|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Hmm....jakby to ująć ?Chciałabym się zmienić kompleksowo:)
Jak we wstępie kochane
![]() Mam 23 lata , 170 cm wzrostu i jakieś (10 kg nadwagi). Moja figura nie należy do nienagannych (mam nadwagę---> szeroko w udach, biodrach brzuchu ... ech gdzie tylko się da) i właśnie dlatego mam problem z dopasowaniem ubrań, które retuszowałyby to co potrzeba a uwydatniały moje zalety.Chciałabym zacząć ubierać się kobieco a nie jak do tej pory.Od czasu do czasu kupię sobie ładna rzecz ale co z tego skoro nie mam jej do czego założyc i nie wiem z czym ja połączyc żeby dobrze pasowało.(W OGóLE NIE CHODZę W SPóDNICACH I CHCIAłABY TO ZMIENIć) ![]() Kolejnym jeszcze większym problemem dla mnie jest makijaż nie mam pojęcia jak go robić ![]() ![]() Chyba jedynym problem nie sa włosy(przynajmniej tak sądzę). ![]() ![]() Wiem, że tego dużo ale chciałabym przedstawic swój przypadek jako wyzwanie dla wszystkich dziewczyn , które znają sie na tym na czym ja kompletnie nie. Pozdrawiam i czekam na sugestie P.S. W krotce dołączę djęcia żeby było łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hmm....jakby to ująć ?Chciałabym się zmienić kompleksowo:)
Myślę, że dopiero jak załączysz zdjęcie twarzy i całej figury będzie można Ci coś konkretnego doradzić. A tak apropo tuszy to znam dziewczynę , która zdecydowanie ma za dużo ciałka, a mimo to wygląda kusząco. Spódnice ? Czemu nie, tylko takie za kolano, nie do łydek, ale za kolano, żeby uda były schowane. A przede wszystkim ciuchy w twoim rozmiarze, a nie dwa rozmiary mniejsze
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak zapowiedziała dodaje zdjęcia
![]() Jakby nie były ok mogę podrzucić jeszcze jakieś ![]() NO i teraz czekam tylko na rady i porady ![]() Zapomniałam dodać że teraz jestem w trakcie zmieniania fryzury: przedziałek na lewa stronę , włosy sa proste i zapuszczane ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-03-07 o 14:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze włosy... Koniecznie coś z nimi zrób. Proponuje jakiś jasny odcień brązu albo blond. Masz ładne niebieskie oczy, wiec w obydwu wersjach wyglądałabyś fajnie. Masz ładną twarz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak, koniecznie zmień kolor włosów. Myślę, że w blondzie wyglądałabyś nieziemsko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zwizualizowane pomysly dziewczyn: brazy i blondy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przedostatnia opcja podoba mi się najbardziej
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mnie najbardziej podoba się 3 i 4 opcja. Będziesz wyglądać niepospolicie z niebieskimi oczami i kasztanowymi włosami. Cudo !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hmm...No to mnie zabiłyście
![]() Włsoy to to co mi się najbardziej we mnie podobało...Ale jeśli już miałabym je zmienić to raczej nie blond (wyglądam w nim mdło i nijak) może rzeczywiście kasztan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
też uważam, że wersja 3 albo 4 z naciskiem na 4
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie chciałabym być niemiła, ale chyba wszystko będzie lepsze od tej żarówki
![]() I może jakieś cięcie? Tak, żeby włosy nie układały się w trapez, ale bardziej miękko przy buzi. Co do figury - jaka nadwaga?? Jesteś w górnej granicy normy, masz ładną, kobiecą sylwetkę ![]() Czy nosisz odpowiednio dobrane biustonosze? Proponuję zajrzeć do tego: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 wątku. Co do ubrań, to proponowałabym zaopatrzyć się w ciemne, dopasowane w biodrach, proste spodnie - mogą być dżinsy, ale bez przecierania, wzorków itp - to dobra podstawa do tworzenia różnych zestawów na codzień. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
wedlug mnie wcale nie masz nadwagi. zmienilabym tylko kolor wlosow na jakis odcien brazu lub blondu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Wszelkie sugestie są mile widziane
![]() Za jakieś 2 tygodnie wybieram się do fryzjera, podciąć włosy (jestem w fazie zapuszczania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja tez niestety musze przyznac, ze ten kolor Ci nie pasuje
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1236513683 w tym prezentujesz sie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z tym co napisały dziewczyny wyżej , i przyciemnij brwi - mają dobry kształt ale są stanowczo za jasne , przywiązuj większa wagę do makijażu - cienka kreska na górnej powiece, podkład , tusz , róż lub bronzer na co dzień !!! taki make up to maź 15 minut i każdy ma na to czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Co do makijażu to pisałam , że nie umiem robić i dlatego też prosiłam o rady
![]() Widzę, że włosy poszły na pierwszy ogień ![]() Jak się ubierać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dodam zdjęcia z fryzura, którą mam teraz (jest w stanie zapuszczania)...wiem, wiem, KOLOR !!Muszę zmienić
![]() A może podsunęłybyście mi parę pomysłów, jak się ubierać, kolorowo ładnie a przede wszystkim kobieco.(przy moim wyglądzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
proponuję zakupić fluid czy jak kto woli podkład firmy oceanic jest nieuczulający a chodzi mi konkretnie o rozświetlający ponieważ dodaje blasku twarzy , musisz tylko dobrać odpowiedni kolor ,najjaśniejszy to chyba kość słoniowa (1) myśle ze ten bedzie odpowiedni patrząc na twoje zdjęcie. zainwestuj też w tusz może vipera lub astor ładnie podkręcają.
I jakieś może dwukolorowe cienie na powieki. skąd jesteś , wpadnij do mnie ja uwielbiam robić makijaże ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- O te kosmetyki mi chodzi dołączam linki: podkład: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=427122 tusz :http://esentia.pl/Vipera_Total_Masca...zes_p30955.htm tusze astor : http://www.kosmetic.pl/astor-tusz-air-max-p-120.html
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jestem z Łodzi
![]() Chętnie bym sie spotkała i posłuchała jakiś rad na żywo (może czegoś bym sie nauczyła) jeśli też jesteś z Łodzi ![]() Dzięki za odzew i za rady. Używam fluidu z najjaśniejszego z INGLOT (mój pierwszy!!) i tuszu telescopic. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Ach a dwu kolorowe cienie- marzę żeby się tego nauczyć ![]() Nie umiem tego robić:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystarczy że bedziesz często eksperymentować, mnie tez nikt nie uczył, troche podpatrzyłam u innych a reszta to eksperyment. Co prawda gustuje w lekkim makijażu dlatego zadzę dobrac podkład przybliżony do koloru twarzy.sama osobiście nie lubię dziewczyn wysmarowanych fluidem po pachy i to jeszcze w kolorze czekolady gdzie miają cere śniadą.to zbyt żuca się w oczy i z tego co wiem facetą też sie niepodoba no chyba że tak tylko mówią ![]() Wracając do tematu niestety nie jestem z łodzi ale okolice w każdym razie łódzkie woj. Spróbuj w necie poszukać jakichś porad na temat makujażu może bedzie coś na youtube, jak ja coś znajde to wkleje linka. Pozdrowionki ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Aha jeszcze jedno przydały by sie jakieś pasemka na ten nowy kolor https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1236513683 może nawet rudawe skoro libisz ten kolor , tylko ciemniejsze niż masz ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
no to jedno juz powinnas wiedziec !
![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kompetentna, pełna odpowiedź. Dzięki Kamilka24
Tak za tunikami się rozglądam i dobrze całkiem sie w nich czuje (ale MóJ dostaje białej gorączki jak mnie widzi w tunikach ). A fryzjer- przed świętami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Zajrzałam to by zobaczyć jak sobie radzisz "Stayrude"ale chyba jeszcze nie farbowałaś włosków bo nic nowego nie ma. Pozdrowionka i Powodzenia u fryzjera
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Co do koloru włosow to zaproponowałabym braz (jak inni
![]() Co do makijazu- Ty jestes raczej typ zimny (tak mi sie ze zdjec wydaje). Pasowac Ci beda wszystkie kolory teczy, ale w zimnym odcieniu!! Jezeli nie umiesz sie jeszcze malowac to pare rad: - zacznij od makijazy dziennych- beze, brazy, szarosci- sa najbezpieczniejsze - zaiwestuj w akcesoria- ulatwiaja zadanie - podkład (dla mnie) jest niezbedny bo wyrownuje koloryt skory - roz modeluje twarz i dodaje swiezosci Rob makijaze i wklejaj na MM, dziewczyny doradza jak bedzie cos nie tak. Co do ubrania. Nie znam sie na tym-nie pomoge, ale wydaje mi sie ze z ta nadwaga przesadziłas!!!! Owszem jest troche za duzo tu i tam (ja mam to samo ![]() Na pewno zawsze w szafie przydaja sie klasyczne jeansy, jakies fajne kanty i spodnica do kolan- to dobra podstawa. Masz tam kawałek biustu, wiec najodpowiedniejsze dla Ciebie beda koszulki w szpic, lub z okragłym dekoltem. Duzego biustu nie wolno zasłaniac bo wyglada na jeszcze wiekszy (jak obcy na ciele ![]() Jezeli chodzi o kolory ubran to powtorka z makijazu- wszystkie kolory teczy ale w odpowiednim odcieniu. Wklej zdjecie "po przemianie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie, znalazłam coś ciekawego może Ciebie tezrz zainteresuje , to filmiki pokazujące jak zrobić makijaż, fryzurke i inne ciekawostki.
zajrzyj : http://lula.pl/lula/10,92030,5488757...ania_rzes.html http://lula.pl/lula/10,92030,5485363...ec_minut_.html mi się spodobało, bardzo fajnie wyjaśnione no i po polsku ![]() pozdrowionka ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Witam!!
Tak rzeczywiście jeszcze nie byłam u fryzjera ![]() Czekam na przypływ gotówki na moje konto ![]() ![]() Aha i życzę kolorowej i wesołej wiosny ![]() No i oczywiście wesołych świąt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.