|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie do snowbordzistek:)
Czesc dziewczyny!
Chcialabym kupic sobie deske snowbordowa ,nie bardzo wiem jaka bylaby najlepsza dla osoby poczatkujacej . Jezdzilam juz na desce 2 sezony i calkiem niezle sobie radze. Jezeli znacie jakis dobry sprzet to napiszcie . |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie do snowbordzistek:)
jakąś miękką, lepiej się na takich szlifuje skręty itp, i nie rzucaj się na te najdroższe, bo pewnie nieźle ją zjedziesz zanim będziesz pro więc nie ma sensu wydawac kasy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że powinnaś kupić średnio miękką deskę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dosyc wazne jest tez to, na jakiej desce i wiazaniach jezdzialas do tej pory i czy dobrze Ci sie jezdzilo. Wazne jest to, czy interesujesz sie raczej freeridem czy freestylem. Ja uwazam, ze lepiej kupic sobie troche "za dobrą" deske, bo dzieki temu nie bedziesz musiala za 2 lata kupowac nowej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No wybór deski jest uzależniony przede wszystkim od tego czy chcesz na niej po prostu pojeździć czy bardziej poszaleć, gdzieś tam poskakać w snowparku czy cuś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak na naukę ja także polecam deski miękkie, bo cała nauka jazdy przebiega wtedy płynniej i łagodniej. Rzadziej upadasz i mniej się męczysz. Zdecydowanie łatwiej jest się podnieść. Masz tu przykładowego linka do takiego tańszego i przeznaczonego dla początkujących sprzętu: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/product-p...ce-Amazon.html.
Warto wydaje mi się kupić teraz deskę, bo mimo tego że mamy lato, to wiele sklepów oferuje wyprzedaże, albo korzystne rabaty. Pozdro i powodzenia na stoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
fakt, latem sprzęt jest znacznie tańszy.
Ja jeżdzę dopiero 2 lata i mam deskę allmountain - średnio miekka jest. Wiele osób ja właśnie na początek poleca. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Moja żona po kilku lekcjach snowboardu, kupiła sobie śliczną deskę sims citrine, która przeznaczona była dla zaawansowanych riderek. Następnego dnia na stoku cieszyła się, widząc instruktorkę z "jej" deską".
Cieszyła się i próbowała jeździć. I jeździła fatalnie. Co wyjście na stok, to nauka prawie od początku, problemy ze skrętami, ciągłe upadki. Najboleśniejszym było pęknięcie kości ogonowej w Białce. I trwało to bolesne uczucie do snowboardu aż do lektury świetnego postu na forum snowboardowym, gdzie przeczytała tekst świetnie opisujący jej problemy. Źródło ich miało leżeć w za sztywnej do umiejętności desce. Szybko kupiliśmy przez net kolejną (nową, ale tanią, bo z wcześniejszego sezonu) deskę voelkl search (dla poziomu początkującego - średniozaawansowanego) i pojechaliśmy na Chopok. Pamiętam tamte pierwsze magiczne zjazdy. Zjazdy, bo żona jeździła a nie przewracała się. I snowboard stał się na powrót miłością wdzięczną... Polecam zatem dobór odpowiedniej deski pod względem sztywności (czyli przede wszystkim poziomu zaawansowania), długości (nie za długa, bo taka trudniejsza, ale też nie za krótka; w sieci znajdziesz poradniki jak wybrać) oraz przeznaczenia (może na początek allmountain). Polecam dobre sklepy snowboardowe - doradzą Ci tam fachowcy i kupisz przez to mądrzej. Jeśli poszukasz na pewno znajdziesz deskę odpowiednią i śliczną (są takie) ![]() Jeśli masz pytania, pisz na maila. Snowboard dla mojej żony i mnie, to jedna z największych przyjemności w życiu i chętnie o niej piszemy ![]() ![]() Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-10-02 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
#10 |
Raczkowanie
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
![]() Na pewno beda pomocne przy zakupie sprzetu . Nie chce kupowac nowej deski bo dopiero sie ucze jezdzic . Tak jak pisałam jezdzilam 2 sezony na desce ale nie na tyle dobrze zeby , skakac na niej ![]() ![]() Do DwaWilki: Nie zazdroszcze twojej zonie , po takiej bolesnej wywrotce mozna miec uraz do konca zycia. Moj narzeczony po 1 zjezdzie na snowbordzie (uczyl sie razem ze mna ) i bolesnej wywrotce stwierdzil ze nigdy wiecej nie zalozy deski :/ Na poczatek wole kupic deske uzywana dla poczatkujacych - allmountin, po kilku sezonach na ktorej bede sie uczyla . Do tej pory wypozyczalam deski , za kazdym razem byly miekkie. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.