebie winną i uwierz mi albo się kogos Kocha albo nie i nie można kochac mniej albo bardziej można się tylko zawieść na kimś...
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
też niezabardzo rozumiem jak można kochać inaczej ?
Ja rozumiem ponieważ też bym miała za złe gdyby mój tz chodził sobie sam na biby , trzymał koleżanki na kolanach itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ten watek nie zostal zalozony aby dyskutowac o zazdrosci tylko po to abym dowiedziala sie czy waszym zdaniem to ma szanse przetrwac? I co ja powinnam z tym zrobic? Po tym wszystkim co sie stalo? Po takich mocnych slowach?
Bardzo mi na tym zalezy |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie kazdy ale zdarzaja sie tacy. Ja nie siadam kazdemu koledze na kolanach jesli Ty tak robisz to zycze Ci powodzenia. Dystans? Wybacz ale oczy trzeba miec szeroko otwarte. Zreszta nie chce mi sie wdawac w te denne dyskusje i nie potrzebnie denerwowac. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Oj nie przesadzajcie... To jest takie dziecinne jak 'on się bawi moją łopatką!' Trzymał koleżankę i co? coś musiało z tego wyniknąć? A jeśli była gruba i brzudky to inaczej na to spojrzycie? Daje sobie głowę uciąc, że tak.
Nie nakręcajcie dziewczyny bo ona zamiast wyjść z kryzysu zacznie go sobie pogłębiać wypominając znów chłopakowi takie stare rzeczy ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No ale jak my mozemy powiedziec ci czy przetrwa . jezeli sie naprawde kochacie i będziecie chcieli to nic was nie rozdzieli. jezeli nie jestescie pewni to byle powod was rozłączy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ale ja na prawdę szczerze współczuje faceta który całuje się z koleżankami na imprezach
![]()
C a p o e i r a m e u a m o r . . . Kocham od początku 'każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą' Edytowane przez Lady_kejsi Czas edycji: 2009-01-28 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Waszym zdaniem powinnam zachowywac sie zupelnie normalnie? Tzn okazywac mu milosc i co najwazniejsze-kochac sie z nim? Majac swiadomosc tego ze on nie czuje do mnie tego samego co ja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi to wszystko coś przypomina...od kiedy mój tż (teraz już były) poszedł na studia to też byłam chorobliwie zazdrosna o jego koleżanke ze studiów... no i skończyło sie na rozstaniu, mysle ze to była troche moja wina, ze za bardzo byłam zazdrosna... także na Twoim miejscu ja bym nie okazywała tego że jestes zazdrosna o koleżanki, jesli Cie naprawde kocha to będzie z Tobą a jesli nie to siłą go nie zatrzymasz...swoją drogą nie rozumiem jak można kochać inaczej, sama usłyszałam coś podobnego i po 2 miesiącach stwierdził ze juz mnie nie kocha... mam jednak nadzieje ze u Ciebie to sie dobrze skończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Mnie się wydaje że powinnas sie zachowywac normalnie jesli Ty go naprawde kochasz! a jeśli zyjesz ze swiadomoscia tego ze on nie czuje tego samego to w pewien sposób przekreślasz ten związek.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się że zachowując się teraz inaczej upewnisz go w przekonaniu, że to już nie jest to. Żyj spokojnie wszystko się samo wyjaśni.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ale chyba związek polega na szczerej rozmowie! nie rozumiem typa
![]() Facet nie widzi wad wlasnych tylko cudze! nie pozwalaj na to, on po prostu odwrócil kota ogonem i podczas gdy to jemu powinno się 'oberwać' dostało się Tobie. Sprytne. to nie Ty powinnaś mieć wyrzuty sumienia tylko własnie ON! Nie słuchaj wszystkiego co ci wmiawia ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
O matko.. To co powiedział jest dziwne? Tak jest dziwne. Ale cóż facet to facet ich się za nic nie zrozumie... Ja bym takich wybryków mojego TŻ nie mogła zaakceptować.. Ale to zależy od dziewczyny. Jeżeli to prawdziwa miłość jest to przetrwa wszytsko tyle co mogę Ci powiedzieć. Niech będzie co ma być.
3 maj się bardzo mocno.
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
No to jeszcze moje 3 grosze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.