|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
polska-anglia kurs angilskiego
Witam dziewczyny : )
Chce wybrać się na kurs angielskiego w Anglii (szczególnie zależy mi na Londynie) przejrzałam setki ofert różny firm ...i niestety ceny były dość wygórowane . Dodam ,że chciałam jechać na 4 tygodnie . Po przeglądaniu 1093737 ofert różnych stron znalazłam coś takiego : http://www.polska-anglia.co.uk/ Wiecie coś o tym pośredniku ? Może była któraś z was za ich pośrednictwem ? (może ktoś z waszych znajomych?) I co w ogóle myślicie o tej stronie ? Bardzo proszę o wasze opinie bo sama mam już mętlik w głowie ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: polska-anglia kurs angilskiego
Cytat:
![]() ![]() Generalnie było bardzo fajnie, poza tym, że obóz nastawiony był na bogate dzieciaki zainteresowane tylko zakupami, więc wszelakie wycieczki były "odbębnione" - przykład: w Greenwich byliśmy 0,5 h (sic!), podczas, gdy jechaliśmy tam chyba z półtorej godziny ![]() ![]() Wracać musieliśmy chyba do 22 (także pełnoletni). Niby mieliśmy w apartamentach kuchnie, ale praktycznie wszystkie sprzęty odłączone ![]() ![]() Zajęcia były tak zorganizowane, że chcąc wziąć udział w jakichś popołudniowych "activities" (między lunchem, przed którym były lekcje, a kolacją) praktycznie nie wracaliśmy do domu przez cały dzień (nasze mieszkania były nieco oddalone od uczelni, gdzie odbywały się lekcje i zbiórki) a po kolacji już wszystkie sklepy poza Lidlem ( ![]() To takie rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, bo mogą uprzykrzyć trochę życie ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za odpowiedź
![]() W sumie zszokowałaś mnie i nieźle wystraszyłaś ;D O 22 w domu ? To żart jakiś Oo Ja chciałam poprzez tego pośrednika wynająć pokój w domu studenckim więc mam nadzieje ,że tam będą troche inne zasady (a nawet ich brak ;D) Stresuje mnie troche fakt ,że mam tam napisane iż po przylocie mam zadzwonić do rezydenta i ktoś po mnie przyjedzie ( boje się że sie noe dogadam i zostane sama : D w bądź co bądź ogromnym mieście) Też tak miałaś ,że byłaś jedyną Polką ? Ja tam za zwiedzaniem nie przepadam ,więc nawet byłoby mi to na rękę ![]() Szkoła do której cce udać się na kurs to ,,LITE '' wiesz może coś na jej temat ?
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten obóz to był taki typowy młodzieżowy, więc były tam osoby w wieku od 13-19 lat, generalnie wszystko było tak zorganizowane jak kolonia ![]() ![]() My lecieliśmy z osobą ze szkoły w Polsce, która nas wsadziła do wynajętych wcześniej taksówek i nas zawieźli na miejsce. Nie byłam jedyna, bo lecieliśmy w grupie 8 - osobowej. Poza tym tam na kursie było też kilku Polaków.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź : )
Nikt nic nie słyszał o tym pośredniku ? oO
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.