Jak długo wytrzymuja wasze spodnie rurki? Sieciówki i jakość spodni rurek. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 09:55   #1
kamtumi
Raczkowanie

Jak długo wytrzymuja wasze spodnie rurki? Sieciówki i jakość spodni rurek.

Jak w temacie. Chce kupic rurki, a ze zlikwidowali u mnie Cubusa to nie wiem teraz gdzie kupować spodnie rurki. BTW, Cubus dla mnie juz od jakiegos czasu nie byl idealny jesli chodzi o rurki. Ostatnie wytrzymaly niecaly rok..

Jak długo wytrzymuja wasze rurki?
kamtumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:16   #2
czekoladka3
Zakorzenienie

Dot.: Jak długo wytrzymuja wasze spodnie rurki? Sieciówki i jakość spodni rurek.

Ja praktycznie wszystkie rurki kupuję w hurtowniach, na targu albo w chińczyku. Wytrzymują ok. 2-3 lata, jak za tą cenę (ok.50-60 zł), moim zdaniem jest to całkiem przyzwoity wynik
Stary 2014-11-15, 10:20   #3
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Jak długo wytrzymuja wasze spodnie rurki? Sieciówki i jakość spodni rurek.

Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, moje curves Levisa przetarły się po 2 latach, a kosztowały ponad 3 stówy...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:28   #4
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Ja praktycznie wszystkie rurki kupuję w hurtowniach, na targu albo w chińczyku. Wytrzymują ok. 2-3 lata, jak za tą cenę (ok.50-60 zł), moim zdaniem jest to całkiem przyzwoity wynik
Czekoladka, to bardzo dobry wynik!!! Ja mam uraz do wszelkich targów- kupilam kiedys dwie pary rurek i byly zle uszyte, jakies krzywe nogawki mialy- bylo to takie niewygodne ze jak przypomne sobie tamten okres mojego zycia to ciarki mi przechodza. Pani u ktorej kupilam te spodnie mowila, ze po praniu bedzie ok

A wlasnie jak oceniasz ogolnie odzież w chinczyku? Czy warto tam kupować? Nieraz cos widzialam fajnego, ale.. jakos tak nie bylam pewna jakości..
Stary 2014-11-15, 10:29   #5
201607211025
Konto usunięte

To zależy jak często w nich chodzę. W takich typowych sieciówkach rurki kupiłam 2 razy: w cubusie i h&m. W tych z Cubusa nie chodzę zbyt często, więc mam je już ponad 2 lata, ale te z h&m nosiłam ze 3 razy w tygodniu i przetarły się po roku.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:31   #6
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beautyq Pokaż wiadomość
To zależy jak często w nich chodzę. W takich typowych sieciówkach rurki kupiłam 2 razy: w cubusie i h&m. W tych z Cubusa nie chodzę zbyt często, więc mam je już ponad 2 lata, ale te z h&m nosiłam ze 3 razy w tygodniu i przetarły się po roku.
Rok to dla mnie słaby wynik. Chcialabym miec spodnie na co najmniej dwa lata.

Dl mnie H&M ma słabe spodnie- kupilam takie na lato bezowe z materiału i po roku w kroczu sie przetarly. A kosztowaly cos 120 zl.
Stary 2014-11-15, 10:36   #7
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamtumi Pokaż wiadomość
Czekoladka, to bardzo dobry wynik!!! Ja mam uraz do wszelkich targów- kupilam kiedys dwie pary rurek i byly zle uszyte, jakies krzywe nogawki mialy- bylo to takie niewygodne ze jak przypomne sobie tamten okres mojego zycia to ciarki mi przechodza. Pani u ktorej kupilam te spodnie mowila, ze po praniu bedzie ok

A wlasnie jak oceniasz ogolnie odzież w chinczyku? Czy warto tam kupować? Nieraz cos widzialam fajnego, ale.. jakos tak nie bylam pewna jakości..
w chińczyku najczęściej kupowałam różne bokserki, koszule, czasem jakieś spodnie ale też bieliznę. Niektóre koszulki już mam kilka lat i nic się z nimi nie dzieje, nie rozciągają się ani nie blakną (są to zwykłe koszulki z bawełny, bez żadnych nadruków). Do spodni też nie mam zastrzeżeń. Moim zdaniem warto czasami zaglądać do takich sklepów, bo przyznam szczerze, niektóre rzeczy są porównywalnie a nawet jakościowo lepsze od tych z sieciówek, a kosztują połowę mniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 10:37   #8
201604130936
Konto usunięte

Nie stać mnie na kupowanie dziadostwa. Bardziej oplaca mi sie kupic wranglery za 300 zl i miec je na pare lat niz co roku gunwo z hm za 150. Moje rekordowe spodnie to wlasnie wranglery - 6 lat i jak nowe poza przetarciem od telefonu przy kieszeni.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:40   #9
delfix10
Zakorzenienie

ja jeszcze nigdy nie zniszczyłam żadnych spodni,mam rurki co mają 8 lat i nic im nie dolega
czasami jedynie guzik mi odpadnie,wtedy przyszywam nowy i dalej śmigam.

A kupuję wszędzie i w sieciówkach i na bazarku

może w kroku się przecierają od za dużych czy grubych ud ? nie wiem
(ja jestem chuda,może dlatego nigdy nie zniszczyłam spodni ) może to ma jakieś znaczenie
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:40   #10
201607211025
Konto usunięte

No ja też nie jestem zachwycona trwałością,jakością i cenami w h&m, ale tamte rurki akurat były w promocji i nogi ładnie w nich wyglądały.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 10:50   #11
201604130936
Konto usunięte

Moje rurki z h&m ladnie wygladaja przez pierwdze 3h. Potem wypchane kolana i wiszace posladki. Nigdy wiecej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 11:11   #12
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Ja na targu,ale te z materiału zdecydowanie nie,moje po roku są w koszmarnym stanie.

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
może w kroku się przecierają od za dużych czy grubych ud ? nie wiem
(ja jestem chuda,może dlatego nigdy nie zniszczyłam spodni ) może to ma jakieś znaczenie
Na pewno nie,ja miałam kiedyś dużą niedowagę i właśnie mi się przecierały, przytyłam,mam dużo większe uda i mi się nie przecierają.

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Moje rurki z h&m ladnie wygladaja przez pierwdze 3h. Potem wypchane kolana i wiszace posladki. Nigdy wiecej.
Moje zwykle do pierwszego prania. Jedne wiszą tylko w szafie,a drugie noszę. Na tyłku dobrze leżą,powypychały się tylko w kolanach,noszę z pół roku,nierozciągnęły się wcale. Ostatnio kupiłam sobie tam kolejne,bo mają podobny krój do tych,które noszę i mam nadzieję,że będą zachowywały się tak samo,ale jeszcze nie nosiłam.

Na pewno nie polecam House-spodnie się koszmarnie rozciągają, są niewygodne. Niezależnie od tych z jakiego materiału. Poza tym są niewytrzymałe-przewróciłam się na chodniku i rozdarły mi się na kolanie-nie wyobrażam sobie noszenia ich w zimę.
Teraz mam z Sinsay-jest okej,nie rozciągnęły się bardzo.
Moja przyjaciółka nosi z Bershki,dobrze się trzymają,tylko ja jakoś tam nie umiem sobie nic znaleźć.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:16   #13
gwiazdka93
Zakorzenienie

Kupuję spodnie prawie wyłącznie w Mango. Noszę je długo, kolor tracą po ok 2-3 latach, ale wciąż da się w nich chodzić. Do dziur nie przetarły mi się żadne spodnie z Mango na razie. Cena: 89 zł- 149 zł.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:17   #14
marysiaaasku
Przyczajenie

A ja jeśli chodzi o sieciówki to właśnie głównie w H&M robię zakupy i przeważnie jestem zadowolona. Tylko raz przetarłam spodnie w kroku. Jak przestaje chodzić w jakiś spodniach, to tylko dlaczego, że przestały mi się podobać, zmieniła się moda itp. Ceny spodni w H&M też nigdy jakoś nie zwaliły mnie bardzo z nóg. Jeśli się dobrze szuka, to jeansy można upolować za niewiele ponad 100zł..a mają też masę materiałowych rurek, które ostatnimi czasy są bardzo modne.. można kupić nawet za 39,99zł. Kupiłam 2 pary w różnych kolorach jakiś rok temu, bo mi się spodobał wzór na spodniach. Stwierdziłam, że jak będą kiepskie jakościowo, to przynajmniej kasy mi nie będzie szkoda.. Do tej pory w nich śmigam Przeważnie jednak ceny "materiałowych" spodni zaczynają się od 59.99zł. Ostatnio kupiłam czarne rurki w białe kropki w H&M i niestety czarny kolor w praniu trochę zblakł
marysiaaasku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:24   #15
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Na pewno nie polecam House-spodnie się koszmarnie rozciągają, są niewygodne. Niezależnie od tych z jakiego materiału. Poza tym są niewytrzymałe-przewróciłam się na chodniku i rozdarły mi się na kolanie-nie wyobrażam sobie noszenia ich w zimę.
Teraz mam z Sinsay-jest okej,nie rozciągnęły się bardzo.
Moja przyjaciółka nosi z Bershki,dobrze się trzymają,tylko ja jakoś tam nie umiem sobie nic znaleźć.
Dobrze, że napisałaś o House, bo ich spodnie mnie kuszą ostatnio

Z Bershki miałam 2 pary dżinsów, jedne do tej pory nosze i spisują się ok, choć trochę się rozciągnęły
Stary 2014-11-15, 11:30   #16
201605300922
Konto usunięte

Ja uwielbiam rurki z Bershki Nie kupuję tam nic oprócz spodni, bo jakość bluzek czy sukienek nie powala, ale spodnie mam dwa lata i po nich naprawdę nie widać, jeszcze mi drugie tyle posłużą, jeśli nie przytyję
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:38   #17
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam rurki z Bershki Nie kupuję tam nic oprócz spodni, bo jakość bluzek czy sukienek nie powala, ale spodnie mam dwa lata i po nich naprawdę nie widać, jeszcze mi drugie tyle posłużą, jeśli nie przytyję
U mnie Bershki nie ma :/
Stary 2014-11-15, 11:39   #18
blackberry09
Raczkowanie

ja mam kilka par z Bershki i Stradivariusa, i nic się z nimi nie dzieje, po jednej parze z obu sklepów mam już 3 lata i nic się z nimi nie dzieje mimo częstego chodzenia

blackberry09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:40   #19
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Jasne rurki kupione w Cubusie - szybko się rozciągnęły i wyglądały jakby były na mnie, co najmniej o rozmiar za duże (na udach było dużo luzu i na tyłku wisiały), musiałam wyrzucić, bo nie wiem jak mam w czymś takim chodzić.
W Stradivariusie kupiłam rurki na gumce, efekt? Po jakimś roku noszenia, to samo: tyłek wisi, na udach luźne i generalnie też już ich nie zakładam.
Inne rurki kolorowe, w odcieniu bordo z New Look'a, zrobiła mi się na nich plama, chyba z podkładu mi coś kapnęło, po spraniu plamy w tym miejscu został sprany kolor: to było tuż po ich zakupie.
Na chwilę obecną rurkom z sieciówek mówię zdecydowanie 'nie'.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-15, 11:49   #20
Goss_
Raczkowanie

Cytat:
Jak w temacie. Chce kupic rurki, a ze zlikwidowali u mnie Cubusa to nie wiem teraz gdzie kupować spodnie rurki. BTW, Cubus dla mnie juz od jakiegos czasu nie byl idealny jesli chodzi o rurki. Ostatnie wytrzymaly niecaly rok..

Jak długo wytrzymuja wasze rurki?
1. tally weijl - ok. 2lat , jeszcze bede w nich chodzić ( 2 pary )
2. sinsay-okolo roku tez chyba ,2pary mam i swietnie sie trzymają
3. bershka - 2 pary, jednej nie noszę prawie wcale, bo są jasne a dugie mam szare. Obie pary są w idealnym stanie, ale rzadko prane, używane
4. tally weijl - czerwone ruki , tak samo czerwone gdy je kupiłam a mają juz 1,5 roku
5. jakies bazarkowe - okolo 3 lat - swietne i trwałe
Chyba mam szczęście co do spodni
Goss_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 11:53   #21
201604130936
Konto usunięte

Zara - jeansowe czarne rurki - po roku przetarcia w kroku i w zagieciach materialu przy kolanie.
Zara - materialowe z cienkiego materialu kupione tego samego dnia - po 2 latach dalej noszę, nic się nie stalo.
Stary 2014-11-15, 12:48   #22
kamtumi
Raczkowanie

chyba zdecyduje sie na bazarkowe albo mango
Stary 2014-11-15, 12:58   #23
gwiazdka93
Zakorzenienie

Mi się jeszcze przypomniało, że miałam kiedyś dżinsy z Zary TRF, nie polecam. Bardzo się rozciągnęły po krótkim czasie użytkowania, w ogóle jakieś niewygodne były.
Stary 2014-11-15, 13:37   #24
pitu pitu
Rozeznanie

Ja kupuję na ryneczku, noszę po kilka lat i nic się z nimi nie dzieje. Daję za nie max 60 zł.
Stary 2014-11-15, 13:46   #25
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Jak mialam grubsze nogi, to po pol roku przetarcia w udach. Teraz nosze po kilka lat i nawet artykuly jeansopodobne wytrzymuja przynajmniej 2 lata. A kupuje raczej w cenowo normalnych sklepach, typu C&A, H&M
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 13:49   #26
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Ja kupuję na ryneczku, noszę po kilka lat i nic się z nimi nie dzieje. Daję za nie max 60 zł.
jakies konkretne sklepy? Czy mozna tam kupic normalne spodnie,, ktore nie maja dziwactw w postaci swiecidelek?
Stary 2014-11-15, 13:50   #27
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Nie stać mnie na kupowanie dziadostwa. Bardziej oplaca mi sie kupic wranglery za 300 zl i miec je na pare lat niz co roku gunwo z hm za 150. Moje rekordowe spodnie to wlasnie wranglery - 6 lat i jak nowe poza przetarciem od telefonu przy kieszeni.
Mój Tż kupował dżinsy za 150 zł, przecierały się po roku i stwierdził że kupi wranglery. Też przetarł po roku więc wrócił do tych tańszych bo skoro wytrzymują tyle samo to nie ma co przepłacać. Kupuje w C&A.
Ja sama zaopatruję się w dżinsy w h&m. Chodzę w tych tańszych (ok. 80zł?) prawie codziennie, nie mam innych spodni (ani materiałowych ani dżinsowych). Przecieram je po 1,5 roku.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-15, 13:53   #28
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Mój Tż kupował dżinsy za 150 zł, przecierały się po roku i stwierdził że kupi wranglery. Też przetarł po roku więc wrócił do tych tańszych bo skoro wytrzymują tyle samo to nie ma co przepłacać. Kupuje w C&A.
Ja sama zaopatruję się w dżinsy w h&m. Chodzę w tych tańszych (ok. 80zł?) prawie codziennie, nie mam innych spodni (ani materiałowych ani dżinsowych). Przecieram je po 1,5 roku.
Niektorzy ludzie po prostu maja sklonnosci do destrukcji ubran. Ja tak mam z butami :/
Stary 2014-11-15, 13:55   #29
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
jakies konkretne sklepy? Czy mozna tam kupic normalne spodnie,, ktore nie maja dziwactw w postaci swiecidelek?
Stragan u pana Zenka czy innej pani Gieni a nie żaden sklep, zwykłe klasyczne niebieskie czy czarne dżinsy
Stary 2014-11-15, 14:02   #30
Veli_anna
Raczkowanie

Odradzam dżinsowe rurki z Tally Weijl i House'a, po kilku noszeniach robią się z nich spodnie Obelixa. Nawet nie zdążyłam ich nigdzie przetrzeć, po prostu się rozciągnęły. Jegginsy z Bershki są tak samo szitowe.

Spodnie z Orsaya też lekko się rozciągnęły, ale nosze je już rok i nieźle się trzymają. Mam też takie sprzed kilku lat i gdyby nie były niemodne wciąż bym je nosiła, ale chyba dlatego, że wtedy robili je porządniejsze.

Blue Ragsy wytrzymały 6 lat i wciąż dają radę, tylko lekko się przetarły. Zero rozciągania.

Na pierwszym miejscu dżinsy Reactive, wyglądają jak nowe po 5 latach.
Veli_anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości