solarium:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 22:42   #1
travis
Zakorzenienie

GG do travis

solarium:)

hej
Pierwszy raz zaczelam chodzic na solarium , ze wzgledu na to ze za kilka tyg jade na urlop i chcialabym sie troszke opalic przed, bo jestem strasznie blada.
Jakie balsamy/olejki polecacie?
Stary 2014-05-12, 22:54   #2
201605161006
Konto usunięte

Dot.: solarium:)

Największa głupota, żeby chodzić na solarium. Hodujesz czerniaka, czy może zmarszczki?
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 22:54   #3
201604181004
Konto usunięte

Olejek ziaja. Jest tani i jest i do solarium i na slonce
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 22:59   #4
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Największa głupota, żeby chodzić na solarium. Hodujesz czerniaka, czy może zmarszczki?
Chyba Autorka o coś pytała, więc po co się <złe_słowo> nie na temat?

Travis, też polecam ziaję

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:32 Powód: <złe_słowo>
hje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 23:01   #5
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Chyba Autorka o coś pytała, więc po co się <złe_słowo> nie na temat?

Travis, też polecam ziaję
Dałam najlepszą radę z możliwych .

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:33 Powód: <złe_słowo>
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 23:07   #6
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Dałam najlepszą radę z możliwych .
Jeżeli autorka chodzi na solarium i pyta o solarium to chyba nie ma sensu jej uświadamiać? Chyba wie czym to grozi skoro to robi. Nie rozumiem takiego nawracania, niech każdy robi co chce.
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 23:14   #7
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
wiesz idac tym tokiem myslenia to nie powinnismy jesc fast foodow bo niezdrowe, nosic spilek bo niedobre na kregoslup itp
Kilka razy na solarium nie zabije mnie doprawdy.
Nie musisz mnie krytykowac, ja nie krytykuje Ciebie za to jak zyjesz.
Troche szacunku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 23:25   #8
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
hej
Pierwszy raz zaczelam chodzic na solarium , ze wzgledu na to ze za kilka tyg jade na urlop i chcialabym sie troszke opalic przed, bo jestem strasznie blada.
Jakie balsamy/olejki polecacie?
Samoopalajace

Ja lubie Piz Buin.
Stary 2014-05-12, 23:32   #9
travis
Zakorzenienie

GG do travis

czaje sie na

Pro Tan ProTan Dark Tanning Sunbed Cream
Stary 2014-05-13, 07:08   #10
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
wiesz idac tym tokiem myslenia to nie powinnismy jesc fast foodow bo niezdrowe, nosic spilek bo niedobre na kregoslup itp
Kilka razy na solarium nie zabije mnie doprawdy.
Nie musisz mnie krytykowac, ja nie krytykuje Ciebie za to jak zyjesz.
Troche szacunku.
Nie chodzę na solarium, ale denerwuje mnie krytykanctwo "nie rób, bo czerniak" w przypadku, jak ktoś pyta o konkretną radę, nie "czy mam się opalać?". I jest dokładnie tak jak piszesz: nie jedz, bo pestycydy; nie noś, bo skończysz na wózku; nie pij, bo za rogiem czeka marskość wątroby. Niech każdy robi co uważa za stosowne. Nie każdy wyznaje kult białej twarzy

Do opalania może olej kokosowy? Jest olejem, więc pewnie ułatwia opalanie jak każdy olejek, a jednocześnie naturalnym, niskim filtrem przeciwsłonecznym. I oczywiście naturalne masło kakaowe.
Stary 2014-05-13, 08:48   #11
Selfish Girl
Life is a drink ...

myślałam, że na urlop jedzie się dlatego żeby się opalić a nie żeby jechać już opalonym ... czy w jakim celu się opalasz ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 09:21   #12
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Stosujesz wysokie filtry cały rok (kilka razy dziennie) wychodząc z domu? Jeśli nie to mogę cię zapytać o to samo co ty autorkę

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Sama nie jestem zwolenniczką solarium, jedyne usprawiedliwienie to jakaś super okazja (przed ślubem np troszkę musiałam bo prześwitywały mi wszystkie niebieskie żyły na klacie ale nie na żadną czekoladę, odrobinę tylko złapać kolor:P)

Autorko może belissa sun? Moja znajoma stosuje i nawet bez opalania nabrała zdrowego kolorytu no i tabletki mają za zadanie dodatkową ochronę przed UV.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 09:21   #13
kevschaa
Zakorzenienie

Może po to żeby dobrze wyglądać i czuć się w stroju?
Skoro chce iść na solarium to jej sprawa, zadała konkretne pytanie, więc albo odpowiedz albo się nie wtrącaj.

Tak jak inne dziewczyny pisały. Robisz wszystko co idealne dla Twojego zdrowia?
Ja chodzę co jakiś czas na solarium i nie uważam żeby mi to mocno szkodziło. Co innego skwary co chodzą 3 razy w tygodniu.
Wszystko z umiarem jest dla ludzi

A wracając do tematu:
http://allegro.pl/supertan-sugary-va...216941752.html

ja mam teraz coś takiego, ale kupuję różne na allegro.

Niby drogie, ale jak stosujesz na twarz i dekolt to bardzo wydajne.

I pamiętaj że powinnaś kupić coś przeznaczonego do opalania na solarium, a nie na słońcu.
Jak chcesz iść tylko kilka razy to kup sobie na samym solarium z 2 saszetki to ci starczy na 4 użycia
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 09:32   #14
malina885
Zadomowienie

Też nie jestem zwolenniczką solarium, ale od czasu do czasu korzystam i nie ma w tym nic dziwnego
(szczególnie jak jest jakaś okazja i chcę wyglądać po prostu lepiej. I nie spalić się, tylko złapać trochę koloru.

Przed urlopem też chodziłam na solarium bodajże ze 2,3 razy ( dosłownie na kilka minut, napewno nie na 10 i więcej), a to tylko dlatego, że jak nie pójde przed urlopem na solarium to opalam się na czerwono (dopiero potem brązowieje)

Nie dajmy się zwariować

Też polecam Ziaję
edit.

Ja polecam jeszcze masło kakaowe z ziaji ( tylko ja korzystam po solarium)

Edytowane przez malina885
Czas edycji: 2014-05-13 o 09:36
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 09:34   #15
Selfish Girl
Life is a drink ...

tylko, że solarium nie uodparnia skóry na słońce ale ... no cóż :P
Stary 2014-05-13, 09:38   #16
malina885
Zadomowienie

Może i tak, ale to nie zmienia faktu, że jak się pójdzie na kilka minut, to już będzie wielka tragedia.
We wszystkim umiar jest wskazany
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 09:49   #17
Selfish Girl
Life is a drink ...

W swoim życiu w solarium 'przeleżałam' już kilka jak nie kilkanaście godzin :P więc nie jestem aż taka bardzo anty na solarium, po prostu trzeba wiedzieć pewne rzeczy. Niestety opalenizna z solarium nie daje gwarancji, że nie uniknie ktoś zaczerwieniania gdy będzię się opalał na słońcu. W solarium działa na Ciebie UVA a naturalne słońce UVA i UVB i są to dwa 'różne procesy w skórze'. W poczekalni jest dużo fachowych magazynów i warto czasami poczytać sobie różne ciekawostki.
Chyba, że autorka po prostu nie chce wyglądać blado w stroju a to już inna historia :P

A jak produkty do opalania w solarium to od siebie powiem, że lepiej zainwestować w produkty typowo z branży solaryjnej firmy Soleo, OnyxTan, Australian Gold.
Stary 2014-05-13, 10:39   #18
Monkaaa92
Raczkowanie

Chcąc opalać się w solarium, korzystaj tylko z kremów wyłącznie do tego przeznaczonych (zakup w solarium, lub na allegro czy innych źródeł, takich firm jak podała Selfish Girl), mają one w sobie dużą ilość witamin, minerałów oraz składników głęboko nawilżających skórę i zapobiegających starzeniu się skóry.
Inne kosmetyki, olejki, oleje - nie wolno! Nikt nie przebadał ich krystalizacji w takich warunkach, uszkadzają one pleksę, jak i mogą wtapiać się w skórę . Już lepiej opalać się na sucho, niż smarować jakimiś kosmetykami, które nie są sprawdzone pod tym kątem (np. oliwka bambino bo wieeele osób jej używa ) Później pracownik nie może tego domyć, szorując łóżko pół godziny :/ Nie mówiąc o mikropęknięciach pleksy, która później nie wygląda estetycznie a klienci, którzy ją zniszczyli później narzekają, że brzydka (a zakup nowej? To są ogromne pieniądze!).
Chcemy przecież opalać się komfortowo i bezpiecznie

NO I TEN OSŁAWIONY CZERNIAK!

"Na przestrzeni 2009r. przez media ogólnopolskie przetoczyła się negatywna i sponsorowana przez lobby kosmetyczne kampania dotycząca opalania w salonach solaryjnych, mająca na celu zwrócenie uwagi na konieczność korzystania z innych "zdrowych" produktów brązujących skórę.
Autorzy licznych publikacji nie dostrzegli faktu, iż w opalaniu brązowa skóra jest efektem wtórnym i nie najważniejszym ale przede wszystkim najbardziej istotne są korzyści zdrowotne. Są one potwierdzone w badaniac h prowadzonychw Stanach Zjednoczonych, Szwecji, Niemczech.
W ramach tej kampanii podanych zostało wiele nieprawdziwych informacji o opalaniu w solarium, w szczególności o powodowanym przez solarium wzroście zachorowań na raka skóry. I tu znów nikt nie powiedział, iż rak skóry powstaje głównie w wyniku oparzeń skóry przebytych szczególnie w dzieciństwie, które w późniejszym wieku pod wpływem różnych czynników mogą przyczynić się do jego rozwoju."

Ulotka informacyjna Polskiego Związku Solaryjnego.

Solarium to bezpieczne opalanie. Dzięki możliwości kontroli czasów opalania oraz mocy promieniowania UVA i UVB pozwala na rozsądne opalanie, czego nie można powiedzieć o kilkugodzinnej ekspozycji na słońcu..

Tyle ode mnie

-nie palimy!

-kochamy! 12.2014

-studiujemy

-magisterkę piszemy

..o siebie dbamy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 10:43   #19
skazana_na_bluesa
.

bierz belissę sun (czy coś w ten deseń), pij soki z marchwi. + balsamy brązujące. ja tam nie chodzę na solarium, ale pewnie bym stosowała krem z filtrem o.O

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ta, jasne, opalanie na solarium zdrowe. fajny żarcik. biorąc pod uwagę, że jednorazowo przyjmujesz większą ilość promieniowania niż na dworze. plus sporo osób "zalicza" jednak poparzenie w tym "przybytku rozkoszy". a to ktoś na początek posiedzi za długo - bo taki kaprys, albo pani doradzi. albo zmiana lamp na mocniejsze i nagle ktoś się przyprażył.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 11:13   #20
Monkaaa92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
bierz belissę sun (czy coś w ten deseń), pij soki z marchwi. + balsamy brązujące. ja tam nie chodzę na solarium, ale pewnie bym stosowała krem z filtrem o.O

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ta, jasne, opalanie na solarium zdrowe. fajny żarcik. biorąc pod uwagę, że jednorazowo przyjmujesz większą ilość promieniowania niż na dworze. plus sporo osób "zalicza" jednak poparzenie w tym "przybytku rozkoszy". a to ktoś na początek posiedzi za długo - bo taki kaprys, albo pani doradzi. albo zmiana lamp na mocniejsze i nagle ktoś się przyprażył.

Nikogo nie namawiam, chce to pójdzie, nie chce to nie pójdzie Tylko jeśli już ma zamiar iść to z głową, nie inwestując w pseudo olejki ani inne tego typu.

Wszystko zależy od profesjonalnej obsługi, bo jak jakaś gułka wpuści klienta bladego jak ściana na 10-15 min, na lampy z bardzo wysokim współczynnikiem opalania to gratuluję jej i temu co wejdzie na taką ilość minut (czasem dobrze jest myśleć ). Warto wybierać dobre, sprawdzone solaria, gdzie obsługa zanim wpuści klienta robi wywiad, odnośnie typu skóry, ewentualnego wcześniejszego naświetlania (kiedy, ile minut), czy przyjmuje jakieś leki itp.

Są lampy które mają normy europejskie - współczynnik opalania jest znikomy. To jest zdrowe opalanie (nie rzadko przychodzą na nie ludzie - bo lekarz polecał). Poczytajcie w internetach.

Czy jest zdrowe? Wierz lub nie ale odkąd zaczęłam się wdrażać w temat i korzystać (10 min /tydzień, dwa. Od września 2012), to nie miałam ani jednego dnia kataru! Dla mnie super sprawa, przeziębienie i grypa omijają mnie szerokim łukiem, wiecznie dobry humor Także ja polecam, a jeśli ktoś nie jest przekonany to niech nie chodzi, tyle

-nie palimy!

-kochamy! 12.2014

-studiujemy

-magisterkę piszemy

..o siebie dbamy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 11:17   #21
Selfish Girl
Life is a drink ...

Nie nazwałabym tego zdrowym opalaniem ale ... efekt możemy 'monitorować'. Normalny właściciel nie wpuści drugi raz tego samego dnia na łóżko i będzie umiał doradzić jak długo powinny trać sesje i jak często. Czytałam gdzieś artykuł na temat starzenia się skóry spowodowanej solarium i wg badań aby nie przyśpieszyć starzenia się skóry można przebywać 10 godzin w solarium w ciągu roku. Wg kalkulatora to wychodzi +- najwięcej 11 minut w tygodniu :P, znam osoby które tą dawkę tygodniową przekraczają czasami i 5 krotnie :P

Nie wiem czy ktoś kojarzy ale u mnie na mieście otworte jest nie solarium a 'kolarium'. Jakieś nowoczesne lampy :O muszę isć do sprawdzić

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2014-05-13 o 11:20
Stary 2014-05-13, 11:33   #22
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

oprócz polecanej już ziaji możesz uzywać olejku przyspieszającego opalanie z marizy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-opalanie.html

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 11:39   #23
201604181004
Konto usunięte

o tutaj ten olejek https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...901312#r901312
Stary 2014-05-13, 11:44   #24
GrumpyCat
Wredny kotecek

A wg mnie trochę bez sensu kupować produkt 150-200ml skoro prawie w każdym solarium za około 2-3 zł można kupić saszetkę i mieć pewność że produkt przeznaczony właśnie do solarium
Stary 2014-05-13, 11:46   #25
201604181004
Konto usunięte

A według mnie trochę bez sensu kupować 20 ml produktu za 5 zł skoro płacisz tyle tylko dlatego że przeszło przez osiemset rąk i sprzedawane jest z ogromną przebitką w solarium a tak naprawdę to jest praktycznie to samo. Dałyście sobie wmówić ze jak coś jest sprzedawane w solarium to jest najwyższej klasy i koniecznie pomoże. Nie, inne produkty do stosowania w solarium też sa dobre. Chyba że ktoś sobie na allegro zamówi cos innego, to fajnie, ale kupowanie czegoś w solarium to głupota totalna, bo to szajs jak każdy inny najczęściej tyle że dopłacasz kupe kasy
Stary 2014-05-13, 11:56   #26
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A według mnie trochę bez sensu kupować 20 ml produktu za 5 zł skoro płacisz tyle tylko dlatego że przeszło przez osiemset rąk i sprzedawane jest z ogromną przebitką w solarium a tak naprawdę to jest praktycznie to samo. Dałyście sobie wmówić ze jak coś jest sprzedawane w solarium to jest najwyższej klasy i koniecznie pomoże. Nie, inne produkty do stosowania w solarium też sa dobre. Chyba że ktoś sobie na allegro zamówi cos innego, to fajnie, ale kupowanie czegoś w solarium to głupota totalna, bo to szajs jak każdy inny najczęściej tyle że dopłacasz kupe kasy
O proszę jaka znawczyni, chylę czoła
Stary 2014-05-13, 12:03   #27
201604181004
Konto usunięte

Nie zahacz nosem o glebę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 12:08   #28
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
A wg mnie trochę bez sensu kupować produkt 150-200ml skoro prawie w każdym solarium za około 2-3 zł można kupić saszetkę i mieć pewność że produkt przeznaczony właśnie do solarium
W którym w którym solarium ?

U mnie saszetka np z Soleo (a jest to tania firma :P) to koszt od 8 do nawet 12 złotych. :O

Chociaz w solarium to też bym uważała co kto daje :P Czasami babeczka da Ci 'bronzer' i potem możesz udawać, że się opaliłaś.
Stary 2014-05-13, 12:09   #29
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
W którym w którym solarium ?

U mnie saszetka np z Soleo (a jest to tania firma :P) to koszt od 8 do nawet 12 złotych. :O

Chociaz w solarium to też bym uważała co kto daje :P Czasami babeczka da Ci 'bronzer' i potem możesz udawać, że się opaliłaś.
No, u mnie tak samo 5 zł to minimum za jednorazową saszetkę, takie zakręcane na 2-3 razy do 15 zł...
Stary 2014-05-13, 15:23   #30
mamaya
Zakorzenienie

Olejek Mariza.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości