| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2003-09-12, 19:57 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | Błękitna Laguna

Czy ktoś jadł już może "Błękitną Lagunę" z Dr. Oetker - właśnie oglądam gazetkę reklamową i zobaczyłam to ciasto po raz pierwszy - wygląda śmiesznie - ciekawe jak smakuje. Może ktoś jadł już to dziwo!    
				__________________ Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. | 
|     |   | 
|  2003-09-12, 22:07 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2002-04 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Re: Błękitna Laguna

Jakoś wątpię, że będzie wyglądało tak jak na zdjęciu   . Z tego co się dowiedziałam, jest to biszkopt z masą śmietankową i galaretką, na pewno zrobię w najbliższej przyszłości. Przy okazji polecam Kolimandżaro, świetne, pyyycha. | 
|     |   | 
|  2003-09-12, 22:13 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

a ja kopiec kreta-wychodiz tkai jak na zdjeciu   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie. Siegfried Obermeier | 
|     |   | 
|  2003-09-12, 22:30 | #4 | 
| Raczkowanie | 

Też preferuję Kopiec z kreta   pychota   | 
|     |   | 
|  2003-09-12, 22:56 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-02 
				 | 

Shvaya napisał(a): > Przy okazji polecam Kolimandżaro, świetne, pyyycha.  jest świetne i w dodatku wychodzi dokładnie jak na opakowaniu  amatorkom polecam skropić ciasto przed nałożeniem kremu łyżką brzoskwiniówki zmieszaną z niewielką ilością syropu z brzoskwiń MNIAM    
				__________________ liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma...    Forum techniczne dla katalogu kosmetyków   | 
|     |   | 
|  2003-09-13, 11:27 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-04 
				 | 

ja polecam wam babeczki w kropeczki czekoladowe-reszty nie probowalam ale podobno te z makiem sa srednie babeczki sa bodajze z gellwe nabralam ochoty na zrobienie ciasta,jak odrobie lekcje i sprzatne to brykam do sklepu po ciacho   
				__________________ [SIGPIC][/SIGPIC] Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie. Siegfried Obermeier | 
|     |   | 
|  2003-09-13, 12:35 | #7 | 
				 | 

Ech dzisiaj muszę zrobić "Lagunę" - a "Kilimandżaro" i "Kopiec" są super, śliczne i pycha   - ja nie mam cierpliwości ale mój Dziubek mężuś uwielbia robić takie wydziwiane ciasta i lubi się z nimi taplać. Jak kupię to zaraz go zagonię do roboty   
				__________________ Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. | 
|     |   | 
|  2003-09-13, 22:30 | #8 | 
				 | 

Dziubek zrobił "Błękitną Lagunę' i wysepka wraz z przyległościami wody została zmieciona z powierzchni ziemi. Ciasto jest strrrrasznie słodkie, a myślałam, że będzie kwaśnawe. Jednak lepsze są pozostałe z serii szalonych ciast - "Laguna" to poprostu słodki ulep. Szybko zrobiłam zdjęcie tego cuda i zamieszczam wychodzi rzeczywiście jak na obrazku - no może mężuśtrochę za mało pokruszył ciasto, które pokrywa wysepkę, ale ogólnie tak strasznie nabałaganił, że się załamałam gdy tam weszłam   Dobrze, ale ważne,że ciasto było na czas   
|     |   | 
|  2003-09-14, 16:48 | #9 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-06 
				 | 

Hihi, a to piwo to żeby przełamać słodycz ciasta?   A ja tam nie przepadam za ciastami z pudełka i zrobiłam dziś drożdżowe ze śliwkami. No ale trochę zazdroszczę tej palmy   | 
|     |   | 
|  2003-09-14, 16:57 | #10 | 
				 | 

Nooooooo palma niezła   i w świetnym guście, ciasto ogólnie bardzo "gustowne". Też wolę naturalne wypieki ale gdy się śpieszy, a sprawdziłam, że te z pudełek zawsze wychodzą, to się robi rachu ciach i gotowe bach. Życzę smacznego - ze śliwami musi być pycha. A co do pifka to mężczyźni  przepijali ciasto, dla mnie było za gorzkie (piwo) - bo ja słodka babka i uznaję tylko "Redsa", ale tego mi nie dali   
|     |   | 
|  2003-09-14, 17:47 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2003-06 
				 | 

No, ale pomyśl, o ile mniej kalorii skonsumowałaś    | 
|     |   | 
|  2003-09-15, 13:14 | #12 | 
| Wtajemniczenie | 

mam jedno pytanie, czy trzeba dużo składników dodawać do tego ciasta oprócz tego co jest w pudełku?? chodzi mi o ciasta kopiec kreta i kilimandżaro.

__________________ Kobieta powinna powstrzymac swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie aby umozliwic mezczyznie wyksztalcenie pozagenitalnych form osobowej komunikacji  arte infantil R jak Remont | 
|     |   | 
|  2003-09-15, 13:18 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-02 
				 | 

ANKA napisał(a): > mam jedno pytanie, czy trzeba dużo składników dodawać do tego ciasta oprócz tego co jest w pudełku?? chodzi mi o ciasta kopiec kreta i kilimandżaro. Jesli chodzi o Kilimandżaro (z pamięci piszę) - jajka kilka sztuk (3?) - 0,5 l śmietanki kremówki 30% - puszka brzoskwiń w syropie reszta jest w paczce    
				__________________ liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma...    Forum techniczne dla katalogu kosmetyków   | 
|     |   | 
|  2003-09-15, 13:25 | #14 | 
				 | 

Do "Kopca" dodatkowo trzeba dokupić 3 banany, jajko, 0,5l śmietanki 30%, cytryna, masło - to chyba wszystko jak mnie pamięć nie myli.

|     |   | 
|  2003-09-15, 19:48 | #15 | 
| Wtajemniczenie | 

wielkie dzięki, teraz tylko trzeba się zastanowić które ciasto zrobić

__________________ Kobieta powinna powstrzymac swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie aby umozliwic mezczyznie wyksztalcenie pozagenitalnych form osobowej komunikacji  arte infantil R jak Remont | 
|     |   | 
|  2005-10-07, 18:58 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Dot.: Błękitna Laguna

kopiec robilam.. pycha... ale... jak kolezanka je robila wczesniej to cos wspominala, ze sie smietan jej nie chciala ubic, takze poswiecilam temu troszeczke wiecej uwagi...  mi wyszlo pikne..   | 
|     |   | 
|  2005-10-07, 19:04 | #17 | 
| Zakorzenienie | 

Ale stary wątek   . No skoro jesteśmy przy temacie to powiem dwa słowa na temat Błękitnej Laguny. Jadłam u koleżanki i niezbyt mi smakowało. Akurat tego typu ciast nie lubię  . Według mnie niewypał. Natomiast z takich pudełkowych wypieków polecam wpomniany już Kopiec kreta, Kilimandżaro oraz Karpatkę  . 
				__________________ Korzystaj z czasu póki czas! | 
|     |   | 
|  2009-02-07, 16:12 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

Podbijam. Dziewczyny widzialyscie gdzies klimandżaro albo błękitną lagune?

| 
|     |   | 
|  2009-02-11, 16:56 | #19 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 
				 | 

up

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.