| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-07-19, 17:34 | #1 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: JA TO WSZYSKO WIEM 
				 | Rozliczenia Za Gaz/Prąd/Wode

jesteście zadowoleni z tego ile placicie za gaz, prąd i wode? zostaliscie kiedyś oszukani przez gazownie, elektrownie i wodociągi? ja prawde mówiąć nie ograniam tych wszystkich formalności | 
|     |   | 
|  2010-07-19, 18:21 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

Dot.: Rozliczenia Za Gaz/Prąd/Wode

Wierzę ,że płace tyle ile zużywam ale nie jestem zadowolona z cen jakie ma prąd ,woda ,gazu zużywam mało ,koszty zuzycia pokrywają mi się prawie z kosztem "abonamentu". Nie ogarniam rozliczeń i tego jak oni ustalają np. wysokość ryczałtu. | 
|     |   | 
|  2010-07-19, 19:07 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: z domku ;) 
				 | 

To że ceny za media są z kosmosu to wszyscy raczej wiemy. Ja niedawno otrzymałam nowy komplet faktur na cały rok, wszędzie podwyżki   to nawet nie że więcej zużyłam, tylko wzrosły koszty rzecz jasna. Co mnie jeszcze wpienia, za odprowadzanie ścieków płacę 2x więcej niż za samą zużytą wodę  (też tak macie??), np zużyłam 5m3 wody i płacę dajmy na to 50 zł, + odprowadzenie ścieków 100 zł co daje rachunek 150 zł. Takim oto sposobem mój rachunek za wodę pomimo zaciskania pasa ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) nigdy nie jest mniejszy niż 100 zł.   No nic, trzeba się przestać myć chyba   
				__________________ http://s4.suwaczek.com/200410163335.png --------------- http://nowakadriana.blog.interia .pl/   | 
|     |   | 
|  2010-07-20, 07:44 | #4 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: JA TO WSZYSKO WIEM 
				 | 

u mnie to mama zajmuje sie tymi należnosciami ja szczerze mówiac nie mam bladego pojecia . Jak staracie sie oszczedac prad gaz wode ? podejmujecie takie działania czy moze nie przejmujecie sie rachunkami ? | 
|     |   | 
|  2010-07-20, 08:12 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Ja zawsze mam dopłaty i to spore ale wiem, że dużo zużywam. Na tym po prostu nie potrafię oszczędzać. Ostatnio podniosłam ryczałt na wodę ponad dwukrotnie i mam nadzieję wychodzić mniej więcej na zero.

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.