|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 397
|
Ciasto w naczyniu żaroodpornym?
Witajcie,
chciałabym zrobić ciasto (krówka z Delecty) ale nie mam blaszek. Planuje wykorzystac okragłe naczynie żaroodporne. Czy w takim razie powinnam zmodyfikować jakoś czas lub temperaturę pieczenia? Czy przykryc naczynie z góry pokrywką (też zaroodporną) czy nie? Za wszelkie porady będę niesamowicie wdzięczna. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: L/J/W
Wiadomości: 6 351
|
Dot.: Ciasto w naczyniu żaroodpornym?
możesz spróbować, wyłóż naczynie papierem żebyś mogła wyjąć ciasto po upieczeniu.No i ważny jest rozmiar naczynia.
Nie przykrywaj (ja bym tak nie zrobiła) bo blaszki tez nie przykrywasz niczym. Ciasto musi się chyba upiec od góry, a pod przykryciem zwilgotnieje i raczej nie bedzie dobre, nie wiem.
__________________
"Miłość...Wtedy, kiedy stoicie pod drzewem, a ty marzysz, żeby się przewróciło, bo będziesz mógł ją osłonić"
Nasz skarb ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.







