dwa wesela jednego dnia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-11, 15:15   #1
karolciag335
Przyczajenie

Question

dwa wesela jednego dnia

k

Edytowane przez karolciag335
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:03
karolciag335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 15:51   #2
MacyRose
Rozeznanie

Dot.: dwa wesela jednego dnia

Moim zdaniem powinniście iść oddzielnie. Jak Ty pójdziesz z Tż'tem to będziesz ciągle myślała o weselu przyjaciółki, a jak Tż pójdzie z Tobą, to będzie zły, że nie jest na weselu kuzynki. Nie ma sensu iść na dwa wesela naraz.

A Tż to "tylko" Twój Tż, czy narzeczony? Bo jeśli nie jesteście zaręczeni, to nie widzę problemu w zabawie osobno. Poza tym, Tżty się zmieniają, a dobra przyjaciółka to skarb.
MacyRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 15:53   #3
ssue
Zadomowienie

Dokładnie. Też bym poszła oddzielnie.
ssue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:00   #4
201804200947
Konto usunięte

Ja chyba zrobiłabym tak,że poszłabym na ślub przyjaciółki i na chwilę na wesele.Powiedzmy na godzinę lub dwie,nie dłużej.Przed północą chciałabym się znaleźć na weselu kuzynki-w końcu to rodzina..
Za to na drugi dzień,na poprawiny-poszłabym tylko do przyjaciółki
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:04   #5
ashiva
Wtajemniczenie

ja miałam podobną sytuację tyle ze to byl bardziej problem moich rodzic.ów, były dwa wesela w tym samym dniu, jedno kuzyna mojej mamy, zaprosił nas pierwszy i jeszcze prosił moich rodziców o to by byli starostami na weselu, tydzień później dostaliśmy zaproszenie od chrześniaka mamy.. szczęście w tym było takie ze to wesela na wsi wiec na ślubie i weselu kuzyna mamy byliśmy a u chrześniaka na poprawinach

natomiast odnosząc się do Twojej sytuacji poszłabym zdecydowanie osobno, to najlepsze rozwiązanie w takim wypadku
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:24   #6
_Emi_
Zakorzenienie

Ja nie mam kuzynek takich cudownych wiec wolałabym isc najpierw z Tztem do przyjaciolki a potem do kuzynki. No albo juz odwrotnie:|
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 16:46   #7
2016070150903
Konto usunięte

nie rozumiem za bardzo gadania Twojego TŻa 'siostra jest ważniejsza niż koleżanka'. przyjaciółka może być tak samo bliska jak siostra. uważam, że powinniście iść oddzielnie. niesprawiedliwe byłoby gdybyś musiała zrezygnować z wesela koleżanki.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-11, 18:06   #8
iustitia
Zadomowienie

Ja bym się rozdzieliła na ten jeden wieczór. Moim zdaniem takie gonienie od Annasza do Kajfasza nie jest ok. Zadzwońcie kilka dni przed, Ty do jego kuzynki a on do Twojejjprzyjaciółkii z krótkimi wyjaśnieniami i życzeniami. A potem się umówcie z oboma małżeństwami na spotkanie za kilka dni, żeby pogadać o weselu, wyjaśnić sytuację, zanieść jakiś prezencik od siebie, zaprosić na obiad, będzie miło i z taktem
iustitia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-11, 20:10   #9
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustitia Pokaż wiadomość
Ja bym się rozdzieliła na ten jeden wieczór. Moim zdaniem takie gonienie od Annasza do Kajfasza nie jest ok. Zadzwońcie kilka dni przed, Ty do jego kuzynki a on do Twojejjprzyjaciółkii z krótkimi wyjaśnieniami i życzeniami. A potem się umówcie z oboma małżeństwami na spotkanie za kilka dni, żeby pogadać o weselu, wyjaśnić sytuację, zanieść jakiś prezencik od siebie, zaprosić na obiad, będzie miło i z taktem
otoz to, zrobilabym tak samo!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 00:38   #10
karolciag335
Przyczajenie

d

Edytowane przez karolciag335
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:04
karolciag335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 08:15   #11
paula78
Zakorzenienie

Nie rozumiem .
mialas byc swiadkiem u przyjaciolki ale masz z nia znikomy kontakt ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 09:55   #12
2016070150903
Konto usunięte

w takim razie zdecyduj sama, bo podpowiedzi i tak nie bierzesz pod uwagę.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 10:30   #13
anetka_m
Zadomowienie

My w zeszłym roku rozwiązaliśmy podobną sytuację w ten sposób, że poszliśmy do kościoła na ślub kuzyna TŻa, daliśmy normalny prezent itp. A potem pojechaliśmy do mojej bardzo dobrej koleżanki i sąsiadki zarazem na przyjęcie weselne. TŻ sam tak postanowił, twierdził, że nigdy nie miał z tym kuzynem jakis silnych więzi. Wilk syty i owca cała
Stary 2009-02-12, 10:39   #14
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolciag335 Pokaż wiadomość
Wiecie co jest tego typu sprawa ze miałam byc na weselu przyjaciolki świadkową(zostałam juz zaproszona) nastapila zmiana planow i z 2 par swiadkow zostala jedna,bo biora slub w kosciele i rodzice kolezanki zadecydowali ze jej siostra cioteczna (17-letnia), z ktora ma znikomy kontakt bedzie jej swiadkowac, bo rodzinie nie mozna odmowic.I tak smsem dostalam powiadomienie ze mama bez jej zgody zadecydowala,kto bedzie swiadkowac.W tym momencie bylo mi przykro juz nawet nie za sam fakt, ale w jaki sposob to bylo przekazane . I teraz chlopak ma racje,ze jesli od 2 lat mamy slaby kontakt rozmawiamy przez telefon i raz na jakis czas sie widzimy,a jesli nie potrafimy porozmawiac szczerze ( bo nie wiedziala jak ma mi to powiedziec-to łatwiej bylo wysłać smsa). co do pytania to jest moj chlopak, przyznam szczerze ze mamy duze plany w stosunku co do siebie i juz sporo znam jego rodzine i mam nadzieje ze tak juz zostanie na zawsze.
I moze lepiej bedzie pojsc do kumpeli na slub do koscioła a impreze zawsze ich mozna sobie odbić.A rodzina jednak to rodzina,i wiecie co zdalam sobie sprawe ze bardziej moge liczyc na faceta niz na przyjaciolki.A mowi sie ze faceta mozna zmienic , a tak naprawde nie raz na najlepszej przyjaciolce bardziej sie przejedziesz...
najpierw piszesz, że to twoja przyjaciółka i że macie świetny kontakt mimo iż niezbyt częsty, teraz kiedy większość wizażanek poparła zdecydowanie opcję osobnego wyjścia na dwa wesela, okazuje się, że przyjaciółka to tak naprawdę nie przyjaciółka a siostra twojego tż już awansowała na twoją krewną

czego oczekujesz, że napiszemy słuchaj chłopa swego, on ma rację, zawsze.

proszę bardzo: słuchaj tż-a, on wie lepiej

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-12, 10:42   #15
Hultaj
BAN stały

Wiesz co, jak ona Ci nie potrafiła powiedzieć normalnie o tym świadkowaniu, a co więcej, w ogóle postawić na swoim z tym świadkowaniem... Nie wiem, nie wiem, dla mnie to chorunie, żeby mamusia wybrała świadkową młodej, ale dla mnie.
No widzisz, skoro rodzice koleżanki lansują, że rodzinie nie można odmówić, tym łatwiej zrozumieją wszyscy (przyjaciółka) że nie możesz odmówić przyszłej swojej.

Poszłabym do przyjaciółki na ślub, trochę zahaczyła o przyjęcie, ale nastawilabym się centralnie na wesele u kuzynki, i 20 byla u tej siostry. Ty masz się na weselu też pobawić, po to Cie proszą, a nie jak Kopciuszek pilnować zegara.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości