BIOLAGE-zabiegi regeneracyjne do włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 18:30   #1
Paulisiek
Raczkowanie

Arrow

BIOLAGE-zabiegi regeneracyjne do włosów

Heej
ostatnio zdecydowałam się na zabieg poprawiający kondycje włosów. Wybrałam oczywiście zaufanego fryzjera. Okazuje się że takie zabiegi są i to całkiem niedrogie a bardzo skuteczne .

W tym salonie wykonywane są zabiegi na kosmetykach BIOLAGE z Matrixa. Ja zastanawiam się czy wybrać terapie nawilząjąca czy wzmacniającą...

Z tego co wiem są tu jakies ampółki, które aplikuje fryzjer i wszystko ma być cycuś glancuś. Ale czy tak jest?? To pytanie do was...

Teraz ceny... Ampóła kosztuje coś około 15zł Ale pani fryzjerka wspomniałą że najlepiej kupić jeszcze szampon i odżywke z tej serii a efekty będa bardziej widoczne i nawet w domu będe mogła dbać o włosy... Cena szamponu-ok.40zł odżywka -ok.40zł

Noi jestem zapisana... Za tydzień... wytrwale czekam ale wcześniej sie chcialam upewnic czy nie wyrzucam pieniedzy w bloto... Czy ktoras z was miala taki zabieg?
Paulisiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 20:04   #2
Satis
Raczkowanie

Dot.: BIOLAGE-zabiegi regeneracyjne do włosów

zanim poszłam na studia i musiałam zostawić mojego fryzjera to często chodziłam na takie zabiegi - Welli bodajże, ale nie jestem pewna u mnie to wyglądało tak, że najpierw myli mi głowę a potem po długim masażu nakładali jakieś ampułki tudzież maski i potem wsadzali pod taki grzejnik ;> przyznam się, że włosy miałam wtedy dość długie i w ładnym stanie były utrzymane dzieki temu

z kolei wiem, że często jest tak, że te kosmetyki, które nakładają to można u nich kupić i samemu stosować - nałożyć i trzymać w ciepłym - więc w sumie jak się samemu kupi taki cały zestaw to zwykle wychodzi taniej, tyle że wydajesz jednorazowo więcej ja tam nie mam cierpliwości do bawienia się z nagrzewaniem ręczników/czapek itd no i u fryzjera jest jednak wygodniej i przyjemniej polecam od czasu do czasu

a co do tego co wybrać, to zależy czego potrzeba Twoim włosom: jeśli Ci bardzo wypadają i się łamią, to weź ten wzmacniający albo poproś fryzjera żeby pomógł dobrać
Satis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 20:29   #3
Paulisiek
Raczkowanie

no ja też słyszałam że można samemu to nakładać... z tym że wiadomo... u fryzjera zawsze jakoś lepiej wychodzi Ja też mam długie włosy (do łopatek) więc myśle że coś takiego to dobry pomysł... jak odwiedze fryzjera to dokladnie wszystko opowiem co i jak
mam nadzieje ze znajdzie sie jeszcze kilka dziweczyn, ktore mialy takie zabiegi
Paulisiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 06:14   #4
Jula84
Wtajemniczenie

Ja z chęcią wybrałabym się na jakiś zabieg regenerujący / nawilżający w Krakowie. Może znacie jakieś salony które mają coś takiego w ofercie i w przyzwoitych cenach i ...nie olewają klientów?
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 11:25   #5
DeathDealer
Raczkowanie

Paulisiek, jeśli już zdecydujesz się na kupno szamponu i odżywki, to poszukaj na Allegro i nie kupuj od fryzjera, zawsze jest sporo taniej.
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 10:49   #6
tulipanna.
Zakorzenienie

Witajcie Ja jestem maniaczka serii Matrix Biolage Nawilzajacej Sama traktuje nia wlosy w warunkach domowych i efekt poprawy byl widoczny wlasciwie z dnia na dzien. Moje naprawde mocno zniszczone wlosy zaczely wygladac o niebo lepiej. Posiadam: szampon, odzywke, krem nawilzajacy i spray nawilzajacy. Do ampulek jeszcze nie doszlam, ale przyznam, ze planuje je nabyc za jakis czas. Osobiscie szkoda mi pieniedzy na fryzjera, zwlaszcza ze cena takiej ampulki na allegro to ok.9zl. W tej chwili przerzucilam sie na zupelnie inny szampon i odzywke, bo zalezy mi na przyspieszeniu porostu wlosow. Mimo chwilowego odstawienia serii biolage wlosy dalej sa nawilzone i ladnie wygladaja
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 19:18   #7
Ktulu
Przyczajenie

Ale po co zabiegi u fryzjera, skoro możecie wszystko w domu zrobić?
I to nie żaden "zabieg", tylko babka nakłada ci odżywkę na jakieś 15-30 minut i głowę pod suszarkę bierze (albo zakłada taką ocieplającą "czapeczkę").
Więc nie wiem, co tu fryzjer może zrobić lepiej (jak macie dobrą odżywkę, to ten ostatni etap spokojnie może być zastąpiony przez czepek i ręcznik)

Swoją drogą ile płaciłyście u fryzjera?

Nawilżająca terapia Matrix Biolage rzeczywiście działa na cienkich/normalnych włosach... Polecam
Ja kupiłam sobie świąteczny zestaw Hydratherapie i teraz próbuję opchnąć na Allegro.
Moje kręcone, z natury suche włosy były jeszcze bardziej suche po odżywce
Ktulu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 21:19   #8
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ktulu Pokaż wiadomość
Ale po co zabiegi u fryzjera, skoro możecie wszystko w domu zrobić?
I to nie żaden "zabieg", tylko babka nakłada ci odżywkę na jakieś 15-30 minut i głowę pod suszarkę bierze (albo zakłada taką ocieplającą "czapeczkę").
Więc nie wiem, co tu fryzjer może zrobić lepiej (jak macie dobrą odżywkę, to ten ostatni etap spokojnie może być zastąpiony przez czepek i ręcznik)

Swoją drogą ile płaciłyście u fryzjera?

Nawilżająca terapia Matrix Biolage rzeczywiście działa na cienkich/normalnych włosach... Polecam
Ja kupiłam sobie świąteczny zestaw Hydratherapie i teraz próbuję opchnąć na Allegro.
Moje kręcone, z natury suche włosy były jeszcze bardziej suche po odżywce
No prosze - mnie hydraterapie uratowala skret
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 18:05   #9
tomusialesbycty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Witajcie Ja jestem maniaczka serii Matrix Biolage Nawilzajacej Sama traktuje nia wlosy w warunkach domowych i efekt poprawy byl widoczny wlasciwie z dnia na dzien. Moje naprawde mocno zniszczone wlosy zaczely wygladac o niebo lepiej. Posiadam: szampon, odzywke, krem nawilzajacy i spray nawilzajacy. Do ampulek jeszcze nie doszlam, ale przyznam, ze planuje je nabyc za jakis czas. Osobiscie szkoda mi pieniedzy na fryzjera, zwlaszcza ze cena takiej ampulki na allegro to ok.9zl. W tej chwili przerzucilam sie na zupelnie inny szampon i odzywke, bo zalezy mi na przyspieszeniu porostu wlosow. Mimo chwilowego odstawienia serii biolage wlosy dalej sa nawilzone i ladnie wygladaja

hej, a co to za kosmetyki co przyspieszają wzrost włosów.
bo zapuszczam i coś strasznie długo to trwa bo moje włosy wyjątkowo dłuuugo rosną.
tomusialesbycty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-10, 18:13   #10
tomusialesbycty
Raczkowanie

mam zamiar kupić ampułki matrix loreal wzmacniające na allegro
nie orientujecie się czy da to efekty jeżeli nie będę używała szamponu do kompletu, tylko np. garnier fructis??
tomusialesbycty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości